Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

"Πρόβλημα συνείδησης δεν έχουμε"...

του Γιώργου Δελαστίκ

Ώπα και μαγκιές ο Αλέξης Τσίπρας! «Φέρε την έδρα εδώ, ρε!» είπε στο φίλο του που ο ίδιος ανέδειξε πολιτικά, στον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη -κι αυτός του την έδωσε. Με τον Στάθη Παναγούλη ήξερε ότι τέτοια κόλπα δεν πιάνουν. Αρκέστηκε λοιπόν στο να τον διαγράψει από μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Την έδρα όμως ούτε τη ζήτησε, ούτε την πήρε πίσω. Τι να κάνει κι ο Πάνος Καμμένος, προσπάθησε να μιμηθεί τον πρωθυπουργό του: «Οφείλει να παραδώσει την έδρα του», είπε για τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκο Νικολόπουλο, αν και ήξερε την… χλαπάτσα που θα φάει!

Σιγά μην παρέδινε την έδρα του ο Νικολόπουλος! «Άλλωστε, έτσι ακριβώς έπραξε ο Πάνος Καμμένος όταν έφυγε από τη ΝΔ και είχε δίκιο», υπενθύμισε. «Εμείς εκλεγήκαμε.. υποσχόμενοι την προστασία της πρώτης κατοικίας», πρόσθεσε. Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση Τσίπρα από εκεί που είχε μια ισχνή πλειοψηφία 155 βουλευτών, τώρα, δύο μήνες μετά την εκλογή της, βρίσκεται σε μια αναιμική... πλειοψηφία μόλις 153 βουλευτών. Ατάραχοι περί αυτού οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρόβλημα συνείδησης που υποκριτικά τίθεται, νομίζω ότι δεν έχουμε» δήλωσε με απόλυτη ειλικρίνεια ο βουλευτής Χρήστος Μαντάς. Άξιος ο μισθός του. Άλλωστε, με λίστα εκλέχτηκε ο άνθρωπος. Άντε, τρεις βουλευτές να φύγουν ακόμη από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα μπορέσει επιτέλους ο Τσίπρας να υλοποιήσει την εντολή των Γερμανών να πετάξει εκτός κυβέρνησης τον Καμμένο (με πρόσχημα ότι δεν φτάνουν πια οι βουλευτές του για κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή) και να σχηματίσει μια αμιγώς μνημονιακή κυβέρνηση με το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ ή και τα δύο αυτά κόμματα μαζί, κάτι για το οποίο έχει λυσσάξει ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Για την ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας για τον απλούστατο λόγο ότι εναλλακτική λύση που να είναι φιλολαϊκή, δεν υπάρχει πουθενά στον ορίζοντα. Όσο και αν τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι ο Τσίπρας, με τη γραμμή παραμονής «πάση θυσία στο ευρώ», που έχει, είναι ανίκανος να κάνει κάτι περισσότερο από τον Γιωργάκη Παπανδρέου ή τον Αντώνη Σαμαρά, τους οποίους ο λαός μας έδιωξε κλωτσηδόν, ο κόσμος προτιμάει τον Τσίπρα από τους προκατόχους του. Μόνο στους πραγματικά αριστερούς έχει γίνει ο Τσίπρας αποκρουστικός λόγω της πολιτικής που ασκεί από τότε που μεταπήδησε στο μνημονιακό στρατόπεδο. Μπορεί ελάχιστοι αριστεροί να υποστηρίζουν την κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά κανένας από αυτούς δεν θα προτιμούσε μια κυβέρνηση της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ, με μοναδική ίσως εξαίρεση το ΚΚΕ. Ο κοσμάκης παρηγοριέται με την εντύπωση ότι «αυτός τουλάχιστον το παλεύει, έστω και αν στο τέλος δεν καταφέρνει απολύτως τίποτα». Αυτοί που προτιμούν για πρωθυπουργό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη της ΝΔ είναι σίγουρα μειοψηφία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σωστά είναι πολλά από αυτά που λένε οι ηγέτες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ ή του Ποταμιού, όταν επικρίνουν τον Αλέξη Τσίπρα για τις πολιτικές κωλοτούμπες που έχει κάνει και προσπαθούν να τον ξεφτυλίσουν. «Αυτή δεν είναι Αριστερά. Είναι μια κυβέρνηση συμβιβασμένη που τα δίνει όλα!» είπε π.χ. η Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας: «Πουλήσατε ψεύτικα λόγια και σήμερα ξεπουλάτε την ελπίδα». Ποιος διαφωνεί με αυτά που είπε; Ελάχιστοι νομίζουμε. Από τη στιγμή που τα λέει αυτά όμως ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, το οποίο υπηρέτησε πιστά και το οποίο την ανέδειξε στη θέση αυτή, η αξιοπιστία της Φώφης πέφτει στο μηδέν.

Υπάρχει Έλληνας που να απεχθάνεται πολιτικά τον Τσίπρα περισσότερο από τον Βενιζέλο; Αδύνατον! Απόλυτο δίκιο έχει ο Σταύρος Θεοδωράκης όταν κατηγορεί τον Τσίπρα και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έλεγαν συνειδητά ψέματα» και ότι δεν είναι «πολιτικοί απατεώνες». Θα εμπιστευόταν όμως κανένας προοδευτικός Έλληνας το πολιτικά γερμανόδουλο Ποτάμι περισσότερο από τους «πολιτικούς απατεώνες» του ΣΥΡΙΖΑ; Αδύνατον! Όσο και αν ο Τσίπρας, από τότε που πέρασε στο μνημονιακό στρατόπεδο, δεν έχει άλλη ιδεολογία ή πολιτική παρά μόνο την προσωπική του παραμονή στην εξουσία, όσο και αν οι πάντες, ακόμη και αυτοί που δεν τον ψήφισαν, έχουν απογοητευθεί από την πολιτική που ασκεί ως πρωθυπουργός, ο Τσίπρας θα παραμείνει πρωθυπουργός στο ορατό μέλλον.

Όσο και αν καταβροχθίζει βουλιμικά από πολιτική σκοπιά, όποιον δεν υπηρετεί πιστά την πολιτική που χαράζει ο Τσίπρας για να παραμείνει ο ίδιος πρωθυπουργός, ανεξάρτητα από το αν οι διαφοροποιήσεις έχουν αριστερή ή δεξιά χροιά. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν ο Τσίπρας θα παραμείνει πρωθυπουργός, αν οι Γερμανοί τον διατάξουν να βάλει χέρι στα προπύργια της αμερικανικής επιρροής στην Ελλάδα -στο στρατό και την ΕΥΠ.
από το «Πριν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου