Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Αποκάλυψη Πώς γίνεται η στρατολόγηση στο ISIS


isis-children-training

Ο Γερμανός δημοσιογράφος Γιούργκεν Τοντενχέφερ, είναι ο πρώτος  που του επετράπη να εισέλθει στα άδυτα του Ισλαμικού Κράτους.Πριν από ένα χρόνο, πέρασε 10 ημέρες μεταξύ των τρομοκρατών, ενώ επισκέφθηκε και τη Ράκα, την πρωτεύουσα του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου.

Ο ίδιος μιλώντας στο Russia Today ανέφερε πως έκανε συζητήσεις μέσω Skype με μέλη στο Ισλαμικό Κράτος για έξι μήνες πριν συμφωνηθεί η επίσκεψή του.

Εν τέλει, οι τζιχαντιστές του έδωσαν επίσημη εγγύηση για την ασφάλειά του. «Ήταν προς το συμφέρον τους να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους ότι θα γυρίσω πίσω ζωντανός – και έτσι.. έγινε», είπε ο Τοντενχέφερ.

Πώς είναι οι καθημερινότητά τους

«Οι δρόμοι της Ράκα ήταν γεμάτοι από ανθρώπους και αυτοκίνητα. Τα μαγαζιά λειτουργούσαν κανονικά και η ζωή έμοιαζε εντελώς φυσιολογική», είπε ο Τοντενχέφερ «αλλά θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι ισλαμιστές σκοτώνουν ή εκδιώκουν όλους τους σιίτες και τους Χριστιανούς, έτσι οι μόνοι άνθρωποι εκεί ήταν Σουνίτες».

«Οι τζιχαντιστές δεν ενδιαφέρονται για τους απλούς ανθρώπους, εφόσον συμμορφώνονται με το νόμο της Σαρία, τους ενδιαφέρουν μόνο οι σημαντικοί άνθρωποι», τόνισε ο δημοσιογράφος.

Ωστόσο, ο φόβος παραμονεύει. «Εάν κάνετε κάποιο λάθος, μπορεί να σκοτωθείτε», δήλωσε ο Γερμανός δημοσιογράφος, υπενθυμίζοντας ότι οι πολίτες τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης για αδικήματα όπως μια επίσκεψη σε μια φίλη ή η χρήση υπνωτικών χαπιών, τα οποία απαγορεύονται.

«Οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η ζωή εκεί είναι επικίνδυνη», δήλωσε ο Τοντενχέφερ , αλλά κάποιος που ζει εκεί δε νοιάζεται πολύ, γιατί «η ζωή του δεν ήταν πιο εύκολη, όταν τον έλεγχο της κυβέρνησης είχαν οι Σιίτες».

Δεν υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες στους δρόμους της Ράκα, και αυτές οι λίγες είναι πλήρως καλυμμένες. Μόνο οι πολύ ηλικιωμένες γυναίκες δεν φορούν μπούργκες, υπενθύμισε ο Τοντενχέφερ.

«Γιατί αν δεν είναι πια ωραίες και νέες – τους επιτρέπεται να δείξουν το πρόσωπό τους»

Πώς γίνεται η στρατολόγησή τους;

Ο δημοσιογράφος είπε στο RT ότι στο έδαφός των τζιχαντιστών, συναντήθηκε με ανθρώπους από την καυκάσια Ρωσία, αλλά και από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία και φυσικά τους ρώτησε για ποιο λόγο είχαν έρθει.

Ο δημοσιογράφος είπε πως είχε την εντύπωση ότι όλοι οι μουσουλμάνοι που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος στις χώρες τους ήταν εντελώς ασήμαντοι, μη αποδεκτοί και πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

«Τους λένε ότι στο ισλαμικό κράτος θα συμμετέχουν σε μια ιστορική μάχη, μια μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό».

«Οι νέοι άνθρωποι που ήταν εντελώς ασήμαντοι στις χώρες τους, θα είναι πολύ σημαντικοί στη Ράκα. Και για πρώτη φορά στη ζωή τους, κάποιος τους λέει ότι είναι σημαντικοί», είπε ο δημοσιογράφος.

Σε αυτούς τους νεαρούς άνδρες οι μαχητές στο Ισλαμικό Κράτος , είπαν ότι πρόκειται να γίνουν αστέρια και ήρωες, ότι θα έχουν από ένα Καλάσνικοφ και θα πολεμούν τους Αμερικανούς.

«Έπαιξαν όλα εκείνα τα βίντεοπαιχνίδια, στα οποία οι δολοφόνοι είναι σταρ. Και πιστεύουν ότι πρόκειται να γίνουν και οι ίδιοι σταρ».

«Φυσικά και είναι πλύση εγκεφάλου. Είναι ένα πολύ επιτυχημένος συνδυασμός φανατισμού και μιας πολύ έξυπνης στρατιωτικής άσκησης, κληρονομιά από τους πρώην αξιωματικούς του Σαντάμ Χουσεΐν» ανέφερε ο Τοντενχέφερ προσθέτοντας:

«Νομίζουν ότι είναι μέρος μιας μεγάλης ιστορίας τώρα και παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο».

Για την ευρωπαϊκή νεολαία που έρχεται στο Ισλαμικό Κράτος, ο δρόμος της επιστροφής κλείνει δια παντώς, καθώς εκείνοι που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους θεωρούνται προδότες που πρέπει να θανατωθούν.

Επίσης, όσοι πίστευαν ότι επρόκειτο να πολεμήσουν τα αμερικανικά και βρετανικά στρατεύματα έχουν συνειδητοποιήσει ότι στην πραγματικότητα σκοτώνουν αθώους μουσουλμάνους.

«Θα συνειδητοποιήσουν ότι η ιστορία που τους είπαν είναι εντελώς λάθος. Δεν θα ζουν στην πολυτέλεια, όπως τους είπαν στη Γερμανία, αντίθετα θα ζουν μια πολύ απλή ζωή, δεν θα έχουν φαγητό κάθε μέρα, ούτε καν νερό, θα ζουν σε κρύα φθηνά διαμερίσματα και θα πρέπει να σκοτώσουν μουσουλμάνους. Αυτό δεν τους το είχαν υποσχεθεί» κατέληξε ο δημοσιογράφος.

 

 http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου