Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Απομονώστε την Τουρκία!

Του Λεωνίδα Κουμάκη από την Ρήξη φ. 142
Η γειτονική Τουρκία στις μέρες μας βρίσκεται υπό τον απόλυτο έλεγχο ενός «φρικτού ψυχασθενή» – ο χαρακτηρισμός ανήκει στον Τούρκο μπασκετμπολίστα του ΝΒΑ (New York Knicks) Ενές Καντέρ.
Εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι και Κούρδοι κάθε κατηγορίας (πολιτικοί, στρατιωτικοί, δικαστικοί, δημοσιογράφοι, δημόσιοι υπάλληλοι, επαγγελματίες κ.ο.κ.ε.) διώκονται με απίστευτη μανία γιατί … δεν συμφωνούν σε όλα με τον «φρικτό ψυχασθενή»!
Οι καθημερινές θεατρικές παραστάσεις μπροστά σε αλαλάζοντα πλήθη είναι το βίτσιο του. Το ίδιο ακριβώς με τη μεγαλομανή γυναίκα του, που βλέπει τον εαυτό της περίπου σαν αυτοκράτειρα και «επιμελείται αυτοπροσώπως» σε ποιους και

πού θα μιλήσει.
Έτσι, ο «φρικτός ψυχασθενής» βάζει καθημερινά στο στόχαστρό του Αμερικανούς, Εβραίους, Γερμανούς, Γάλλους, Έλληνες, Κύπριους, Αιγύπτιους, Σύρους, Κούρδους, Αρμένιους, σε έναν ατέλειωτο κατάλογο «εχθρών» της νεοθωμανικής αυτοκρατορίας που ονειρεύεται. Φυσικά, προς μεγάλη τέρψη του αλαλάζοντος, επιλεγμένου φυσικά, πλήθους που απολαμβάνει το θέαμα.
Το τίμημα όμως που πληρώνει η Τουρκία στην επικίνδυνη νεοθωμανική φαντασίωση του «φρικτού ψυχασθενή» είναι τεράστιο για την τουρκική οικονομία συνολικά και ειδικά τον τουρισμό που αποτελεί τον μεγάλο αιμοδότη της – κάτι που μπορεί κάλλιστα να αποδειχτεί η «αχίλλειος πτέρνα» του.
Το δολάριο ήταν ίσο με την τουρκική λίρα πριν από αρκετά χρόνια και αγοράζεται πλέον με πέντε περίπου τουρκικές λίρες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Τα επιτόκια δανεισμού της λίρας ήδη έχουν ξεπεράσει το 13%. Ο οίκος Moody’s, στις αρχές Μαρτίου 2018, υποβάθμισε κατά μία ακόμα βαθμίδα την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας, προκαλώντας την αναμενόμενη έκρηξη του «φρικτού ψυχασθενή».
Οι διαρκείς όμως, προς πάσα κατεύθυνση, εξάρσεις του «φρικτού ψυχασθενή», αρχίζουν επιτέλους να δημιουργούν δειλά-δειλά κάποιες πρακτικές αντιδράσεις:
Στην ακριτική Ορεστιάδα, οι κάτοικοι, σοκαρισμένοι από την αποκρουστική μετατροπή ενός συνηθισμένου περιστατικού στρατιωτών που χάνουν τον προσανατολισμό τους, σε πολιτικό παιχνιδάκι στα χέρια του «φρικτού ψυχασθενή», αποφάσισαν να μποϊκοτάρουν τα τουρκικά προϊόντα και να διακόψουν τα ταξίδια τους στην άλλη πλευρά των συνόρων.
Στη Θεσσαλονίκη, Επιτροπή Συμπαράστασης στους Δύο Έλληνες Στρατιωτικούς κήρυξε μποϊκοτάζ σε τουρκικά προϊόντα και στον τουρισμό, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση και τον επαναπατρισμό των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, χωρίς ανταλλάγματα και χωρίς ανατολίτικα παζάρια.
Η Σαουδική Αραβία, ενοχλημένη από τα καμώματα του «φρικτού ψυχασθενή» στο Κατάρ, κήρυξε γενικό μποϊκοτάζ σε όλα τα τουρκικά προϊόντα, καλώντας μια μεγάλη ομάδα αραβικών χωρών που επηρεάζονται από αυτή (Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ.α.) να κάνουν το ίδιο.
Στην Αίγυπτο, οι εκκλήσεις για μποϊκοτάζ εναντίον της Τουρκίας έχουν γίνει η πιο δημοφιλής τάση στα αιγυπτιακά κοινωνικά δίκτυα με χιλιάδες τουίτ (Hashtag «Μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων»).
Στις 5 Μαρτίου 2018, το μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο του αραβικού κόσμου σταμάτησε τη μετάδοση πολύ δημοφιλών τουρκικών τηλεοπτικών προγραμμάτων στη Μέση Ανατολή, τα οποία διοχέτευαν διαρκώς τη σουλτανική προπαγάνδα.

Το τελευταίο μάλιστα σίριαλ «Ο τελευταίος Αυτοκράτορας», κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της νεοθωμανικής μεγαλομανίας του ψευτοσουλτάνου της Τουρκίας, δείχνει πώς σφάζονται οι «κακοί Έλληνες», οι «κακοί Εβραίοι» και οι «κακοί Αρμένιοι». Ο «φρικτός ψυχασθενής» επισκέφτηκε μάλιστα αυτοπροσώπως τον χώρο των γυρισμάτων για να συγχαρεί τους παραγωγούς –τελείως «συμπτωματικά», είναι πρόσωπα του καθεστώτος- και τους πρωταγωνιστές του σίριαλ.
Στην Ελλάδα καταφθάνουν συνεχώς Τούρκοι πολίτες ζητώντας πολιτικό άσυλο προκειμένου να γλιτώσουν από τα νύχια του «φρικτού ψυχασθενή». Σαράντα τρεις Τούρκοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο το 2015, 189 το 2016 και… 1.827 το 2017! Φυσικά, δεν υπολογίζονται όσοι πέρασαν για τον ίδιο λόγο στην Ελλάδα χωρίς όμως να ζητήσουν πολιτικό άσυλο. Πόσοι ακόμα θα διαφύγουν στην Ελλάδα, μέσα στο 2018, δεν μπορεί κανείς να το υποθέσει εύκολα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Είναι εντελώς απαράδεκτη η ενδεχόμενη «ελαφρότητα» του Έλληνα καταναλωτή να αγοράζει τουρκικά προϊόντα, να επισκέπτεται τουριστικά την Τουρκία ή να συνεχίζει να παρακολουθεί τουρκικά σίριαλ, που δυστυχώς αφθονούν στην ελληνική τηλεόραση.
Δεν χρειάζεται να ενισχύουμε με οποιονδήποτε έμμεσο τρόπο έναν «φριχτό ψυχασθενή», που θεωρεί τον εαυτό του χαλίφη, σταλμένο από τον Αλλάχ να εξολοθρεύσει «τους απίστους».
Με δύο λόγια: Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος και τελείως τρελός – όπως ακριβώς το καθεστώς που έχει επιβάλει στη χώρα του. Η οικονομία αποδειγμένα είναι η αχίλλειος πτέρνα του. Δεν αποτελεί λοιπόν εγκληματική αμέλεια να του προσφέρουμε, με οποιοδήποτε τρόπο, οποιασδήποτε κατηγορίας οικονομική υποστήριξη, που τελικά θα στραφεί εναντίον μας;
Και, για να το καταλάβουμε: «Οικονομική υποστήριξη» αποτελεί η αγορά τουρκικών προϊόντων και οι τουριστικές επισκέψεις στην Τουρκία. Το ίδιο ακριβώς και η παρακολούθηση τουρκικών σίριαλ στις τηλεοράσεις. Πότε επιτέλους θα το αντιληφθούμε;


 http://ardin-rixi.gr/archives/207484

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου