Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Τσίπρας: Με εκβιασμούς παραμένει η κυβέρνηση στην εξουσία


tsipras 7Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι είχε τέσσερις μήνες να τον δει να μιλά στο Σώμα. Μάλιστα, απευθυνόμενος με οξύτητα προς τον κ. Σαμαρά, ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε η επόμενη φορά που θα παραβρεθεί στη Βουλή ο νυν πρωθυπουργός να είναι για την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, αυτή τη φορά της κυβέρνησης των κοινωνικών δυνάμεων με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν ήσασταν υπουργός Πολιτισμού, προσλαμβάνατε υπαλλήλους από τη Μεσσηνία στο Μουσείο της Ακρόπολης και είμαστε εμείς οι παλαιοκομματικοί», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για την πρώτερη υπουργική θητεία του, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μας είπατε ότι προστατεύουμε προνομιούχους, όταν επί δύο χρόνια κρύβατε τη λίστα Λαγκάρντ στα συρτάρια σας», τόνισε ο κ. Τσίπρας, προτρέποντας μάλιστα τον Αντώνη Σαμαρά να τοποθετήσει ως αρμόδιο για την πάταξη της φοροδιαφυγής τον Ευάγγελο Βενιζέλο για να επιτύχει τον... εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Ελβετία για τους μεγαλοκαταθέτες.

Συνεχίζοντας σε ειρωνικό τόνο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως επειδή ο κ. Βενιζέλος δεν τα κατάφερε και πολύ καλά μέχρι τώρα, τότε ίσως να ήταν χρήσιμο να αξιοποιηθεί ως υφυπουργός ο Κώστας Βαξεβάνης, ο δημοσιογράφος που «αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.


 http://www.spirospero.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου