Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Εφιαλτικό θα είναι το φθινόπωρο για τον ελληνικό λαό

Ένα πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού όχι μόνο έχει εξαντλήσει τις όποιες οικονομίες της ζωής του, αλλά στην κυριολεξία ακροβατεί καθημερινά ανάμεσα στην επιβίωσή του και την απόλυτη καταστροφή. Τα περιθώρια αντοχής των Ελλήνων έχουν εξαντληθεί και ο περισσότερος κόσμος προσπαθεί να εξασφλίσει τα προς το ζην μέσα σε μια εφιαλτική καθημερινότητα που δεν αφήνει απολύτως κανένα περιθώριο ελπίδας και αισιοδοξίας.

Το φθινόπωρο που έρχεται θα είναι ζοφερό για τον ελληνικό λαό, με τους τοκογλύφους να είναι αδίστακτοι, υποκριτές και αποφασισμένοι να ισοπεδώσουν στην κυριολεξία έναν ολόκληρο λαό. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν κριθεί όλα για την τύχη της χώρας μας. Ο εφιάλτης επέστρεψε ήδη και ή θα ικανοποιηθούν οι ορέξεις των αισχρών τοκογλύφων που χρεώνουν ασύστολα τον ελληνικό λαό και υφαρπάζουν την περιουσία, τον ιδρώτα του, την στοιχειώδη αξιοπρέπειά του, για να πάρουμε παράταση που θα εξυπηρετήσει τα σχέδια και τις δουλειές του πολιτικού συστήματος και των νταβατζήδων που το στηρίζουν, ή θα πάρουν ό,τι προλάβουν και θα μας αφήσουν στην τύχη μας.
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το τρικομματικό μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας, πέρα από την εν πολλοίς υποκριτική στην πράξη συνεργασία μεταξύ των κομμάτων που το απαρτίζουν, θα περάσει το φθινόπωρο που έρχεται τη μεγαλύτερη δοκιμασία του. Τα 11,5 δισ. ευρώ που πολλαπλασιάζονται είναι η χαριστική βολή για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, που θα κληθεί να πληρώσει, αλλά δεν τα έχει. Ο φόβος του πολιτικού συστήματος για ακραία και πανελλαδική κοινωνική έκρηξη είναι ορατός. Οι κλυδωνισμοί και στα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης είναι ήδη αισθητοί, με στελέχη, είτε ευθέως είτε εμμέσως, να εκδηλώνουν την πρόθεση καταψήφισης του απαράδεκτου και αντιλαϊκού πακέτου των τοκογλυφικών μέτρων.
Ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, υποσχέθηκε στην πρόσφατη συνάντησή του με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, την ψήφιση των μέτρων, τη τήρηση των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων, τις αποκρατικοποιήσεις (το ξεπούλημα, κατά τους συνδικαλιστές, ακόμα και της ΔΑΚΕ), την ίδια στιγμή που η ανεργία καλπάζει στο 24%, τα χαράτσια οδηγούν στην πείνα τα ελληνικά νοικοκυριά, και η πεντακάθαρη φοροκλοπή των αδυνάτων οδηγεί την ελληνική κοινωνία στα κάγκελα. Σε έναν κρατικό ιστό διαλυμένο και με την αγορά πεθαμένη, η ελληνική οικογένεια είναι αντιμέτωπη και με τα ανεξέλεγκτα καρτέλ – αισχροκέρδεια σε βασικότατα είδη πρώτης ανάγκης – και με τον εφιάλτη των νέων περικοπών να φαντάζει ως λαιμητόμος πάνω από σχεδόν κάθε ελληνικό σπίτι.
Στα μάτια πλέον των Ελλήνων είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει, όχι ελπίδα, αλλά ούτε ίχνος σωτηρίας παρά μόνο αν πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Η λαϊκή έκρηξη σε πανελλαδικό επίπεδο είναι θέμα χρόνου και ο φόβος για την ανεξέλεγκτη διάστασή της είναι πλέον ορατός. Στην καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας δεν υπάρχει πλεον χώρος ούτε για καμία πίστωση χρόνου, ούτε για εκπτώσεις στην κρίση του, ούτε για διαδικασίες …πολιτισμού και δηθεν δημοκρατικών διαδικασιών, τη στιγμή που κατ’ εξακολούθηση διαπιστώνει ότι όχι μόνο τον εμπαίζουν αλλά συνεχίζουν να τον κλέβουν.
Οδηγούν τους Έλληνες με καθεστωτικά και παράνομα μέτρα στην απόλυτη εξαθλίωση, την διάλυση οικογενειών και τις καθημερινές αυτοκτονίες. Καθημερινά συνειδητοποιείται όλο και από περισσότερο κόσμο ότι μόνο με δική του αντίδραση μπορεί να δοθεί τέλος στον εφιάλτη που ζει, επιλέγοντας ακόμη και την πτώχευση, αρκεί να μπει μια τελεία σε αυτή την αισχρή κατάσταση. “Είναι προτιμότερο να πεινάσουμε”, σκέφτονται, “και να σωθούν τα παιδιά μας, παρά να τα πάρουν όλα και να είμαστε συνένοχοι και στην καταστροφή των παιδιών μας”.
Οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την ελληνική κοινωνία στον παραλογισμό του αποφασισμένου αυτόχειρα που επιλέγει να πάρει και άλλους μαζί του. Αυτούς που τον κατέστρεψαν και τον οδήγησαν στην απόφασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου