Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Η Γερμανία υπονομεύει με κάθε δυνατό τρόπο την Ελλάδα

Η Γερμανία υπονομεύει με κάθε δυνατό τρόπο την Ελλάδα

Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν δύο εξελίξεις στις οποίες καίτοι αφορούν στην ασφάλεια της χώρας και μυρίζουν από μακριά παρασκηνιακή παρέμβαση συγκεκριμένου κράτους, δεν δόθηκε η δέουσα δημοσιότητα.

Η μία αφορά στα εξοπλιστικά. Η Κομισιόν ζήτησε πληροφορίες για το πρόγραμμα αναβάθμισης μέρους του στόλου των μαχητικών F-16 σε επίπεδο Viper, για την προωθούμενη προμήθεια τεσσάρων φρεγατών και την αναβάθμιση των τεσσάρων ΜΕΚΟ, καθώς και για τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων δίχως προκήρυξη διαγωνισμού, όλα με ανάδοχους ή ενδιαφερόμενες κυρίως αμερικανικές εταιρείες. Ο λόγος που η Κομισιόν ζητά πληροφορίες είναι για να διαπιστώσει αν η παραβιάζει τους κανονισμούς της ΕΕ περί ανταγωνισμού.

Έχουμε λοιπόν την εξωφρενική κατάσταση αντί η Κομισιόν να ξεκινήσει έρευνα για το ποια κράτη εξοπλίζουν την η οποία απειλεί ενόπλως δύο μέλη της ΕΕ, την Ελλάδα και την , και παραβιάζει με κάθε πιθανό τρόπο το Διεθνές Δίκαιο, ζητά τα ρέστα από την Ελλάδα επειδή εξοπλίζεται προκειμένου να προστατέψει την εδαφική της ακεραιότητά από την Τουρκία! svg%3E

Την οποία εξοπλίζει μεταξύ άλλων η … Δεν φθάνει δηλαδή που δεν παρεμβαίνει, ως όφειλε, για να διερευνήσει αν κάποια κράτη της ΕΕ παραβιάζουν την ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία διότι τα οπλικά συστήματα με τα οποία προμηθεύουν την Τουρκία χρησιμοποιούνται για να απειλούνται άλλα κράτη μέλη και να καταλύεται το Διεθνές Δίκαιο, θέλει να έχει λόγο στο πως και με τι θα εξοπλιστεί η Ελλάδα για να προστατευθεί από αυτόν που παρανόμως εξοπλίζει η Γερμανία και άλλοι!

Όσοι βλέπουν πίσω από την παρέμβαση γερμανικό δάκτυλο, ως αντίδραση αφενός επειδή η Ελλάδα έθεσε στο Βερολίνο θέμα εμπάργκο όπλων στους Τούρκους και μη παράδοσης των υποβρυχίων ΤΥΡΕ -214 , αφετέρου επειδή το Ράιχ έμεινε εκτός του ελληνικού εξοπλιστικού προγράμματος, μάλλον έχουν δίκιο.

Η άλλη εξέλιξη αφορά επίσης παρέμβαση της Κομισιόν και συγκεκριμένα της Επιτρόπου Ίλβα Γιόχανσον η οποία ζήτησε να γίνει έρευνα και στο εσωτερικό της Frontex σχετικά με καταγγελίες για «παράνομες επαναπροωθήσεις» από την Ελλάδα.

Και πάλι έχουμε το παρανοϊκό, αντί να ελέγχεται η Τουρκία η οποία εργαλειοποιεί τις μεταναστευτικές ροές για να αποσταθεροποιεί την Ελλάδα και να εκβιάζει την , η Κομισιόν να ελέγχει την Ελλάδα επειδή φυλάει τα σύνορά της και στην ουσία και τα σύνορα της Ευρώπης. Υπενθυμίζεται ότι στη πρόσφατη εξάρθρωση από τις ελληνικές Αρχές ΜΚΟ που ήταν βιτρίνες δουλεμπορικών κυκλωμάτων και ταυτόχρονα δικτύων κατασκοπείας, αποκαλύφθηκε ότι δεκάδες από τους ήταν Γερμανοί.

Ο γερμανικός Τύπος, δε, αίφνης φιλοξένησε άρθρα και ρεπορτάζ για «παράνομες επαναπροωθήσεις» ζητώντας έρευνα την οποία – ώ του θαύματος – κίνησε η Κομισιόν. Η γερμανική απαίτηση για να αποδεχθεί η Ελλάδα τον άνευ όρων εποικισμό της από την Τουρκία αποτυπώνεται σε δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Προσέξτε απροκάλυπτη υπόδειξη να καταργήσει η Ελλάδα τα σύνορά της: «Οι κατηγορίες κατά της Frontex και της ελληνικής ακτοφυλακής τροφοδοτούνται, αν και ακούσια, από μια πηγή με μια ορισμένη αξιοπιστία -δηλαδή από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση. Ο υπουργός Ναυτιλίας ανακοίνωσε τον  ότι η Ελλάδα εμπόδισε από τις αρχές του χρόνου στη θάλασσα, την παράνομη είσοδο περισσότερων από 10.000 ατόμων. svg%3E

Ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών μειώθηκε έως και 95% σε λίγους μήνες σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο (…) Ο Πλακιωτάκης δεν είπε όμως πώς ακριβώς η «ακτοφυλακή» εμπόδισε την είσοδο, αλλά διαβεβαίωσε ότι αυτό έγινε σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης για τους Πρόσφυγες ωστόσο είναι παράνομο να διώξεις ανθρώπους από τα σύνορα χωρίς προηγουμένως να έχεις εξετάσει την αίτηση ασύλου».

Η γερμανική ωμή παρέμβαση να μην αντιδρά η Ελλάδα στην οργανωμένη από την Τουρκία εισβολή και να αφήνει όσους στέλνει η Άγκυρα να περνούν ανενόχλητοι τα σύνορα, εν μέσω τζιχάντ στην Ευρώπη, είναι άνευ προηγουμένου. Το Βερολίνο, υπενθυμίζεται, έχει πρωτοστατήσει στη μετατροπή της Ελλάδας σε ένα απέραντο hot spot.

Επειδή η Γερμανία έχει εξελιχθεί εδώ και αρκετά χρόνια σε ένα ανοιχτά εχθρικό κράτος προς την Ελλάδα, διότι θεωρεί ότι τα γεωπολιτικά της συμφέροντα εξυπηρετούνται μέσω της συμπόρευσής της με την Τουρκία αλλά και για άλλους λόγους, η δεν έχει κανένα λόγο να τη θεωρεί ως τίποτα λιγότερο από αυτό που εξάλλου φανερώνει η συμπεριφορά της. Το τυπικό, συμβατικό και γραφειοκρατικό μέρος των σχέσεων ως μέλη αμφότερες οι χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ προφανώς και θα παραμείνουν, δεν γίνεται αλλιώς, αλλά η ουσία δεν μπορεί να αγνοεί την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι η χώρα μας βρίσκεται εδώ και χρόνια στο στόχαστρο μίας ακατάπαυστης υπονομευτικής πολυεπίπεδης, εξ ου και υβριδικής, γερμανικής επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου