Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Κατάρ το νησί του Διαβόλου(του Ιμπεριαλισμού)



Είναι το Κατάρ και ο δορυφορικός σταθμός «Αλ Τζαζίρα» στην υπηρεσία των ΗΠΑ; 

Σε αυτό το ερώτημα θα απαντήσω με αυτό το άρθρο και με όσες πληροφορίες έχουμε συλλέξει από το διαδίκτυο που αποδεικνύουν με περίτρανο τρόπο πως το Κατάρ,όχι μόνο είναι μία χώρα σημαντικός σύμμαχος για της ΗΠΑ και για τα συμφέροντα του Διεθνή Σιωνισμού,αλλά αποτελεί βασικό εργαλείο για την επιβολή του Ιμπεριαλισμού στην Μέση Ανατολή έχοντας τον πιο ύπουλο ρόλο από όλους χρησιμοποιώντας την οικονομική του δυνατότητα για να παγιδεύσει ή να εξαγοράσει όσους πάνε κόντρα στον Ιμπεριαλισμό.

Λίγα λόγια για το Κατάρ
Το Κράτος του Κατάρ είναι ένα ανεξάρτητο εμιράτο της Μέσης Ανατολής, που.. καταλαμβάνει τη χερσόνησο Κατάρ, επί της ανατολικής ακτής της Σαουδικής Αραβίας στον Αραβικό ή Περσικό Κόλπο.Έχει πληθυσμό 2.545.603 κατοίκους, σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2016. Πλούσιο σε πετρελαιοπηγές, έχει ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλή εισοδήματα στον κόσμο.Πρωτεύουσα του Κατάρ είναι η Ντόχα και το πολίτευμα του είναι η Απόλυτη Μοναρχία με αρχηγό κράτους τον Εμίρη του Κατάρ. Από τις 25 Ιουνίου του 2013 στο αξίωμα αυτό τελεί ο Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θανί, μετά την ειρηνική παράδοση της εξουσίας από τον πατέρα του, Χαμάντ μπιν Χαλίφα.
Το Κατάρ ήταν επίσης ένα από τα πρώτα μέλη του ΟΠΕΚ και ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου. Είναι μέλος του Αραβικού Συνδέσμου. Η χώρα δεν έχει αποδεχθεί την υποχρεωτική δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου.
Το Κατάρ φιλοξενεί την αμερικανική βάση Al Udeid Air Base, το οποίο λειτουργεί ως κομβικό σημείο για όλες τις αμερικανικές αεροπορικές δραστηριότητες στον Κόλπο. Το Κατάρ έχει διμερείς σχέσεις με πολλές ξένες χώρες. Επέτρεψε στις αμερικανικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν την αεροπορική βάση για να στείλει προμήθειες προς το Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Το Κατάρ υπέγραψε συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με τη Σαουδική Αραβία, με την οποία μοιράζεται το μεγαλύτερο ενιαίο μη συναφή τομέα του φυσικού αερίου στον κόσμο. Οι σχέσεις του, με το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι τεταμένες, λόγω της θεωρούμενης εγγύτητας μεταξύ της κυβέρνησης του Κατάρ και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.Το Κατάρ έχει φιλοξενήσει ακαδημαϊκά, θρησκευτικά, πολιτικά και οικονομικά συνέδρια.
Το νησί του Διαβόλου ,αυτός είναι ο χαρακτηρισμός που του το έχει προσδώσει ο Μουσουλμανικός κόσμος λόγω της απληστίας που χαρακτηρίζει τους Μονάρχες που βρίσκονται στην ηγεσία,των σκανδάλων,της διαφθοράς αλλά κυρίως της στενής συνεργασίας με τους Ιμπεριαλιστές.

Μια συνεργασία που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο σε όλες τις Ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή με όποια μορφή είχαν αυτές,της στρατιωτικής επέμβασης σε Ιράκ και Αφγανιστάν αλλά και στην "Αραβική Άνοιξη" και τον υποτιθέμενο εκπολιτισμό των Αραβικών χωρών που επιχείρησε η Δύση. Τον "εκπολιτισμό" που επιχειρήθηκε με πρωτοστάτη το Κατάρ το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στηρίζοντας και χρηματοδοτώντας τους "εξεγερμένους" σε Τυνησία,Λιβύη,Αίγυπτο και στην Συρία.Τον "εκπολιτισμό" από μία διεφθαρμένη Μοναρχία που καταπατά βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα και που ταυτόχρονα μένει από σύσσωμο τον Δυτικό κόσμο στο απυρόβλητο γιατί είναι ο καλύτερος συνεργάτης της Δύσης.Για την ακρίβεια για τον μέσο Δυτικό πολίτη είναι ένας εξωτικός προορισμός με πολύ χλιδή και πλούτο


Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θανί
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε και την σημαντική συνεισφορά του επίσημου μέσου του Εμίρη του Κατάρ,του τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα(Al Jazeera),που λόγω της εμβέλειας του στον Δυτικό κόσμο κατάφερε να επιβάλει την Ιμπεριαλιστική ατζέντα και σε κρίσιμες στιγμές να παίξει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός που σχολιάζει με αυτό του το άρθρο ο Ριζοσπάστης http://www.rizospastis.gr/story.do?id=1254746  και η μείζονος σημασίας παρουσίαση ενός φτιαχτού βίντεο που δείχνει τον Αχμέντ αλ Χαζνάβι αλ Χαμίντι(ahmed al haznawi al ghamdi), έναν από τους υποτιθέμενους δράστες και αυτόχειρες των πληγμάτων της 11ης του Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη, να λέει, εν είδει διαθήκης: «Είναι καιρός να επιτεθούμε στους Αμερικανούς εκεί που τους πλήττει σκληρότερα: Στο ίδιο τους το σπίτι». Το βίντεο θεωρείται ότι είχε ληφθεί έξι μήνες πριν την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της Αραβικής κοινής γνώμης που μέχρι τότε πίστευε πως πίσω από τις επιθέσεις βρισκόταν η Μοσάντ κάτι που προσέφερε στους Ιμπεριαλιστές την νομιμοποίηση για την επέμβαση που είχαν κάνει στο Αφγανιστάν.

Στην περίπτωση της "Αραβικής Άνοιξης" το Al Jazeera χρησιμοποίησε την δυναμική που είχε στον Αραβικό κόσμο και στην Δύση κατασκευάζοντας και προβάλλοντας βίντεο προπαγάνδας υπέρ των "εξεγερμένων" που παράλληλα ενισχύονταν οικονομικά από τον Εμίρη για να ρίξουν τις ηγεσίες των χωρών που ήθελαν να αποσταθεροποιήσουν και να επιφέρουν ένα ντόμινο αντιδράσεων που θα έφτανε μέχρι τα προπύργια του Ιράν και την χώρα της Συρίας. 

Βίντεο που είχαν έναν υποτιθέμενο αντιδικτατορικό χαρακτήρα σαν το παρακάτω και που το προέβαλλε το Al Jazeera,τονίζω και υπενθυμίζω το μέσο μίας ακραίας και διεφθαρμένης Μοναρχίας,αυτή της χώρας του Κατάρ που ήδη είχε παίξει σημαντικό ρόλο και είχε πρωτοστατήσει στο χέρι που έβαλε η Δύση στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

Περισσότερα προπαγανδιστικά ντοκιμαντέρ θα βρείτε εδώ The Arab Awakening(αλλά και στην περίπτωση του Μαιντάν στην Ουκρανία)

Το Κατάρ όμως στην περίπτωση της Συρίας δεν είχε απλά τον ρόλο του διεκπεραιωτή των Ιμπεριαλιστικών επιταγών αλλά και άμεσο συμφέρον από την πτώση του Άσαντ.Ο λόγος,η παρεμπόδιση του Αγωγού του Κατάρ και η συμμαχία με το Ιράκ και το Ιράν.

Ακριβώς πριν ξεσπάσει η σύγκρουση στη Συρία, το Ιράν ήταν έτοιμο να κάνει μια συμφωνία με το Ιράκ για τη δημιουργία αγωγού φυσικού αερίου που θα αντλούσε φυσικό αέριο από το South Pars (το μεγαλύτερο κοίτασμα  στον κόσμο), μεταξύ Ιράν, Ιράκ και Συρίας. Το Κατάρ δεν μπορούσε φυσικά να το επιτρέψει αυτό, καθώς έτσι θα άφηνε το Ιράν να πάρει το πάνω χέρι και να δημιουργήσει μια “σιιτική ημισέληνο”. Το Κατάρ ήθελε να έχει τον πρώτο λόγο στον αγωγό και το αρχικό του σχέδιο προέβλεπε την κατασκευή αγωγού από το  South Pars μέσω Ιράκ και Τουρκίας και από εκεί προς την ευρωπαϊκή αγορά.  Παρ'όλ'αυτά, ο αγωγός θα ΄πρεπε να διασχίσει το νότιο, το κεντρικό και το Βόρειο Ιράκ.

Κάνοντας μία σύνοψη μέχρι εδώ νομίζω πως μπορούμε να βγάλουμε το ασφαλή συμπέρασμα και να πούμε πως μία χώρα τόσο ενταγμένη στον Ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό που πρωτοστατεί σε όλες τις επεμβάσεις της Δύσης στην Μέση Ανατολή που είναι υπεύθυνες για την ισοπέδωση των χωρών και των Μουσουλμανικών λαών που τολμάνε να αντιστέκονται και στηρίζει με κάθε μέσο και τρόπο τους σχεδιασμούς που σαν βάση έχουν την υποτιθέμενη αντιμετώπιση της τρομοκρατίας που οι ίδιοι δημιούργησαν και συντηρούν,είναι αδύνατο να έχει σαν έγνοια και κύριο μέλημα την λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος.Αντίθετα η όποια ενασχόληση μαζί του κρίνεται εκ'του πονηρού όπως εκ'του πονηρού κρίνονται και όσοι δουλεύουν και εργάζονται για το Κατάρ και το Αλ Τζαζίρα οι οποίοι σε απόλυτο βαθμό υπηρετούν τους ίδιους σκοπούς και είναι ταυτισμένοι με τα συμφέροντα του Κατάρ άρα και των Ιμπεριαλιστών σε όλον τον κόσμο.

Ο λόγος που το λέω αυτό,δεν είναι άλλος εκτός από τον υποτιθέμενο φιλοπαλαιστινιακό χαρακτήρα που κρατάει το Κατάρ και που οδήγησε στην παγίδευση την Παλαιστινιακή Αντίσταση και την ηγεσία της Χαμάς,η οποία πίστεψε στις εξαγγελίες του Εμίρη και τις υποσχέσεις του για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας που εν'μέρει υπήρξε αλλά και το τέλος του αποκλεισμού της Γάζας κατόπιν συνεννόησης με το Ισραήλ που δεν ήρθε ποτέ που ήταν και η δεύτερη παγίδα που στήθηκε στην Αντίσταση μαζί με την υποτιθέμενη "Αντισιωνιστική Τουρκία" και την επίθεση στο Μαβί Μαρμαρά με αποτέλεσμα να φέρει την ρήξη στον Άξονα της Αντίστασης που αποτελείται από το Ιράν,την Συρία,το Ιράκ και την Χεζμπολάχ.

Την Χεζμπολάχ που το Κατάρ μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Αραβικού Συνδέσμου κατ'εντολή του Ισραήλ και των Ιμπεριαλιστών,χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση.Οι ίδιοι δηλαδή που ενισχύουν την ΙΣΙΣ,την ΑλΝούσρα και το FSA είναι οι ίδιοι που τόλμησαν να βγάλουν τους θριαμβευτές στον πόλεμο του Λιβάνου του 2006 τρομοκράτες γιατί δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν διαφορετικά.


Οι φίλοι και οι αλληλέγγυοι με την Παλαιστίνη στην Ελλάδα θα εντυπωσιαστούν από τα ντοκιμαντέρ που έχει γυρίσει το Al Jazeera και που μπορείτε να βρείτε εδώ . Αυτό που βρίσκω όμως εγώ σημαντικό και ενδιαφέρον σε σχέση με όλα τα άλλα είναι πως το Αλ Τζαζίρα έχει χρηματοδοτήσει και το "Gaza we are coming" ή αλλιώς "Γάζα ερχόμαστε".Το ντοκιμαντέρ που είχε γυριστεί για να δείξει την Πανευρωπαϊκή προσπάθεια για να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας που μέρος του ήταν και το Μαβί Μαρμαρά,ο λόγος γιατί εδώ συναντάμε μία σύμπτωση και τις δύο χώρες που παγίδευσαν την Παλαιστινιακή Αντίσταση να έχουν ενεργό ρόλο.Η μία έχοντας το Καράβι που στήθηκε η προβοκάτσια και η άλλη να αναλαμβάνει τα έξοδα του γυρίσματος.

Σε σχέση με το Κατάρ υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που θα ήθελα να γράψω όπως η προσπάθειά που κάνει το Εμιράτο για τον εναλλακτικό τρόπο εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και τις βλέψεις στην χώρα μας.Όμως λόγω χωρητικότητας απλά θα επισυνάψω κάποια λινκς που βρήκα στο σάιτ του Ριζοσπάστη και έχουν το ενδιαφέρον τους.
Τι δείχνει η απόσυρση του Κατάρ από το Ελληνικό;
Ενδιαφέρον του Κατάρ για την ενέργεια
Μπίζνες - μπουρλότο με το Κατάρ
Στήνουν ωρολογιακή βόμβα στον Αστακό!
Το Κατάρ, οι επενδύσεις και οι δρόμοι της Ενέργειας

Al Udeid Air Base
Αυτό με τα ενεργειακά κρατήστε το...
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου