Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

«Σιδηρά Κυρία» της Τουρκίας ιδρύει κόμμα για να αντιταχθεί στον Ερντογάν

Η Τουρκάλα πρώην υπουργός Εσωτερικών, Μεράλ Άκσεναρ, η οποία είναι γνωστή από τη συμμετοχή της στο Κόμμα του Εθνικιστικού Κινήματος, ανήγγειλε την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα που έχει ως κεντρικό στόχο να αντιταχθεί στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τις εκλογές του Νοεμβρίου του ’19, όπως σημειώνει λιβανικό δημοσίευμα.

Η Άκσεναρ στο διάγγελμά της υποσχέθηκε ότι θα εργασθεί για μια ‘ισχυρή και ευτυχισμένη’ Τουρκία, για την αναγέννηση της χώρας που μαστίζεται από τη διαφθορά εδώ και 15 χρόνια, όπως είπε σε ομιλία της στην Άγκυρα με την

ευκαιρία του κόμματος της «İyi Parti»-[Καλό Κόμμα].
Η 61χρονη Τουρκάλα που χαρακτηρίζεται ως ‘σιδηρά κυρία’ ήταν αυτή που κατά το δημοψήφισμα για επέκταση των αρμοδιοτήτων του προέδρου Ερντογάν και τη μεταβολή από το κοινοβουλευτικό σε προεδρικό σύστημα, είχε πρωτοστατήσει εναντίον του.



«Θέλουμε μια δίκαιη Τουρκία», «Θέλουμε μια ελεύθερη κοινωνία», «Έχουμε ελπίδα και όνειρα», δήλωσε η Άκσενερ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στη συγκέντρωσή της παραβρέθηκαν χιλιάδες υποστηρικτές της νέας σύνθεσης. Η ιδρύτρια ευελπιστεί στην προσέγγιση βουλευτών από το Κόμμα του Εθνικιστικού Κινήματος και από το κυβερνών της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Το εικαστικό σύνθημα του νέου κόμματος είναι ένας κίτρινος ήλιος σε μπλε φόντο και φωτογραφία του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.
(alahednews.com.lb)

Σημείωση: Αναλυτική αναφορά στο πρακτορείο Reuters
--http://infognomonpolitics.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου