«Η Αριστερά σας σκίζει αλλά πονάει μαζί σας»


«Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται από μακριά και πάει μακριά. Συγκρούστηκε με τον εαυτό του και τις βεβαιότητές του και καλείται βιαίως να καταλάβει ότι κάποιες φορές αλλάζεις "θέσεις" για να μην αλλάξεις αξίες». Τάδε έφη Αλέκος Φλαμπουράρης ή για τους φίλους «μπάρμπα Αλέκος». Και είναι το νέο σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις κωλοτούμπες, τα κλάματα για τα μέτρα που πήραν, τη συμπόνια για όσα περνά ο ελληνικός λαός. Ο Φλαμπουράρης θα μπορούσε να πάρει το ρόλο του αρχηγού στην ταινία συγκίνησης «Η Αριστερά σας σκίζει αλλά πονάει μαζί σας».
Είναι τρομερό. Ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τον «μπάρμπα Αλέκο», άλλαξε θέσεις για να μην
αλλάξει αξίες. Δηλαδή συνεχίζει τις ίδιες αξίες παρ’ ότι είπε τεράστια ψέματα; Είναι αξία ότι άνθρωποί του κάνουν κομπίνες με τους πρόσφυγες;
Είναι αριστερή αξία το γεγονός ότι παίζουν το ίδιο παιχνίδι διαπλοκής με τα μέσα ενημέρωσης; Πώς λέγεται η αξία ότι διορίζουν ανεπάγγελτους κι αμόρφωτους για να φτιάξουν τον δικό τους κομματικό στρατό;
Δεν ξέρουμε πώς εννοεί τις αξίες ο παλαίμαχος της Αριστεράς (και της πρέφας, λένε κάποιοι που τον ξέρουν), αλλά εμείς αξίες εννοούμε την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη, την ισονομία, τις ίσες ευκαιρίες κι όχι τους Καρανίκες.
Αξία είναι να ξεχωρίζουν οι άριστοι και να πηγαίνουν μπροστά κι όχι να υποβαθμίζονται για να είναι όλοι ίσοι. Δεν κόβεις τα κεφάλια των «ψηλών» αλλά βοηθάς τους κοντούς να ψηλώσουν σε μια ισότιμη κοινωνία κύριε Φλαμπουράρη.
Αξία, κι όχι μόνο της Αριστεράς, είναι να μη συνεχίζεις να κοροϊδεύεις τον κόσμο και να του πουλάς ψεύτικες υποσχέσεις. Αξία είναι να μην φιμώνεις τη φωνή του αντιπάλου και να μην στοχοποιείς όποιον δεν σου αρέσει. Αξία είναι να μην χρησιμοποιείς γκαιμπελικές, φασιστικές μεθόδους, να μην αποθεώνεις ως «λαϊκούς αγώνες» την τρομοκρατία και ταυτόχρονα να βρίζεις τους Ολυμπιονίκες επειδή δεν είναι στην… κλαδική σου.
Αξία είναι να μην κάνεις μυστικές συναντήσεις με τους νταβατζήδες που υποτίθεται ότι θα πολεμούσες.
Αξίες είναι πολλά άλλα που ο κ. Φλαμπουράρης και η παρέα του πούλησαν όλα αυτά τα χρόνια «υπηρετώντας» την Αριστερά και τις ξέχασαν όταν έγιναν κυβέρνηση.
Όλα αυτά «μπάρμπα Αλέκο» και όμοιοί σου δεν είναι αλλαγή θέσεων. Είναι αξίες που ποτέ δεν είχες, απλά κατάφερες να τις πλασάρεις ως αξίες της Αριστεράς κι έπιασαν τόπο οι ψευτιές σου.

www.antinews.gr