Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Σε φεστιβάλ ναζιστών η νικήτρια της Eurovision


jamala-630x400

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Τζαμάλα, η νεαρή που κέρδισε τη Eurovision με ένα τραγούδι – μοιρολόι για τους Τατάρους συνεργάτες των Ναζί, έδωσε το παρόν σε φεστιβάλ Νεοναζί.

Και μπορεί η Eurovision να προσπάθησε να ξεπλύνει τους ναζί και την Ουκρανία με τη νίκη της Τζαμάλα, και πολλοί να έσπευσαν να σχολιάζουν δηκτικά πως είναι «απλά ένα τραγουδάκι», ωστόσο τα γεγονότα εκθέτουν τους «ανάλαφρους» αναλυτές.

Η Τζαμάλα, λοιπόν, με το «τραγουδάκι» της, συμμετείχε σε φεστιβάλ ναζιστών στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, συμμετείχε στο φεστιβάλ Banderstadt, στο Λουτσκ, που γίνεται στη μνήμη του Στεπάν Μπαντέρα, Ουκρανού εθνικιστή ο οποίος ήταν συνεργάτης των ναζί.

Δείτε το βίντεο από τη γερμανική έκδοση του Russia today, όπου υπάρχουν μηνύματα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και φωτογραφίες από ένα φεστιβάλ που τιμά το ναζισμό.

Όπως αναφέρεται το φεστιβάλ «Banderstadt» είναι προς τιμήν του ναζί Στέφαν Μπαντέρα. «Είναι ένα φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα στην Ουκρανία, στην όμορφη πόλη Λουτσκ και δεν υπάρχουν λόγοι για να μην πάμε» σχολίασε, η Τζαμάλα.

 

www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου