Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Γενικευμένη Τρομοκρατία!



Γενικευμένη Τρομοκρατία!

Του Θανάση Κ.
Σύμφωνα με τα επίσημα (αναθεωρημένα) στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, προκύπτουν τρεις σημαδιακές αλλαγές:
Το 2014 (τελευταία χρονιά διακυβέρνησης Σαμαρά) η πραγματική ανάπτυξη της Ελλάδας ήταν 0,7% κι όχι 0,3% που έλεγε η κυβέρνηση ως τώρα.
(Θυμίζω ότι ανάπτυξη 0,7% για το 2016, υποστήριζα συνεχώς από τη στήλη αυτή, εδώ και ενάμιση χρόνο τώρα. Και ας με διέψευδαν διάφοροι. Που διαψεύδονται σήμερα από τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Που επιβεβαιώνουν τις δικές μου εκτιμήσεις στον πόντο. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο πλέον…).
Για πρώτη φορά – και μοναδική μέχρι σήμερα – η Ελλάδα είχε θετικό πρόσημο, δηλαδή άνοδο κι όχι ύφεση το 2014! (Τα δυο από τα τέσσερα τρίμηνα της
χρονιάς εκείνης, τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη…).
Στη συνέχεια ο Τσίπρας την ξανάφερε στην ύφεση! Κι όπως προκύπτει από τα αναθεωρημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και το 2016 ύφεση είχαμε ξανά (ενώ μας έλεγαν ως χθες πως είχε «μηδενίσει» το κοντέρ).
(Συνεχώς εδώ και αρκετούς μήνες υποστήριζα πως και το 2016 είχαμε ύφεση και με «αντέκρουαν». Τώρα τους αντικρούει η ΕΛΣΤΑΤ και ησύχασαν! Αλλά κι αυτό είναι το λιγότερο πλέον…).
Και στο μεταξύ η χώρα έχασε γύρω στα 4,5 δισεκατομμύρια ΑΕΠ (επί Τσίπρα, από τα τέλη του 2014 μέχρι τα τέλη του 2016).
Και προσέξτε: στα δύο χρόνια Τσίπρα (χωρίς τη φετινή χρονιά) οι Έλληνες πλήρωσαν περισσότερους φόρους (περί τα 4 δισεκατομμύρια) από λιγότερο εισόδημα (περί τα 4,5 δισεκατομμύρια).
Δηλαδή έχασαν τουλάχιστον 8,5 δισεκατομμύρια διαθέσιμο εισόδημα. Εκεί που προηγουμένων (το 2014) είχαν αρχίσει να ανεβαίνουν.
Έγκλημα συντελέστηκε από τον Τσίπρα. Έγκλημα χωρίς ελαφρυντικά.
Κι όμως για όλα αυτά δεν μιλάει κανείς. Λες και υπάρχει κάποιο πέπλο τρομοκρατίας.
Ε λοιπόν, αυτό ακριβώς συμβαίνει.
Κι αυτό είναι πλέον το πιο σοβαρό. Για πρώτη φορά έχουμε φαινόμενο επίσημης Πολιτικής τρομοκρατίας. Που υπονομεύει ευθέως τα θεμέλια του αστικού καθεστώτος.
* Πρώτον η περίπτωση της Ηριάννας Β.Λ. Η οποία καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε φυλάκιση 13 ετών για συμμετοχή της στην τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς», για χάρη της έχουν καεί κάμποσες φορές καταστήματα στην Ερμού και αλλού, έχουν γίνει ανάστατα τα Πανεπιστήμια, εκκρεμεί η δίκη της σε δεύτερο βαθμό και έκανε αίτηση αποφυλάκισης. Η οποία απορρίφθηκε χθες. Μέχρις εδώ τίποτε περίεργο…
Το περίεργο αρχίζει εδώ ακριβώς:
Γιατί δεν μας λένε το πλήρες όνομά της; Η κοπέλα είναι καταδικασμένη, όχι «ύποπτη», όχι «υπόδικη». Καταδικασμένη σε πρώτο βαθμό! Απλά η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει.
Γιατί «απαγορεύεται» να γραφτεί ότι πρόκειται για την κα. Ηλ. Βασιλειάδη-Λιναρδάκη. Γιατί;
Γιατί όλοι οι άλλοι συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν τη δικαιοσύνη βλέπουν το όνομά τους φόρα παρτίδα σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα, αλλά η κυρία αυτή έχει επιτύχει να γράφονται μόνο τα αρχικά της;
Ποιος και γιατί την «προστατεύει»;
Ποιος επέβαλε «ομερτά» στον Τύπο και τα κανάλια;
Ποιος και γιατί έχει απαγορεύσει να βγει δημόσια το όνομά της;
Ποιος και γιατί και – κυρίως – ΠΩΣ έχει επιβάλει τρομοκρατία στα ΜΜΕ;
* Δεύτερον, γιατί η κυβέρνηση έχει λυσσάξει να αποφυλακιστεί η κα Βασιλειάδη-Λιναρδάκη;
Γιατί ο κ. Κοντονής επικαλείται το «κοινό περί δικαίου αίσθημα»;
Ποιος τον όρισε «εκπρόσωπο» του «κοινού περί δικαίου αισθήματος»;
Που το ξέρει ο ίδιος, ποιο είναι το «κοινό αίσθημα»;
Τη γνώμη του λέει, που έχει την ίδια αξία με τη γνώμη οποιουδήποτε άλλου. Αλλά η γνώμη κάποιου ΔΕΝ είναι το… «κοινό» αίσθημα περί δικαίου! Είναι η προσωπική του μονομέρεια, ή ιδιοτέλεια, ή ιδεοληψία. Πάντως «κοινό» αίσθημα δεν είναι.
Κι αρμόδιος να την κρίνει δεν είναι ο κ. Κοντονης. Είναι τα δικαστήρια, που να πάρει…
Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Ότι οι κουκουλοφόροι θα ασκούν πίεση «από τα κάτω», και οι υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «από τα πάνω», κι έτσι οι δικαστές θα τρομοκρατούνται και θα κάμπτονται και θα αποφυλακίζουν τους «εκλεκτούς» της κυβέρνησης (ή των κουκουλοφόρων);
Αυτό μας λένε;
Τις σχέσεις της κυβέρνησης με τους κουκουλοφόρους δεν χρειάζεται πια να τις «υποθέτουμε». Μόνοι τους μας τις αποκαλύπτουν.
Αλλά τους δικαστές που καλούνται να κάνουν τη δουλειά μας μέσα σε τέτοιες συνθήκες τρομοκρατίας – γιατί περί ωμής τρομοκράτησης πρόκειται – ποιος θα τους υπερασπιστεί; Το ίδιο το πολίτευμα της αστικής δημοκρατίας – αυτό θίγεται άμεσα με όλα αυτά – ποιος θα το υπερασπιστεί;
* Τρίτον, τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο τον διαπόμπευσαν ποστάροντας αφίσες με τον πρόσωπό του ως… «φασίστα» σε όλη την Αθήνα!
Ποιοι; Οι ίδιοι τραμπούκοι που λύσσαξαν να βγάλουν από την φυλακή την καταδικασμένη κα. Βασιλειάδη-Λιναρδάκη.
Τι συμβαίνει ακριβώς, παιδιά:
Ο αθώος διασύρεται και η καταδικασμένη προστατεύεται; Αυτό ακριβώς συμβαίνει! Το πήρατε χαμπάρι;
Επισήμως! Με σιωπηλή ανοχή όλων! Και με την συνενοχή της κυβέρνησης!
Τι άλλο θέλετε να καταλάβετε, πως το αστικό καθεστώς κινδυνεύει;
* Τέταρτον, άνθρωποι ξυλοκοπούνται στα Πανεπιστήμια. Ακόμα και διάσημοι ξένοι καθηγητές (βραβεία Νόμπελ) που έρχονται να δώσουν διαλέξεις. Ακόμα και ΑΜΕΑ ξυλοκόπησαν προχθές.
Σε άλλες αστικές δημοκρατικές χώρες, αυτό απλώς είναι αδιανόητο! Εδώ είναι καθημερινή ρουτίνα πια. Σε άλλες χώρες, ακόμα κι αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, θα είχαν συλληφθεί οι ένοχοι και θα είχαν παραπεμφθεί σε δίκη. Εδώ τίποτε! Τους προσφέρεται «άσυλο παρανομίας».
Ο Τύπος αυτά τα περιστατικά φασιστικής βίας των κουκουλοφόρων διστάζει να τα δημοσιοποιήσει, κι έτσι δεν τα μαθαίνουμε (όπως συνέβη με την επίθεση κατά διάσημου καθηγητή της Ιατρικής).
Ή τα μαθαίνουμε μόνο μετά από παρέμβαση κάποιου επωνύμου (όπως συνέβη με την περίπτωση του κ. Δοξιάδη, που έφερε στο φώς τον ξυλοδαρμό του ΑΜΕΑ).
Κι όταν έλθουν στο φώς τέτοια περιστατικά – επαναλαμβάνω φασιστικής βίας εκ μέρους των κουκουλοφόρων – και πάλι καμία σοβαρή αντίδραση. Κάποιες φραστικές καταδίκες και τέλος.
Το αστικό καθεστώς κινδυνεύει. Οι άνθρωποι ζουν με φόβο. Και κανείς δεν τους υπερασπίζεται.
Η ΝΔ τι ακριβώς κάνει;
Εδώ δεν έχουμε πράματα που χρειάζονται «να τα μελετήσουν» για καιρό και να ακούσουν τη γνώμη «των ειδικών». Ούτε έχουμε πράγματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν απώλειες … «κεντρώων ψηφοφόρων», που να πάρει ο διάολος και να σηκώσει!
Έχουμε πράγματα ξεκάθαρα και «λυμένα».
Το άσυλο ανομίας στα Πανεπιστήμια το είχε καταργήσει η Ελληνική Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία ήδη από το Σεπτέμβριο του 2011 – με 253 ψήφους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ!
Το επανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και βλέπουμε τα χάλια.
Γιατί δεν λένε ξεκάθαρα, ότι θα το καταργήσουν οριστικά και αμετάκλητα αυτή τη φορά; Τι θα πει θα… αποκαταστήσουν το άσυλο «στην πραγματική του διάσταση»;
ΔΕΝ υπάρχει «πραγματική διάσταση»!
Άσυλο παρανομίας ήταν και παραμένει. ΔΕΝ υπάρχει έννοια «ασύλου ιδεών» σε μια δημοκρατία.
Οι ιδέες σε δημοκρατικές κοινωνίες είναι ελεύθερες παντού! Δεν χρειάζονται «ειδική ασυλία» μέσα στα Πανεπιστήμια.
Όποιος τα λέει αυτά προσβάλει βάναυσα τη δημοκρατία μας. Αυτά τα είχαμε λύσει από το 2011.
Στο μεταξύ, δεν είχαν καθαρίσει τα Πανεπιστήμια πλήρως, αλλά είχαν αρχίσει να καθαρίζουν. Και πολλά κτίρια που είχαν καταληφθεί από τους αναρχικούς ανακαταλήφθηκαν επί Σαμαρά (π.χ. βίλα Αμαλία). Και «Ρουβίκωνας» δεν υπήρχε επί Σαμαρά. Και σε αυτό κανείς «κεντρώος» δεν είχε πρόβλημα. Μόνο οι φίλοι των κουκουλοφόρων. Κι όσοι έχουν «στενές σχέσεις» μαζί τους.
Γιατί σήμερα η ΝΔ δεν ξεκινάει μια «σταυροφορία» για την πλήρη κατάργηση του ασύλου (όπως είχε γίνει το 2011) και για την πλήρη εκκαθάριση της βίας στα Πανεπιστήμια;
Μιλάνε για πάσης φύσεως bullying, εκτός από το πιο φασιστικό, το πιο γενικευμένο και το πιο επικίνδυνο. Αυτό που ασκούν τα αριστερά γκρουπούσκουλα στα Πανεπιστήμια , σε βάρος των παιδιών μας!
Μια απλή ερώτηση: Αν μαζέψω διακόσιους φίλους μας, «καρδαμωμένους»... και μπούμε μια μέρα στα Εξάρχεια, βρούμε τους «Ρουβίκωνες» και τους κάνουμε εκατό οκάδες! Και τους πιάσουμε και τους δέσουμε. Τι θα μας πουν;
Ότι είμαστε «φασίστες», έτσι;
Λάθος! Είμαστε κι εμείς μια… «συλλογικότητα»!
Κι αξιώνουμε να μας φέρονται με την ίδια ευγένεια και το ίδιο τακτ, όπως φέρονται στις άλλες «συλλογικότητες». Τις δικές τους συλλογικότητες.
Δεν θα το κάνουμε, μην ανησυχείτε. Αλλά κάποιος θα βρεθεί να το κάνει. Γιατί κανείς δεν υπερασπίζεται πια τη νομιμότητα, το νόμο και την τάξη. Και πάμε κατευθείαν σε συγκρούσεις συμμοριών στους δρόμους. Με αίμα και γενικευμένη αναρχία.
Και κάποιοι από τις συμμορίες αυτές που θα αιματοκυλιούνται θα είναι πράγματι φασίστες!
Αλλά όχι περισσότερο φασίστες από τους τωρινούς κουκουλοφόρους που έχουν εισβάλει στα πανεπιστήμια, λυμαίνονται το κέντρο της πόλης, καίνε μαγαζιά κατά βούλησιν, σπάνε σταθμούς, τρομοκρατούν δασκάλους και δικαστές, απειλούν τους πάντες, και ήδη έχουν επιβάλει την «ομερτά» τους και στον Τύπο.
Συγκεφαλαιώνοντας:
Η αστική δημοκρατία στα Πανεπιστήμια ΔΕΝ υπάρχει πια.
Στα δικαστήρια ήδη απειλείται.
Στον Τύπο έχει αρχίζει να κλονίζεται.
Στους δρόμους της πόλης χάνει έδαφος συνεχώς. Ήδη αστική δημοκρατία τα βράδια δεν υπάρχει στην Αθήνα από τα Προπύλαια και κάτω. Και ανεβαίνουν οι «μπάχαλοι» συνεχώς.
Και εκπαιδεύουν καθημερινά στο… «σπορ» του «αντάρτικου πόλης» νεαρούς λαθρομετανάστες. Που μαθαίνουν γρήγορα.
Οι ίδιοι παρακρατικοί μηχανισμοί που καθοδηγούν τους «μπάχαλους», οι ίδιοι τρομοκρατούν τους δικαστές και τον Τύπο, οι ίδιοι συνεργάζονται με τους διακινητές και τις ΜΚΟ που φέρνουν τους λαθρομετανάστες, οι ίδιοι σηκώνουν μπαϊράκια «αντίστασης» σε κάθε επένδυση – επιστρατεύοντας πότε τους αρχαιολόγους πότε τους οικολόγους – οι ίδιοι τρομοκρατούν και στιγματίζουν δημόσια, οποιονδήποτε τολμήσει να διαμαρτυρηθεί για τους τζιχαντιστές. Οι ίδιοι παντού…
Και για την κυβέρνηση δεν έχω να πω τίποτε. Δικοί της είναι και τους καλύπτει (κι ας μη τους ελέγχει πάντα…).
Όμως, η αντιπολίτευση τι ακριβώς κάνει;
Και καλά τα «ποτάμια» και τα «ρυάκια» και οι «μαίανδροι» της «δημοκρατικής συμμαχίας». «Σκορπιοχώρι» είναι: 10 νοματαίοι-35 απόψεις.
Αλλά η ΝΔ τι ακριβώς κάνει;
Έλα μου ντε! (Όταν μάθω θα σας πω, να μην έχετε αγωνία…).

 http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/genikeumeni-tromokratia/10.118959

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου