Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Τι συμβαίνει με τις ΜΕΘ;


του Όθωνα Κουμαρέλλα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποστέλλουν οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας στο ευρωπαϊκό CDC, από την έναρξη της επιδημίας του κορωναϊού, μέχρι και την 45η εβδομάδα του 2020, δηλαδή μέχρι και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, είχαν συνολικά εισαχθεί για νοσηλεία από covid-19 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των ελληνικών νοσοκομείων αθροιστικά 896 ασθενείς.

Εξ αυτών των 896 είχαν εξέλθει αποθεραπευμένοι μέχρι και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου (τέλος 45ης εβδομάδος), συνολικά 323 ασθενείς, σύμφωνα πάντα με τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ. Ταυτόχρονα την ίδια ημέρα νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ διασωληνωμένοι 228, ενώ δεν γνωρίζουμε πόσοι συνέχισαν τη νοσηλεία εντός των ΜΕΘ χωρίς να χρειαστεί να διασωληνωθούν. Επίσης, οι θάνατοι, μέχρι και την ίδια ημέρα, έφτασαν συνολικά τους 784.

Εάν από τους 896 που εισήλθαν στις ΜΕΘ αφαιρέσουμε αυτούς που εξήλθαν αποθεραπευμένοι και τους νοσηλευόμενους, έχουμε ένα υπόλοιπο από τους 894-(323 εξελθόντες +228 νοσηλευόμενοι διασωληνωμένοι) = 343. Προφανώς οι 343 αυτοί πέθαναν εντός των ΜΕΘ, είτε είχαν διασωληνωθεί, είτε όχι.

Όμως οι θάνατοι συνολικά μέχρι και τις 8 Νοεμβρίου ανέρχονταν σε 784, όπως είπαμε ανωτέρω και όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποιεί ο ΕΟΔΥ.

Αφαιρώντας τους 343 που απεβίωσαν εντός των ΜΕΘ προκύπτει ότι 784-343 = 441 ασθενείς απεβίωσαν εκτός των ΜΕΘ!

Αυτό δηλαδή σημαίνει, ότι πάνω από το 56% των συνολικών θανάτων συνέβησαν εκτός των ΜΕΘ. Εάν μάλιστα υπολογίσουμε και τον αριθμό των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ που δεν χρήζουν διασωλήνωσης, τότε το ποσοστό αυτό αυξάνει δραματικά. Προσώρας όμως το κρατούμε απ’ έξω, ακριβώς επειδή δεν γνωρίζουμε πόσοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ χωρίς να είναι διασωληνωμένοι (ο ΕΟΔΥ προφανώς γνωρίζει, αλλά δεν ενημερώνει).

Πλέον το πρόβλημα δεν αφορά σε μερικούς θανάτους, που μπορεί να συμβούν εκτός ΜΕΘ, αλλά για τη μεγάλη πλειονότητα αυτών, που δεν γνωρίζουμε καθόλου που ακριβώς και τον λόγο που συνέβησαν.

Συνέβησαν σε απλές κλίνες covid; Μα εάν κάποιου η υγεία επιβαρύνεται τόσο πολύ ώστε να κινδυνεύει να πεθάνει, δεν μεταφέρεται σε ΜΕΘ το γρηγορότερο δυνατό, εφ’ όσον νοσηλεύεται; Ή μήπως βαριά ασθενείς δεν νοσηλεύονται και πεθαίνουν στο δρόμο;

Ενδεχομένως να συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις να μη γίνεται δυνατή η έγκαιρη μεταφορά σε ΜΕΘ, αλλά ο αριθμός και το ποσοστό των θανάτων εκτός ΜΕΘ είναι πλέον τεράστιος/ο, αναλογικά με τις εισαγωγές στις ΜΕΘ και τους αντίστοιχους θανάτους που συμβαίνουν εκεί.

Συνεπώς, είτε ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ είναι πολύ μικρός με συνέπεια οι περισσότεροι ασθενείς να μην μπορούν να τύχουν νοσηλείας εκεί και πεθαίνουν χωρίς να τυγχάνουν της κατάλληλης περίθαλψης, ή κάτι άλλο συμβαίνει. Που πέθαναν όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Στο σπίτι τους, στο χωράφι, ή στον δρόμο;

Το ερώτημα που ετέθη προ μηνός -ή και λίγο παραπάνω- και δεν έχει απαντηθεί, γίνεται πλέον αμείλικτο. Πολύ περισσότερο που όταν πρωτοτέθηκε το θέμα, και μάλιστα στην τηλεοπτική εκπομπή «Αντιθέσεις» του κ. Σαχίνη στο «Κρήτη TV», απ’ ευθείας στο μέλος της επιτροπής κ. Γώγο, χωρίς βεβαίως να υπάρξει απάντηση, το αντίστοιχο ποσοστό των θανάτων που προέκυπτε ότι συνέβησαν εκτός ΜΕΘ ανέρχονταν στο 51%, ενώ σήμερα, όπως αποδεικνύεται ξεπερνά το 56%, βαίνον αυξανόμενο!

Εάν μάλιστα πάρουμε τα στοιχεία των 4 τελευταίων εβδομάδων έχουμε 348 εισαγωγές σε ΜΕΘ, 83 που εξήλθαν, 228 που παρέμεναν νοσηλευόμενοι -και μάλιστα διασωληνωμένοι- την τελευταία ημέρα της περιόδου, και 328 θανάτους. Τα στοιχεία αυτά σημαίνουν, εάν υποθέσουμε, ότι περισσότεροι από τους μισούς από τους 83 που εξήλθαν αφορούσαν σε εισαγωγές προγενέστερης περιόδου, ότι 348-(∼30+228) = 90 θάνατοι (χονδρικά) συνέβησαν εντός ΜΕΘ, δηλαδή μόλις το 90/328 = 27% με το υπόλοιπο 73% να πρόκειται για θανάτους εκτός ΜΕΘ. Ακόμη και κανείς από τους 83 που εξήλθαν να μην αφορά σε εισελθόντες στις ΜΕΘ τις 4 εβδομάδες πριν την 8η Νοεμβρίου, πάλι το ποσοστό των θανάτων στις ΜΕΘ παραμένει (120/328)= 37% με αυτούς εκτός ΜΕΘ στο 63%!

Αν είναι δυνατόν!!

Εκείνο όμως που είναι εντελώς εξοργιστικό, δεν είναι η αδιαφορία της κυβέρνησης και της γνωστής επιτροπής λοιμωξιολόγων, να δώσουν τις απαντήσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά το ότι δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής, που γνωρίζοντας απλή αριθμητική να μην προβληματίζεται και να θέτει τα ερωτήματα. Δεν υπάρχει ούτε ένα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα να θέσουν το θέμα ακόμη και με επερώτηση στη βουλή, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το πόσο ταυτισμένοι είναι όλοι τους σε μια κοινή απάνθρωπη και αντικοινωνική πολιτική.

Δεν υπάρχει ούτε ένας συνδικαλιστικός φορέας -των υγειονομικών και των ιατρών συμπεριλαμβανομένων- που να αναρωτιέται και να θέτει το θέμα.

Δεν το θέτει ουδείς περισπούδαστος δημοσιογράφος, εκτός από τον κ. Σαχίνη και είναι προς τιμή του η έγκαιρη και πλήρης ανάδειξη του θέματος προ μηνός στην εκπομπή «Αντιθέσεις».

Όλοι, στοχοπροσηλωμένοι στην δια της παραπληροφορήσεως κατατρομοκράτηση του κόσμου, κρύβουν τα πραγματικά ζητήματα που αναδύονται σαν τη γάτα τα περιττώματά της. Οποιοσδήποτε ψάχνει να βρει την αλήθεια πρέπει να ενοχοποιηθεί ως ψεκασμένος συνωμοσιολόγος και να ριχθεί στο πυρ το εξώτερον.

Το θέτω λοιπόν εγώ -ο «ψεκασμένος»- και το θέτω ξανά για δεύτερη φορά, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Στον βαθμό που η κυβέρνηση αρνείται να δώσει πειστικές απαντήσεις, με την αντιπολίτευση να ποιεί τη νήσσαν, ρίχνοντας στρακαστρούκες, τότε τρία τινά μπορεί να συμβαίνουν:

α. Ο αριθμός των κλινών ΜΕΘ που είναι λειτουργικές και επαρκώς στελεχωμένες με το κατάλληλο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που ισχυρίζεται η κυβέρνηση, με συνέπεια άνθρωποι, με covid, που χρήζουν νοσηλείας ΜΕΘ, να πεθαίνουν εκτός αυτών σαν το σκυλί στ’ αμπέλι, αβοήθητοι. Να είμαστε, δηλαδή, σε χρόνια κατάσταση «Μπέργκαμο» και να μην το ξέρουμε, επειδή κάποιοι επέλεξαν να μην το μάθουμε.

β. Ο αριθμός των θανάτων να είναι εντελώς ψευδής και οι θάνατοι από covid-19 να είναι αρκετά λιγότεροι, με απόδοση στην ίωση πολλών άλλων άσχετων με την ασθένεια θανάτων, όπως θάνατοι από προχωρημένα καρδιαγγειακά, καρκίνους, εγκεφαλικά, νεφροπάθειες κτλ που συμβαίνουν σε άλλες κλινικές των νοσοκομείων, ή και εκτός αυτών κτλ, αλλά αποδίδονται σκοπίμως στον covid-19, όπως καταγγέλλεται από διάφορες «ψεκασμένες» πλευρές, χωρίς να είναι προς το παρόν δυνατή η επιβεβαίωσή τους.

γ. Συνδυασμός των δύο παραπάνω α και β, πράγμα το οποίο είναι και το πιθανότερο να συμβαίνει.

Ας μη νομίζουν οι ιθύνοντες και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι τους, ότι το έγκλημά τους είναι τέλειο, επειδή έχουν καταφέρει να κατατρομοκρατούν την κοινωνία. Δεν είναι, και αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί και θα κληθούν να δώσουν λόγο!

 

 https://www.hereticalideas.gr/2020/11/ti-symvainei-me-tis-meth.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου