Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Πως η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας βοηθάει στην οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας


01
Παράδειγμα 1:Είσαι παραγωγός γάλακτος.Πως μπορείς να επιζήσεις όταν οι γαλακτοβιομηχανίες καθορίζουν την τιμή που γάλακτος και αδυνατείς να το διαθέσεις μόνος σου?
Παράδειγμα 2:Έχεις μικροεπιχείρηση σε τουριστική περιοχή.Πως θα μπορέσεις να προσελκύσεις τουρίστες όταν αυτοί έχουν πακέτα all inclusive και πως θα κάνεις γνωστή την επιχείρηση σου όταν αυτή ειναι αόρατη στους τουριστικούς οδηγούς?
Παράδειγμα 3:Είσαι δημοσιογράφος και θέλεις να κάνεις απλά την δουλειά σου(να μεταδίδεις ειδήσεις).Πως θα βρεις δουλειά όταν τα ΜΜΕ δεν θεωρούν είδηση ότι πάει κόντρα στα επιχειρηματικά συμφέροντα των λαμόγιων?
 

Μπορούμε να αναφέρουμε δεκάδες παρόμοια παραδείγματα από το αρρωστημένο επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα.Αυτό το περιβάλλον που μας έφερε ως εδώ.
Μπορεί αλήθεια η Ελλάδα να σταθεί ξανά στα πόδια μέσα σε αυτό το περιβάλλον η είναι άραγε ευκαιρία να ξαναχτίσει από την αρχή? Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να είναι για πάντα όμηροι των διαπλεκόμενων επιχειρηματιών.Το κράτος οφείλει να τους δώσει διέξοδο δημιουργώντας νέους επιχειρηματίες που θα τους προστατέψει από τους παλιούς επιχειρηματίες.Φυσικά ο νέος επιχειρηματίας εκτός από χρηματοδότηση θα χρειαστεί και συμβουλευτική αρωγή…και εδώ μπαίνει η κρατική μέριμνα.
ADVERTISEMENT
 
Είναι ευκαιρία τώρα που η Ελλάδα διαθέτει ίσως για πρώτη φορά υγιές πολιτικό προσωπικό να σταματήσει τα λόγια και να προχωρήσει σε πράξεις.Το ήθος το διαθέτει μένει η όρεξη.Δυστυχώς αντί για όρεξη βλέπω μόνο μίρλα 
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου