Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Δεν θα βεβηλώσουμε τη πίστη μας με φραγκολεβαντίνικες «αγάπες»

ΣΕΒΑΣΤΕ  ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΕ
Δεν είμαι επιφανής Θεολόγος ή δογματολόγος ή…
διπλωμάτης. Δεν έμαθα την Πίστη μου στα Πανεπιστήμια ή σε μεταπτυχιακές σπουδές στην «εσπερία». Δεν είμαι κληρικός ή μοναχός. Είμαι Ορθόδοξος Έλλην πολίτης που έμαθε τον Χριστό από το στόμα της μάνας του πρώτα και από το στόμα των δασκάλων μου στο Δημοτικό και από τον παπα του χωριού μου! Έμαθα την Πίστη μου στην Ορθοδοξία με την μελέτη της Βυζαντινής ιστορίας στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, από την «εκκλησιαστική ιστορία» και από το ακόμα ενδελεχέστερο διάβασμά μου στα Πανεπιστημιακά μου χρόνια και ας μην σπούδασα τίποτε σχετικό (δηλ. Θεολογία ,Ποιμαντικό κ.α). Την Ορθοδοξία την «σπούδασα» και την  «σπουδάζω» μαζί με την ιστορία της Πατρίδας μου πλάϊ στην Αγία Γραφή και στην  πλούσια Πατερική Γραμματεία με τις ευχές του Πνευματικού μου και αγιασμένων κληρικών και μοναχών που η Πρόνοια του Θεού δεν μου στέρησε! Την  Ορθοδοξία προσπαθώ να την σπουδάζω με τη συμμετοχή μου στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ,όπως μας ..παρέδωσαν οι Απόστολοι.
 Όλα αυτά ,τα υπέρ-πενήντα χρόνια μου, δεν είχα αντιληφθεί ότι η πίστη είναι αποτέλεσμα συνεννοήσεων του Πατριάρχη με τον Πάπα και των «τεχνικών» πλειοψηφιών, μέρους των Ορθοδόξων επισκόπων. Από νέος θυμάμαι ότι τα θέματα της Πίστεώς μας απαιτούν την ψήφο και του κλήρου και του Λαού!   Τώρα όμως στην εποχή των νεωτεριστών του «Φαναρίου» και των προβατόσχημων  του Βατικανού καλούμε να μάθω ότι είναι καιρός ΤΑΧΑ να «καθαιρέσω» από τα εικονίσματα και τη συνείδησή μου ,τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, τον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό ,τον άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη, τον Άγιο Αθανάσιο τον Πάριο και τους άλλους Αγίους της Ορθοδοξίας και να ατιμάσω την μνήμη τους, θεωρώντας τους αλαζόνες, σκληροπυρηνικούς και χωρίς «αγάπες» και να τους «αντικαταστήσω» μάλλον με τους «νεοπατερικούς» μειοδότες της Ορθοδοξίας!
Ποιός άραγε διευθύνει τέτοια μυαλά, τέτοιες επιδιώξεις τέτοιες πλάνες και ύβρεις που δεν εκστομίσθηκαν για αιώνες! Ποιος είναι αυτός που θέλει να μας επιβάλει να δεχθούμε ότι «πλανήθηκαν» οι Πατέρες που δογμάτισαν στις «Συνόδους» και καταδίκασαν τις κακοδοξίες των αποσχιστών είτε μονοφυσιτών, είτε παπικών είτε άλλων κακόπιστων ως ΑΙΡΕΣΕΙΣ!!! Ποιος άραγε επιχειρεί να υποκλέψει την συναίνεση της ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ και να πετύχει την υποταγή της στην χίμαιρα της Παγκοσμιοποίησης και του συγκρητισμού της Πανθρησκείας; Ποιος είναι εκείνος που δεν αντέχει να τον περιφρονούν οι πραγματικοί πιστοί του Εσταυρωμένου;
Τι συνέβη άγιε προκαθήμενε του Φαναρίου; Τι είναι εκείνο που δεν κατάλαβαν οι Θεοφόροι Πατέρες ,όπως ψάλλουμε στην Εκκλησία μας, και το αντιληφθήκατε εσείς οι πατριάρχες από τον «Μελέτιο τον Δ!», τον Αθηναγόρα και τώρα εσάς, τον Κων/πολεως Βαρθολομαίο; Μήπως οι Πατέρες αυτοί μας δίδαξαν λάθος την Ορθοδοξία; Τότε εσείς ως τι υφίστασθε; Ως επικεφαλής τέτοιων εγκληματικών λαθών που στοίχισαν αιώνες αιματηρών αγώνων; Ως επικεφαλής μιάς ιστορικής «φάρσας»; 
Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αντί να οργανώνετε τέτοιες «συνόδους» καλύτερα να ανακηρύξετε την αλλοδοξία σας ως άσχετη με την πλανεμένη ιστορική Ορθοδοξία ,να πάρετε μαζί σας τους ομόδοξούς σας «λαθρεπιβάτες» του Ορθόδοξου πληρώματος και να συγχωνευτείτε με τους «αγαπησιάρηδες» της Δύσης, εκείνους που την «αγάπη» τους δεν μπορεί ΠΟΤΕ να ξεχάσει η ανθρωπότητα και μάλιστα η Ορθόδοξη. Εκείνη που κατέβαλε φόρο αίματος πέραν του Εθνικού και Ορθοδόξου, στις ύαινες του Βατικανού ,στον Β! Παγκόσμιο!
Αλλά τι λέγω; Ο Χριστιανισμός είναι ΑΓΑΠΗ!!!! Ο Χριστιανισμός είναι ρευστός και εύπλαστος για να παίρνει όποιο σχήμα βολεύει τον καθένα! Ο Χριστιανισμός είναι η ευκαιρία! Ο Χριστιανισμός είναι…
Που τα διαβάσατε αυτά κύριοι προκαθήμενοι; Που τα διδαχθήκατε; Από πότε ο Χριστιανισμός είναι βολεμένη «αγαπολογία»; Από πότε ο Σταυρός έχασε την φύση της θυσίας και έγινε όργανο υποταγής και εξαναγκασμού των ανθρώπων στους «διοικητές» των εκκλησιαστικών σχημάτων;  Από πότε οι χρυσοποίκιλτοι σταυροί  των ιερωμένων απαιτούν να υποκαταστήσουν τον Σταυρό του Γολγοθά; Ο Σταυρός του Γολγοθά υπήρξε Η ΑΓΑΠΗ διότι πάνω του πραγματοποιήθηκε Η ΘΥΣΙΑ ,οι σταυροί οι δικοί σας σεβαστοί προκαθήμενοι δεν δείχνουν καθόλου αίμα. Δείχνουν χρυσό και όχι Χριστό! 
Δείχνουν τιμές και πρωτοκαθεδρίες και όχι ΑΤΙΜΩΣΗ όπως ο Σταυρός του Γολγοθά! Οι προκαθήμενοι όμως των ΣΥΝΟΔΩΝ που Δογμάτισαν, έφεραν πάνω τους το αίμα εκείνων που τους φορούσαν, αφού υπήρξαν θύματα διωκτών για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ την οποία σεις σήμερα προτίθεσθε να «παζαρέψετε» ,στο όνομα μιάς περίεργης αγαπολογίας χωρίς αγάπη αληθινή. 
Διότι δεν μπορεί να φαντάζεσθε ότι αντανακλάτε αγάπη όταν λειτουργείτε με τον εκφοβισμό και την απειλή ,κατά τα σουλτανικά πρότυπα, και όχι με την αγιοπνευματική ομοφωνία και ομοψυχία που κατοχυρώνονταν όχι διοικητικά ούτε μηχανοραφικά
Επειδή οι καιροί είναι περίεργοι και είναι φανερό ότι συντελείται το μυστήριο της «ανομίας», δεν είναι παράξενο να υπάρξουν νέοι «Άρειοι» που θα αγαπήσουν τα εγκόλπιά τους περισσότερο από τον εικονιζόμενο σε αυτά. Ας γνωρίζουν ότι ο Ορθόδοξος Λαός θα τους αγνοήσει και θα μείνει πιστός σε όσα ΑΙΩΝΕΣ η αιματόβρεκτη Ορθοδοξία διδάσκει. Πιστός σε ότι μας παρέδωσαν οι αληθινοί ΠΑΤΕΡΕΣ των Οικουμενικών Συνόδων και των αγωνιστικών «ΠΕΡΓΑΜΗΝΩΝ» και όχι σε ότι μας «μαλαγρώνουν» οι περίεργοι και μάλλον πολύ φιλόδοξοι  «νεοπατέρες», των διάφορων παρασυναγωγών, των λεσχών και των στοών και άλλων περίεργων συνευρέσεων, μακριά και λάθρα από την γνώση και επίγνωση του πληρώματος της Εκκλησίας, που ασφαλώς δεν είναι οι επίλεκτοι των εγκολπιοφόρων ΜΟΝΟ αλλά και ο λοιπός κλήρος και ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΛΑΟΣ, ως τελικός εγγυητής!       
Λέγοντας εγκολπιοφόροι, αναφέρομαι σε όσους φέρουν τα διακριτικά χωρίς διάκριση. Σε εκείνους που νομίζουν ότι φορούν τα εγκόλπια ως μέσα επιβολής και εξουσίας ενώ στην ουσία είναι όργανα οικειοθελούς μαρτυρίου και σταυρώσεως για τη σωτηρία του ανθρώπου. Ως τέτοια τα ασπαζόμαστε και τα προσκυνούμε. Και εκείνα και εκείνους που τα φορούν και τα τιμούν. Ως όργανα εξουσίας παπικού τύπου τα θεωρούμε απλά στολίδια σε στολές «ρολιστών» που δεν έχουν σχέση με την Ορθοδοξία και τον Εσταυρωμένο.
Σε κάθε περίπτωση, ας έχουν υπόψη αυτοί που νομίζουν ότι οι πολίτες είμαστε αδιάφοροι για όσα  συμβαίνουν στην Ορθοδοξία μας, επειδή η Πατρίδα μας χειμάζεται για μια ακόμη φορά από την Φραγκουργιά, ας έχουν υπόψη ,ότι εμείς απλοί Έλληνες πολίτες-Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν την ψυχή μας ούτε για μνημόνια, ούτε για Παγκοσμιοποιήσεις ούτε για Οικουμενισμούς ούτε για οτιδήποτε άλλο! Δεν πρόκειται να αρνηθούμε την αγαπημένη μας Ορθοδοξία για την αγαπησιάρικη ψευτο-αγάπη   των φραγκολατίνων και των υπηρετών της πανθρησκείας! Θα παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις, θα αρθρογραφούμε και θα καλούμε τους Ορθόδοξους πιστούς σε συστράτευση κοντά σε Ορθόδοξους αληθινούς ποιμένες και όχι σε δήθεν Ορθόδοξους,  ψευτο-δεσποτάδες , ψευτο-ιεράρχες και ψευτο-παπάδες.
Οδηγοί μας οι Άγιοι των οκτώ Συνόδων, οι Άγιοι που προαναφέραμε, οι Ορθόδοξοι ποιμένες μας και οι Αγιορείτες Μοναχοί με όλο τον Ορθόδοξο μοναχισμό και τον αληθινά Ορθόδοξο κλήρο. Εμείς δεν υποχωρούμε από την Ορθοδοξία ακόμη και αν χρειαστούν να ξανα-ανοίξουν κατακόμβες. Δεν θα βεβηλώσουμε τη πίστη μας με φραγκολεβαντίνικες «αγάπες» και «αργυρώνητες» προδοσίες… αγαπητικές! Προς το παρόν περιμένουμε και ευχόμαστε στον Πανοικτίρμονα Κύριο να ελεήσει του προκαθημένους και εμάς τους πιστούς να μην προδώσουμε ό,τι μας εμπιστεύτηκαν οι Απόστολοι, οι Αποστολικοί Πατέρες και η συνέχεια της Εκκλησίας μας! Πρόσχωμεν….



                                   Κωνσταντίνος  Ελάχιστος  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου