Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Οι βρυχηθμοί εναντίον της διαπλοκής και η «κάθαρση»
Αντιπερισπασμός: Σε λεηλατούν,
Σου κλέβουν το πορτοφόλι και
σου δείχνουν …σκάνδαλα


Οι θεατρικές παραστάσεις που παίζονται επί δεκαετίες, μονότονα και ακούραστα στην ελληνική πολιτική σκηνή είναι αυτές με κεντρικό θέμα τη διαπλοκή και την «κάθαρση».

Ο θεατρικός λόγος: Η σκανδαλολογία…


Οι παλιότεροι θα θυμούνται το βρώμικο 1989: Τότε έφτασε στην κορύφωσή της η μυθολογία της «Κάθαρσης»: μια υστερία δίχως ιστορικό προηγούμενο...


Ο σκηνοθέτης τότε ήταν ίδια η διαπλοκή, δηλαδή οι «νταβάδες»…

Ο πολιτικός «αρχάγγελος» της «κάθαρσης» του ’89: Ο Μητσοτάκης, ένας από τους πιο βρώμικους πολιτικούς…

Από τότε η συνταγή αυτή της «διαφθοράς», της «κάθαρσης» και της σκανδαλολογίας παίχτηκε πολλές φορές, σαν φαρσοκωμωδία…

ΣΗΜΕΡΑ ζούμε μια νέα «καθαρτήρια» υστερία…

Σκηνοθέτης και των σημερινών παραστάσεων παραμένει η ΔΙΑΠΛΟΚΗ.

Μόνο που σήμερα ο «σκηνοθέτης» είναι διασπασμένος και οι δυνάμεις του βρίσκονται σε ένα αμείλικτο πόλεμο μεταξύ τους…

Έτσι, οι παραστάσεις της «κάθαρσης» εμπεριέχουν και την εσωτερική σύγκρουση της διαπλοκής, μια κατάσταση που δημιουργεί μια επιπρόσθετη …καθαρτήρια ΑΠΑΤΗ: Τον αγώνα εναντίον της διαπλοκής…

Ο «αρχάγγελος» της «κάθαρσης», σήμερα, είναι η «αριστερή» κυβέρνηση του 4ου Ράιχ.

Η νέα «αριστερή» διαπλοκή, με σκηνοθέτες και χορηγούς τους «νταβάδες» της πλανητικής μαφίας, κατασκευάζει το «νέο πλαίσιο της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, και τη «νέα γενιά» των «νταβάδων», με πρόσχημα και «αγωνιστική σημαία» τον αγώνα κατά της Διαπλοκής…

Το έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές. Η «αριστερή» ΑΠΑΤΗ είναι πιο δόλια και πιο μοχθηρή από κάθε προηγούμενη…

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με λάβαρο τον αγώνα κατά της διαπλοκής και με μια σκανδαλωδώς επιλεκτική διαχείριση των σκανδάλων, συγκαλύπτει όχι μόνο τη μήτρα των σκανδάλων, αλλά και αναπαλαιώνει τη ΔΙΑΠΛΟΚΗ: Αυτήν την ΑΠΑΤΗ τη λέει «κάθαρση» (ξεπερνάει και τον «αρχάγγελο» της «κάθαρσης» του ΄89).

Τον ξεπερνάει τον Μητσοτάκη (τον «αρχάγγελο») διότι η ΑΠΑΤΗ του «αριστερού» ΣΥΡΙΖΑ είναι πολλαπλή. Μια σημαντική συνιστώσα αυτής της «αριστερής» δολιότητας και κουτοπονηριάς είναι και τούτη: Χρησιμοποιεί τη σκανδαλολογία και την «κάθαρση» για να εκτελέσει και τα τελευταία συμβόλαια θανάτου της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της: Για να ολοκληρώσει τις μακάβριες εντολές των νέων αποικιοκρατών.

Το σκίτσο του Αρκά, αυτόν το δόλιο αντιπερισπασμό τον απεικονίζει με ακρίβεια…

Όπως και το σκίτσο του Στάθη που …κοστολογεί τις θεατρικές παραστάσεις στη Βουλή…Να σημειώσουμε εδώ ότι ΟΛΑ τα κόμματα συμμετέχουν σ’ αυτές τις θεατρικές παραστάσεις περί «κάθαρσης».

ΟΛΑ, από παλιά σκανδαλολογούν ασυστόλως. Επιδίδονται σε μια στείρα και κινδυνολόγα πολιτική αντιπαράθεση πάνω στα σκάνδαλα. Μια αντιπαράθεση που μένει στην επιφάνεια, στο επίπεδο της καταναλωτικής καταγγελίας και της εκλογικής δημαγωγίας, που αποκόβει τα σκάνδαλα και τη διαφθορά από τον οργανισμό που τα γεννάει και τα θρέφει, από την πολιτική τους φιλοσοφία που τα εκφράζει και τα αποτυπώνει.

ΤΑ κυβερνητικά κόμματα σκανδαλολογούν με ιδιαίτερο μένος, διότι αποτελούν τους χρήστες και τους διαχειριστές του καθεστώτος των σκανδάλων. Οι θορυβώδεις αναθεματισμοί κατά των σκανδάλων και οι οξύτατες εκατέρωθεν καταγγελίες δεν αγγίζουν τον κόσμο της διαφθοράς και των σκανδάλων.

Περιστρέφονται γύρω από τη χρήση και διαχείριση αυτού του κόσμου. Χρήση κάνουν και τις σκανδαλολογίας.

Αυτό το χαρακτήρα είχε και η χθεσινή παράσταση στη Βουλή...

Με το ΣΥΡΙΖΑ να ξεπερνάει και τη ΝΔ: Την καθαρόαιμη πολιτική έκφραση των σκανδάλων…


 http://resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10197

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου