Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων Βρετανίας: Το ενδεχόμενο ενός Γ΄ Παγκόσμιου Πολέμου δεν είναι μακρινό

 

Γ ! ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ - Του Αντώνη Γρυπαίου - Triklopodia | Triklopodia

Ο Στρατηγός σερ Νικ Κάρτερ αρχηγός των Ενόπλων της Βρετανίας προειδοποίησε ότι η οικονομική κρίση που προκαλείται λόγω του κορονοϊού θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια, κάνοντας λόγο ακόμα για έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Οι οικονομικές κρίσεις στο παρελθόν οδήγησαν σε κρίσεις ασφάλειας» αναφέρει ο Κάρτερ σε συνέντευξη του στο Sky News, εκφράζοντας την ανησυχία του ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί ξανά, δεδομένου του πλήγματος που προκλήθηκε στην παγκόσμια οικονομία από την πανδημία.

«Νομίζω ότι ο πραγματικός κίνδυνος που έχουμε, με πολλές περιφερειακές συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα τη στιγμή αυτή, είναι ένας εσφαλμένος υπολογισμός να οδηγήσει σε γενικευμένη σύρραξη».

Εξηγώντας τι εννοούσε με τον όρο «εσφαλμένο υπολογισμό», ο Κάρτερ είπε: «Οι εμπλεκόμενοι δεν συνειδητοποιούν το μέγεθος μιας σύγκρουσης και χωρίς να το καταλάβουν μπορεί να προκαλέσουν μια γενικευμένη σύρραξη».

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι η ιστορία μπορεί να μην επαναλαμβάνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αλλά πρέπει να κοιτάζουμε και πίσω. Τον περασμένο αιώνα, πριν από τους δύο παγκόσμιους πολέμους, νομίζω ότι ήταν αναμφισβήτητο ότι η κλιμάκωση προήλθε από έναν εσφαλμένο υπολογισμό», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι υπάρχει ττο ενδεχόμενο ενός Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου, ο Κάρτερ είπε «Λέω ξανά ότι  υπάρχει κίνδυνος και νομίζω ότι πρέπει να έχουμε επίγνωση αυτών των κινδύνων και να μην αγνοούμε την ιστορία».

Ο Στρατηγός Κάρτερ δεν διευκρίνισε ποιες συγκρούσεις τον ανησυχούν, όμως αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε σχεδόν έξι εβδομάδες μάχης στον ορεινό όγκο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Την ίδια ώρα, στην Ουκρανία, συνεχίζεται μια σύγκρουση μεταξύ αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία στα ανατολικά της χώρας και των κυβερνητικών δυνάμεων της χώρας.

ΠΗΓΗ

romioitispolis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου