Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Ανοικτή Επιστολή του Γεν. Γραμματέα της ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΡΑ




 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΙΚΗ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
  
Στην εποχή του μνημονίου, της τρόικας και της ολοκληρωτικής καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων ήρθε η ώρα του απολογισμού και του μεγάλου προβληματισμού αλλά και της πραγματοποίησης ενός νέου σχεδίου και δράσης για την μερική ανάκτηση των εργασιακών κατακτήσεων.

  Οι πολιτικές δυνάμεις που στήριξαν την αντεργατική μνημονίου του ΔΝΤ και των τραπεζών  έστειλαν με την ψήφο τους στον καιάδα τους Έλληνες πολίτες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τις νέες και τους νέους της πατρίδα μας. Δυστυχώς το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Κεκτημένο ξεριζώνεται, η κοινωνική δικαιοσύνη εξαφανίζεται και το Εργατικό Δίκαιο καταστρατηγείται στο βωμό της μεγιστοποίησης του εργοδοτικού κέρδους. Το Συμβούλιο της Ευρώπης, τα Ελληνικά Δικαστήρια και το Ελεγκτικό Συνέδριο έχουν ήδη κρίνει ως απάνθρωπα και αντισυνταγματικά τα μέτρα που εφαρμόζονται. Οι συνεχείς μειώσεις στις μισθολογικές αποδοχές σε συνδυασμό με τις ανεξάντλητες φοροεπιδρομές, τα “χαράτσια” και τις αυξήσεις καταναλωτικά αγαθά έχουν υφαρπάξει σε 3 χρόνια πάνω από το 40% του πραγματικού εισοδήματος των μισθωτών.
Το μόνο που διασφαλίστηκε με τις  ψηφίσεις των μνημονίων ήταν:
-          Η συνέχιση της καταβολής των δόσεων στους τοκογλύφους δανειστές και ευρωπαίους “εταίρους” μας.
-          Η λεηλασία που θα συντελεσθεί στους οργανισμούς κοινής ωφέλειας (ΔΕΚΟ), υπέρ των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
-          Τα υπερκέρδη των τραπεζιτών στους οποίους έδωσαν 233 δις € κρατικές εγγυήσεις, αλλά και τη συνέχιση των επιδοτήσεων στους ημέτερους.
-          Την ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας καταργώντας το 8ωρο και το 5νθήμερο αφού νομοθέτησαν εργασιακές σχέσεις Βουλγαρίας, Ινδίας,  Κίνας, και Μπαγκλαντές.
Σε όλα τα τραγικά που συμβαίνουν στη χώρα μας, οι προτάσεις και η αντίδραση δηλαδή το αντίδοτο στο λάθος φάρμακο που μας έδωσαν πρέπει να είναι στοχευόμενες και άμεσα αποτελεσματικές δράσεις ώστε σιγά-σιγά  να ξεφύγουμε οριστικά από τους κομματικούς εναγκαλισμούς και να αποκτήσουμε συνείδηση και σοβαρότητα. Ο  ανοικτός και έντιμος διάλογος ανάμεσα στις συνδικαλιστικές δυνάμεις που επιθυμούν  κοινό άξονα δράσης πρέπει να γίνει άμεσα , χωρίς αγκυλώσεις και τα συμπλέγματα του χθες.
  Η ελπίδα της ανάκτησης όσων χάθηκαν από τους μνημονιακές πολιτικές πρέπει να μείνει ζωντανή με καίριες διορθωτικές παρεμβάσεις που θα αναδεικνύουν  τον θεσμικό και σοβαρό ρόλο του Σ/Κ. Η αξιοποίηση των  Μέσων ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να γίνει με γνώμονα την ανάδειξη και λύση των προβλημάτων και όχι να γίνεται όπλο αυτοκαταστροφής και προσωπικής προβολής
  Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι όταν  η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μιλούσε για την αναγκαιότητα συμμετοχής κοινοπρακτικών σχημάτων για την ανάπτυξη και διάσωση της Επιχείρησης, οι συνδικαλιστικοί μας αντίπαλοι  μας χλεύαζαν και μας κατηγορούσαν για ξεπούλημα. Τώρα η θέση μας αυτή δικαιώνεται πανηγυρικά  τόσο από την ευρωπαϊκή εμπειρία  σε θέματα ενεργειακής πολιτικής αλλά και από το σημερινό «αριστερό» κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υιοθετεί τις ίδιες με τις δικές μας θέσεις.
  Η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ οφείλει να υπερασπιστεί αξίες και την ιδέα του ριζοσπαστικού κοινωνικού φιλελευθερισμού.
Οφείλει  να συστήσει λύσεις επειδή ενδιαφέρεται για την θετική λειτουργία των εργαζομένων στον όμιλο ΔΕΗ και τη ανάπτυξη της, αλλά ενδιαφέρεται  και για τις επόμενες γενιές, ενώ δεν  δημαγωγεί με λόγους και ανακοινώσεις που δημιουργούν εφήμερη συγκίνηση όπως πράττουν οι επιτηδευματίες του Σ/Κ.
   Οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΔΕΗ ζητούν να εφαρμοσθεί μια πολιτική με επίκεντρό της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του απορρίπτοντας την ηγεμονία των τεχνοκρατών και των αγορών. Απαιτούν την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, που θα τους ξανακάνει να νοιώθουν ξανά δημιουργικοί και χρήσιμοι.
  Η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θα συνεχίσει να αγωνίζεται δυναμικά και υπεύθυνα χωρίς κραυγές και υστερίες, θα υπερασπίζεται τους ανθρώπους του μόχθου, τους αδύνατους και όλους αυτούς που πληρώνουν άδικα το μάρμαρο της κρίσης.
  Επίσης σε όσους Τόλμησαν  και σε όσους Ψήφισαν θα ήθελα να δώσω ένα μεγάλο ευχαριστώ από πλευράς όλων των  υποψήφιων της παράταξη μας, και σε  όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους και την στήριξη τους. Μαζί θα προχωρήσουμε χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Δώσαμε μαζί την μάχη των εκλογών και την κερδίσαμε και τώρα όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα της καθημερινότητας και της προοπτικής για καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερες αμοιβές. Η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ βροντοφώναξε ΟΧΙ στα μνημόνια της εξαθλίωσης και συμμετείχε με δυναμισμό σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις
  Η ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θα παραμείνει ένα κίνημα εργαζομένων υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας όλων των εργαζομένων.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΙΚΗ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕΜΙΑΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΦΟΡΟ…
                                              ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΡΑΣ
                                                                 Γεν. Γραμματέας ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου