Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Το ''μυστικό'' των αρχόντων περνά μέσα από τα ΜΑΤ

Του Κώστα Γιαννιώτη

Τι θα γίνει με την προκλητικότητα της Τουρκίας, που καθημερινά κλιμακώνεται;

Γιατί τόση... ''νηφαλιότητα'' και ''ψυχραιμία'' μπροστά στον τσαμπουκά του σουλτάνου, που τους προειδοποιεί για τις μελλούμενες ενέργειές του κι αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα το σκοπό του αμανέ... ''Διεθνές Δίκαιο'';

Είναι γεγονός ότι στη χώρα αυτή, από συστάσεώς της ως κράτος, δεν υπήρξε ποτέ εθνική αστική τάξη! Μόνο μια ελίτ μεταπρατών και κομπραδόρων που κατάφερε με τους λακέδες πολιτικούς, που ανέδειξε με χίλια τερτίπια, να καθίσει στη ράχη αυτού του λαού απομυζώντας τον ιδρώτα του και -πολλές φορές- το αίμα του, την ίδια στιγμή που είχε το κεφάλι της μόνιμα σκυμμένο μπροστά στους ξένους προστάτες της.

Έτσι σκυφτή και υπάκουη στις διαταγές των ξένων τούς παρέδιδε γη και ύδωρ, κάθε φορά που το απαιτούσαν!

Μικρασιατικός Ελληνισμός και Κύπρος γνώρισαν από πρώτο χέρι και ένιωσαν στο πετσί τους -ή μάλλον στο κόκκαλό τους- την πολιτική αυτής της ελίτ, μέσω της στάσης των ''εθναρχών'' της, που μνημονεύουν και λιβανίζουν μέχρι σήμερα!

Σήμερα δεν κάνουν τίποτε διαφορετικό!

Μπροστά στις αποφάσεις που έχουν πάρει οι ξένες δυνάμεις για διανομή του φυσικού πλούτου της χώρας μεταξύ των εταιριών τους, δεν μπορούν και δεν τολμούν να ψελλίσουν τίποτε περισσότερο από το τροπάρι του... ''Διεθνούς Δικαίου''!

Έχουν ήδη έτοιμη τη ''συνεκμετάλλευση'' και ψάχνουν την ώρα και τον τρόπο να το σερβίρουν!

Το βλέπουν και το ξέρουν ότι η ''σύγκρουση'' με την Τουρκία, είναι αναπόφευκτη και για το λόγο αυτό, και για του κόσμου τα μάτια, τώρα τελευταία άρχισαν να σηκώνουν τους τόνους και να μιλούν για ''τιμωρίες'' και ''συντριβές όσων επιχειρήσουν να απειλήσουν την Εθνική μας Κυριαρχία''!

Μια κυριαρχία που οι ίδιοι παρέδωσαν σιδηροδέσμια στους ξένους προστάτες τους!

Θα μπορούσαν βέβαια -αν ήθελαν- να απευθυνθούν στο λαό και να τον προειδοποιήσουν να είναι έτοιμος για θυσίες προς υπεράσπιση των δικαίων της πατρίδας.

Αυτό θα ήταν σαφές μήνυμα προς την τουρκική πλευρά, η οποία θα συνεκτιμούσε κάτι τέτοιο και θα προβληματιζόταν!

Γνωρίζουν ότι ακόμα κι αυτός ο τόσο ταπεινωμένος λαός, είναι έτοιμος να δώσει και τη ζωή του για να υπερασπίσει την Πατρίδα Του!

Αλλά...

Τότε -χωρίς δεύτερη κουβέντα- μετατρέπεις αυτό το... ''θύμα'' σε συμμέτοχο και... ''συγκυβερνήτη''!

Τον αναγνωρίζεις ως... πολιτικό ον και συνυπεύθυνο στα τεκταινόμενα!

Κι όχι μόνο, αλλά και τον εξοπλίζεις!

Εδώ μπαίνουν τα δύσκολα!

Και... μετά;;;

Πώς τον αφοπλίζεις για να του ξαναβάλεις το χαλινάρι, με αφέντη την ίδια οικονομική και πολιτική ελίτ;;;


Άστο καλύτερα!

Πιο εύκολη δουλειά -και πιο προσοδοφόρα- ο ενδοτισμός και η παράδοση στις απαιτήσεις και τα σχέδια των Οθωμανών!

Να τα βρούμε, όπως μας διατάζουν και οι εταίροι!

Το πολύ πολύ να κάνουμε τίποτε θεαματικούς εξοπλισμούς -και να πληρώνει πάλι το ''γαϊδούρι''- ενώ την κρίσιμη στιγμή θα πούμε ότι τη σημαία... ''την πήρε ο αέρας'' και θα... ''ευχαριστούμε τους Αμερικανούς'' που δεν άφησαν τους Τούρκους να ανεβούν στην Ακρόπολη!

Βέβαια μπαίνει στη μέση και ο αστάθμητος παράγοντας, την κρίσιμη στιγμή που θα παίζεται η ύπαρξη ή ο αφανισμός αυτού του τόπου να ξυπνήσει το... ''θύμα'' και το... ''ψώνιο'' και τότε...

(εδώ σκύβω το κεφάλι κι αφήνω τον Ελύτη να μας πει τη συνέχεια)

να βγει..."έξω σε δρόμους και σε πλατείες με το μόνο πράγμα που του είχε απομείνει: μια παλάμη τόπο κάτω από τ` ανοιχτό πουκάμισο, με τις μαύρες τρίχες και το σταυρουδάκι του ήλιου. Όπου είχε κράτος κι εξουσία η Άνοιξη."!!!

Τότε;;;

Τότε...

Θα βγάλουν τα ΜΑΤ... "με το μόνο πράγμα που τους είχε απομείνει: μια πήχη φωτιά κάτω απ` τα σίδερα, με τις μαύρες κάνες και τα δόντια του ήλιου. Όπου μήτε κλώνος μήτε ανθός, δάκρυο ποτέ δεν έβγαλαν".

Να, γιατί τόση βιασύνη για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις!

Να, γιατί η πολιτική ελίτ του ''δημοκρατικού τόξου'' έτρεξε, με διάφορες παρλαπίπες για δικαιολογίες, να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο!

Κι ο Τσίπρας μαζί;;;

Όχι!

Αυτός είναι απαραίτητος ως... ''φίλος του λαού'' και ''δημοκράτης''!

Είναι το αποκούμπι για ώρα ανάγκης!

Αρκούν οι ψήφοι του Κούλη, της Φώφης και του Βελόπουλου!

Δεν πρέπει να φθαρεί κι άλλο, ο Αλέξης! Πρέπει να καταψηφίσει!

Όπως και το έκανε!

Τα ΜΑΤ αναδεικνύονται, πλέον, σε ρυθμιστή του... ''πολιτεύματος'' και οι διαδηλώσεις πρέπει να μπουν στο γύψο!

Η πατρίδα και το μέλλον της ύπαρξής της στα χέρια των ΜΑΤ!!!

Έτοιμα να αντιμετωπίσουν... όχι τους Τούρκους, αλλά τον πραγματικό εχθρό της οικονομικής και πολιτικής ελίτ αυτού του τόπου! Τον εχθρό Λαό, που κάποια στιγμή θα βγει από το λήθαργο που τον έχουν ρίξει!

Πηγή: dromosanoixtos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου