Από την στάση  τις τελευταίες ημέρες του ανθέλληνα και..
φιλότουρκου πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα ήταν γνωστή η κατάληξη της υπόθεσης με την παράνομη κατεδάφιση του Ι.Ν του Αγίου Αθανασίου στις Δρυμάδες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr.
Η εντολή του Ράμα ήταν σαφής « κατεδαφίστε» τον Ι.Ναό θέλοντας ο ίδιος πλέον  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ και όχι ο Δήμος της περιοχής να κάνει « επίδειξη δύναμης» στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και στην παραπαίουσα  οικονομικά χώρα μας. Δεν υπήρχε καμία περίπτωση στην οποία οι Αλβανοί να «συμπεριφέρονταν» κατά αυτόν τον τρόπο στην Ελλάδα, πλην αυτής της οικτρής περιόδου που διάγουμε ως έθνος. Αποθρασυνόμενοι από την Τουρκία  και τον Ρ.Ερντογάν , τηρώντας σαφώς φιλομουσουλμανική στάση οι Αλβανοί έκαναν μία «εντυπωσιακή κίνηση» για να δείξουν και στην Άγκυρα αλλά και σε άλλα «κέντρα » « πόσο  πιστοί είναι στην συμμαχία τους» .
Το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου στις  Δρυμάδες το οποίο αποτέλεσε  αντικείμενο  έντονης  συζήτησης μεταξύ Αθήνας  και Τιράνων, γκρεμίστηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, αναφέρει αλβανικό δημοσίευμα .
«Η πράξη του  αλβανικού κράτους αποτελεί βανδαλισμό έναντι της  Ορθόδοξης Κοινότητας» αναφέρει ο εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας  της Αλβανίας παρουσιάζοντας στο  facebook  φωτογραφίες από τα ερείπια.
albania 1
Σαφώς και  βρίσκονται  εκεί τα παλιά τείχη της εκκλησίας . Όλα όμως κατέρρευσαν. Ντροπή!  Γράφει ο ίδιος .
Η πατρίδα μας , ο ελληνισμός , η ιστορία μας , η θρησκεία μας κινδυνεύει από τους εφιάλτες του παρελθόντος, με τους  Τουρκαλαβανούς να επιστρέφουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας. Υπενθυμίζουμε ότι οι Τούρκοι την περίοδο των ελληνικών αποτυχημένων επαναστάσεων ( πριν το 1821)  πάντα έστελναν τους περιβόητους Τουρκαλβανούς να « σκοτώσουν, βιάσουν  και καταστρέψουν» τους δυστυχισμένους ραγιάδες μετά από κάθε επανάσταση.
Τώρα οι ίδιοι θέλουν να ξεριζώσουν ότι ορθόδοξο χριστιανικό υπάρχει στην άγια γη της Β.Ηπείρου , με την  συνέχεια να περιλαμβάνει τους εναπομείναντες Έλληνες της περιοχής .
albania 2
Σήμερα εν έτει 2015, η τουρκική  στρατιωτική διπλωματία  χρησιμοποιεί αλβανικά λιμάνια για τα υποβρύχια της και πολεμικά της πλοία ( pasaliman) και  ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει και αεροπορικές βάσεις στο αλβανικό έδαφος  ( Kucoves) για τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη. Σκοπός ή  στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδος από τα ΒΔ και το Ιόνιο Πέλαγος όπου υπάρχει ένα τεράστιο κοίτασμα υδρογονανθράκων. Οι Άγιοι πατέρες όπως ο Κοσμάς ο Αιτωλός που γιόρταζε προχθές  μας έδειξαν τον ορθό δρόμο σαν έθνος. Αυτόν θα πρέπει να ακολουθήσουμε για επιβιώσουμε και να «εξαφανίσουμε»  τα μνημόνια και τις   δόλιες υποσχέσεις στους ξένους.
xiaaaaaaaa
« Μόνο ένας Έλληνας να μείνει, πάντα θα πολεμούμε και μην ελπίζεις πως την γην μας θα την κάνεις δική σου, βγάλ” ντο από τον νου σου», (από επιστολή του Θ. Κολοκοτρώνη  στον Ιμπραήμ)