Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Ρίο 2016: Η Αλμάζ Αγιάνα από την Αιθιοπία διέλυσε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 10.000μ με την βοήθεια του Ιησού

 
Δεν πρόλαβε να ξεκινήσουν τα αγωνίσματα του στίβου στους Ολυμπιακούς αγώνες και ήρθε το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ και μαζί οι ερωτήσεις για το ντόπινγκ.
Η Αλμάζ Αγιάνα «διέλυσε» το παγκόσμιο ρεκόρ- αλλά και τις υπόλοιπες μετέχουσες- στον πρώτο τελικό του στίβου στο Ρίο, κερδίζοντας τα 10.000 μ., τερματίζοντας σε 29.17.45. Η δρομέας από την Αιθιοπία έριξε κατά 14 δευτερόλεπτα το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ που είχε πετύχει πριν από 23 χρόνια η Κινέζα Γουάνγκ Γιουνξιά, σε μία εποχή που το ντόπινγκ στην Κίνα ήταν στο αποκορύφωμά του.
Μετά από αυτό, με την Αγιάνα να ρίχνει «στροφή» στις περισσότερες από τις
άλλες αθλήτριες που μετείχαν στον τελικό- ανάμεσά τους η Ελληνίδα Αλεξία Παππά που ήταν 17η με πανελλήνιο ρεκόρ (31.36.16)- ήρθαν και οι πρώτες ερωτήσεις για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Ακόμη και οι δρομείς που μετείχαν στην κούρσα δεν έχασαν χρόνο. «Δεν πιστεύω ότι είναι 100% νόμιμη. Ήταν πολύ εύκολο για εκείνη», σχολίασε η Σουηδέζα Σάραχ Λάχτι που τερμάτισε 12η. «Δεν φαινόταν στο πρόσωπό της να πασχίζει, τη στιγμή που εμείς... πεθαίναμε. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι καθαρή, αλλά υπάρχει αμφιβολία», πρόσθεσε.
Η Αγιάνα έδωσε τη δική της απάντηση. «Τρία πράγματα. Πρώτον, έκανα την προπόνησή μου. Δεύτερον, δοξάζω τον Κύριο, που μου δίνει τα πάντα. Και το ντόπινγκ μου είναι η προπόνησή μου. Το ντόπινγκ μου είναι ο Ιησούς. Τίποτα άλλο. Είμαι απόλυτα καθαρή», απάντησε η δρομέας από την Αιθιοπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου