Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Ο Έλληνας ΔΕΝ είναι τεμπέλης!

Ο OECD (ΟΟΣΑ) έδωσε πρόσφατα στην δημοσιότητα τα στοιχεία που αφορούν στις ώρες εργασίας των κατοίκων των χωρών που συμμετέχουν σε αυτόν. Ο OECD υπολογίζει τον μέσο όρο των ωρών εργασίας ετησίως διαιρώντας τον συνολικό αριθμό των ωρών εργασίας που κατεγράφησαν πραγματικά μέσα στο έτος με τον μέσο όρο των ατόμων που βρίσκονται στην αγορά εργασίας κατά το συγκεκριμένο έτος.

Σύμφωνα με τον OECD ως πραγματικές ώρες εργασίας ορίζονται οι τακτικές ώρες εργασίας πλήρους απασχόλησης, οι ώρες της μερικής και της εποχιακής απασχόλησης, καθώς.. επίσης οι αμειβόμενες και οι μη αμειβόμενες υπερωρίες, αλλά και οι ώρες που κατεγράφησαν σε επιπρόσθετες εργασίες.

Από αυτές εξαιρούνται οι ώρες που δεν εργάσθηκαν λόγω των αργιών, των ετήσιων αδειών μετ' αποδοχών, των αδειών ασθένειας ή τραυματισμού, της άδειας μητρότητας, της γονικής άδειας, της άδειας εκπαίδευσης ή της κατάρτισης, της διακοπής της εργασίας για τεχνικούς ή οικονομικούς λόγους, της απεργίας ή των εργατικών διαφορών, των κακών καιρικών συνθηκών, της άδειας αποζημίωσης και άλλων παρόμοιων λόγων.

Το Βέλγιο και η Τουρκία δεν παρείχαν στοιχεία στον οργανισμό για το 2014, ενώ η Γερμανία δεν έχει προσκομίσει στοιχεία από το 2012! Ποιος είναι, άραγε, ο λόγος και πως το επιτρέπει αυτό ο OECD;

Η Ελλάδα μας, όπως είναι εμφανές και στο αρχείο excel που επισυνάπτεται, κατέχει σταθερά όλα τα χρόνια μία από τις υψηλότερες θέσεις στις ώρες εργασίας κάτι που σημαίνει πως οι Έλληνες είναι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους αμέσως μετά τους Μεξικανούς και τους Κορεάτες. Συνεπώς ο Ευρωπαϊκός μύθος για τον «τεμπέλη Έλληνα» όχι απλά δεν ευσταθεί, αλλά είναι μια φτηνή δικαιολογία για τα ανοσιουργήματα που διαπράττουν στην χώρα μας οι κατακτητές της.

Αν σε όλα αυτά συνυπολογισθεί το γεγονός ότι οι θέσεις εργασίας στην Ελλάδα μειώνονται διαρκώς, εξάγεται αβίαστα το συμπέρασμα πως οι Έλληνες εργάζονται πολλές ώρες και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες όπου τα δικαιώματα των εργαζομένων έχουν περιορισθεί ή/και καταργηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου