Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Πως η Γαλλία πουλιέται στη Σ Αραβία και πως για 30 δις ευρώ αργύρια προκαταβολή πούλησε τη Συρία στους τζιχαντιστές


gbuu 

Αποκαλύψεις επί των επικίνδυνων διασυνδέσεων της Γαλλίας με τη Σ Αραβία από το περιοδικό « Marianne » που δημοσιέυει σε αυτό το τεύχος του αυτή την εβδομάδα ένα dossier με 12 σελίδες για τις διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις των 2 χωρών.Αποκαλύπτονται πολλά αποκαλυπτικά ντοκουμέντα κυρίως διπλωματικά τηλεγραφήματα καταδεικνύοντας τις επικίνδυνες διασυνδέσεις της Γαλλίας με την Αραβική χερσόνησο.Αναδεικνύεται η εργαλειοποίηση της Γαλλίας από τη Σ Αραβία για να ασκηθεί πίεση στη διοίκηση  Obama στο φάκελο Συρία.
Η αφορμή δόθηκε καθώς στο όνομα της  «οικονομικής διπλωματίας», ο François Hollande την Παρασκευή τίμησε με το παράσημο της λεγεώνας της Τιμής τον σαουδάραβα υπ.των εσωτερικών τον Mohamed ben Nayef.
 Αυτή η διπλωματική ευθυγράμμιση κατέληξε στην τύφλωση της Γαλλίας αναφορικά με το διπλό παιχνίδι της σουνιτικής δύναμης? Υποβάθμισε την βοήθεια που διοχετεύεται από τη Σ Αραβία..
στους τζιχαντιστές στη Συρία?
Δημοσιεύτεια κυρίως ο απολογισμός της μυστικής συνάντησης την άνοιξη του 2013 μετακύ πολλών γάλλων διπλωματών και του πρίγκηπα Bandar ben Sultan, τ. επικεφαλή των εξωτερικών υπηρεσιών του βασιλείου της Σ Αραβίας που κολακεύει τους γάλλους συνομιλητές.. του υπενθυμίζοντας ότι η θέση της Γαλλίας στο συριακό « έχει εκτιμηθεί δεόντως και ότι η Αυτού Εξοχότης του εντυπωσιάστηκε από το κουράγιο του προέδρου Hollande ». Σε αυτήν τη συνάντηση ο τότε επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Σ Αραβίας αναφέρει λεπτομερώς την χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό που παρείχε η Σ Αραβία στους σύριους « αντάρτες »  χωρίς να προκαλέσει πολλά ερωτήματα από τη γαλλική πλευρά…
Από τον Οκτώβρη του 2012, ο τ.ΥΠΕΞ Laurent Fabius, ήταν ωστόσο ενημερωμένος πό ένα σήμα από την διεύθυνση πρόβλεψης του Quai d’Orsay. Του διαβιβάστηκαν πληροφορίες προερχόμενες από σύριους ακτιβιστές που ανησυχούσαν για μια δυναμική « ισλαμοποίησης από τη χρηματοδότηση (κι από τις υπηρεσίες του) Κόλπου»  των κινημάτων που μάχονταν κατά του  Bachar Al-Assad.
Ωστόσο οι γαλλικές αρχές προτίμησαν νά σχοληθούν με το κλείσιμο πολλών μεγαλων συμβολαίων μεταξύ γαλλικών εταιριών και Σαουδικής Αραβίας.Ήλπιζαν πως θα αποκομίσουν περί τα 30 δις euros για αρχή αλλά στη συνέχεια δεν μπήκαν παρά λίγες υπογραφές γιατί ο προυπολογισμός της μοναρχίας είχε περικοπές και η τιμή του μαύρου χρυσού πήρε την κατιούσα. Η Σ Αραβία ωστόσο  είναι ο πρώτος πελάτης όπλων της Γαλλίας. marianne 10.3.16

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου