Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Γ. Καραμπελιάς: Ο Ελληνισμός παίζει τα ρέστα του! Ήρθε η ώρα να αναδυθούν νέες πολιτικές δυνάμεις! (βίντεο)


Στον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο αναδημοσίευση από την ομογενειακή ιστοσελίδα Νέα Πρωινή
Ο Γιώργος Καραμπελιάς, μια ισχυρά έντονη προσωπικότητα. ΕκδότηςΣυγγραφέας.  Με πλούσια  δράση-και εν πολλοίς παρεξηγημένη και παρερμηνευμένη, πολυτάλαντος και χαρισματικά ευρηματικός  σε πολλούς τομείς, σχεδόν άγνωστος στην μεγάλη πλειοψηφία της Ελληνικής Κοινότητας των ΗΠΑ, παραχώρησε για πρώτη φορά μια εφόλης της ύλης και αποκλειστική συνέντευξη στην ΠΡΩΙΝΗ. Μια συνέντευξη αληθινή  “εξομολόγηση”  εκ βαθέων και προ πάντων όχι πολιτική! Μια συνέντευξη που μιλάει για όλους και για όλα! Για τον εαυτό του και την σχέση του με την Αριστερά τον Μαρξισμό και τις μεγάλες ιδεολογικές  αυταπάτες. Για το τέλος των ιδεολογιών αλλά και για την νέα παγκόσμια κατάσταση που διαμορφώνεται στο κοινωνικό κίνημα με την νέα τάξη και την παγκοσμιοποίηση.  Για την αντιδικτατορική του σχέση και τα χρόνια στο Παρίσι. 
 Μιλάει για την θυελλώδη και θορυβώδη συγκρουσιακή  σχέση του με τον Γιωτόπουλο της 17Ν! Αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές αυτής της έντονα διαπροσωπικής  σχέσης. 
 “Εξομολογείται” για την συνάντηση του με τον Θεό
και την Ορθοδοξία αλλά και την πολυκύμαντη σχέση του με τον  Αρχιεπίσκοπο Κυρό Χριστόδουλο αλλά και τον νυν Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τον Β’ αποκαλύπτοντας πτυχές και διαφορές στις μεταξύ τους σχέση.
  Μιλάει για τον Ελληνισμό και την Ελληνική Κοινωνία! Ως έχει διαμορφωθεί σήμερα ειδικώς μετά το 1974.  Απευθύνει ειδικό σαφές και ξεκάθαρο  μήνυμα προς την ασθαίμενουσα και κατά ταλαιπωρημένη Ελληνική Κοινότητα των ΗΠΑ. Για το ανύπαρκτο ελληνικό lobby αλλά και πως αυτό μπορεί να επανασυσταθεί με όρους ορθολογικά δομημένους  υπό την προϋπόθεση ότι και το κέντρο (η Μητροπολιτική Ελλάδα) θα ανανεωθεί και αναδομηθεί.
Με νέους θεσμούς και ίσως ένα νέο πολιτικό σύστημα αρχιτεκτονικά δομημένο και ισχυρά θεμελιωμένους δημοκρατικούς θεσμούς.  Μιλάει για την Τουρκία και την επιθετικότητα της, θεωρεί αναπόφευκτη  ιστορικά μια θερμή σύγκρουση με την γείτονα. Αλλά κυρίως με εύγλωττη και εμφανή  αγωνία  κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το Έθνος μας που βρίσκεται σε αποδόμηση. Μιλάει για τα επόμενα πενήντα και εκατό χρόνια της Ελλάδος.
Για την μυθοπλασία  (Δ.Κιτσίκη) περί συνομοσπονδίας Ελλάδος Τουρκίας αλλά και για τους συνεχείς κινδύνους που διατρέχει η Ελλάδα από τις μεταναστευτικές ροές και άλλους επίσης υπαρκτούς κινδύνους.
Απολαύστε τον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου