Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Σκόπια: Κλείσαμε τα σύνορα για να μπούμε στο ΝΑΤΟ!

  • (Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)
Μια δήλωση που αποκαλύπτει τους στόχους των Σκοπιανών αλλά και όσων τους «σιγοντάρουν», έκανε ο υπουργός Άμυνας της πΓΔΜ Ζόραν Γιόλεφσκι.

Όπως ισχυρίστηκε, τα Σκόπια ελπίζουν πως το γεγονός ότι σταμάτησαν τους μετανάστες στα σύνορα με την Ελλάδα –ενέργεια που ουσιαστικά έκλεισε την οδό των Βαλκανίων προς τη βόρεια Ευρώπη– θα βοηθήσει τη χώρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ!
Απαντώντας στην ερώτηση αν η στάση της πΓΔΜ στην κρίση θα..
μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητές της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ο Γιόλεφσκι εξέφρασε την ελπίδα ότι η πΓΔΜ «θα πάρει τη θέση της στο τραπέζι του ΝΑΤΟ». Πρόσθεσε επίσης ότι τα Σκόπια έδειξαν ότι «είμαστε ένα υπεύθυνο μέλος της διεθνούς κοινότητας».
Ακόμη, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Σλοβενία, υποστήριξε ότι η περιοχή των Βαλκανίων θα είναι πιο σταθερή όταν περισσότερες χώρες της περιοχής ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία.
Τέλος, ο Γιόλεφσκι ισχυρίστηκε πως τα σύνορα της πΓΔΜ με την Ελλάδα δεν είναι εντελώς κλειστά για τους μετανάστες. Την ίδια ώρα, το Reuters επισημαίνει ότι περίπου 14.000 με 15.000 μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί τις τελευταίες ημέρες στα σύνορα καθώς η πΓΔΜ επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς στη ροή των μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου