Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΜΜΕΝΟΣ : ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΕΥΔΑΠ ΚΑΙ ΕΥΑΘ

"ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΕΡΔΟΥΣ"
Ως «μια ακόμη κομπίνα στο πλαίσιο της πολιτικής της τρόικας» χαρακτήρισε ο Πάνος Καμμένος τα σχέδια πώλησης των
εταιρειών διαχείρισης υδάτων, κατά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που επισκέφθηκε τα γραφεία της επιχείρησης συνοδευόμενος από κλιμάκιο του κόμματός του, τόνισε σε δηλώσεις του ότι «το νερό είναι ένα δημόσιο αγαθό», ενώ εξέφρασε την στήριξή του στην ΕΥΔΑΠ αλλά και στην ΕΥΑΘ, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται, όπως είπε, «στο μάτι των δανειστών».
«Δεν μπορεί να γίνει δεκτό να πωληθεί η εταιρεία στη χρηματιστηριακή αξία της έστω και αν κανείς συμφωνούσε σε ένα ποσό της τάξης των 260 εκατομμύρια ευρώ παραδείγματος χάρη, όταν μόνο και μόνο οι οφειλές που μπορεί να εισπράξει και θα εισπράξει από το κράτος είναι 800 εκατομμύρια ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.
Παρατήρησε μάλιστα ότι σε όποιες χώρες ιδιωτικοποιήθηκαν οι εταιρίες ύδρευσης το αποτέλεσμα ήταν να ανέβει το κόστος στους πολίτες από 450% μέχρι 500%.
«Το νερό είναι ένα φυσικό αγαθό σε επάρκεια. Δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο κέρδους. Δεν μπορεί να παραδοθεί στα χέρια των ιδιωτών», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ Ευάγγελος Δημούδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου