Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν συμμετέχω στο πραξικόπημα των νταβατζήδων


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ
Πριν απο λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργου με τον ΥΕΘΑ και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο. 

Οι δηλώσεις του οποίου ήταν άκρως αποκαλυπτικές για το χθεσινό παρασκήνιο και τον τρόπο που επεβλήθησαν οι επαίσχυντοι όροι της συνθηκολόγησης.
Ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι αυτή η κυβέρνηση που θα ληστέψει τις καταθέσεις των τίμιων Ελλήνων που κράτησαν μέχρι τελευταία στιγμή απέναντι στην τρομοκρατία, ώστε να θησαυρίσουν οι εκλεκτοί των προηγούμενων καθεστώτων που έβγαλαν 300 δις στο εξωτερικό. «Ο πρωθυπουργός απειλήθηκε με ολικό κούρεμα καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών»
«Εγώ δεν γίνομαι Σαμαράς για.. να ρίξω εκλεγμένη κυβέρνηση»

Διευκρίνησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχει στο πραξικόπημα των νταβατζήδων που από την πρώτη στιγμή επιθυμούσαν να συντρίψουν την παρούσα κυβερνηση.
«Θα μείνουμε και θα παλέψουμε μέχρι τέλους»!
Εξήγησε ότι αυτά τα μέτρα απέχουν ακόμα και από την πρόσφατη σύνοδο των πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργος όμως δεν ειχε άλλη επιλογή.
Τέλος ξεκαθάρισε ότι η ψήφιση των μέτρων ειναι καθαρά κοινοβουλευτική διαδικασία, γι’ αυτό θα συγκληθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ ωστε να ξεκαθαρίσει την στάση της.

 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ



«Συνάντησα τον Πρωθυπουργό και συνομίλησα μαζί του για τη χθεσινή ημέρα, αλλά και για την πορεία από εδώ και πέρα. Θέλω να σας πω ότι η συμφωνία που είχε επιτευχθεί στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ήταν μία συμφωνία για την οποία είχαμε τις διαβεβαιώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ότι αποτελούσε μία συμφωνία η οποία θα ήταν αποδεκτή από το Eurogroup. Δεν σας κρύβω δε, ότι στη διαμόρφωση αυτής της συμφωνίας δεν είχε εμπλακεί μόνο η ελληνική ομάδα διαπραγματεύσεων, αλλά και η γαλλική ομάδα διαπραγματεύσεων.

Γνωρίζετε, μάλιστα, ότι όσον αφορά εμένα και τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ κάναμε ιδιαίτερες διαπραγματεύσεις για τα δύο θέματα που είχαμε «κόκκινες γραμμές», για τα θέματα της Άμυνας, τα οποία όπως είδατε δεν υπήρχαν καθόλου χθες, αλλά και για τα θέματα των νησιών, που και σε αυτά δεν επέμειναν. Ήταν, λοιπόν, δύο επιχειρήματα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν πριν, προκειμένου να διασπάσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό. Δεν το κατάφεραν.

Η συμφωνία αυτή πήγε στη Βουλή των Ελλήνων και έλαβε την έγκριση της πλειοψηφίας των βουλευτών. Ο Πρωθυπουργός, λοιπόν, με αυτή τη συμφωνία, για την οποία είχαμε την εγγύηση και την υπόσχεση ότι θα είναι αποδεκτή από τους εταίρους, χθες όχι μόνο δεν αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στο Eurogroup, όπου θα πηγαίναμε πλέον στην ομαλότητα, αλλά παραβιάστηκε πλήρως.

Χθες, ο Πρωθυπουργός της χώρας αντιμετώπισε ένα πραξικόπημα. Ένα πραξικόπημα εκ μέρους της Γερμανίας, αλλά και άλλων χωρών, όπως η Ολλανδία, η Φινλανδία και οι χώρες της Βαλτικής. Ένα πραξικόπημα που έφτασε σε σημείο να εκβιαστεί ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας με κατάρρευση των τραπεζών και ολικό «κούρεμα» των καταθέσεων. Αυτός ο εκβιασμός διήρκησε μέχρι τις πρωινές ώρες. Ο Πρωθυπουργός, λοιπόν, απέναντι σε αυτόν τον εκβιασμό και μη έχοντας άλλη δυνατότητα, έφτασε στο σημείο, για να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη, να κάνει μία συμφωνία.

Ξεκαθαρίζω ότι αυτή η συμφωνία είναι έξω και πέρα από τη συμφωνία που κάναμε οι πολιτικοί αρχηγοί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την οποία ενέκρινε η Βουλή των Ελλήνων. Σε αυτή τη συμφωνία οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, παρότι είχαμε τεράστιες διαφορές, εις ένδειξη καλής θελήσεως και προκειμένου να βρεθεί μία λύση και παρότι ήταν απέναντι στη συνείδησή μας, αλλά και στην εντολή που είχαμε, συμφωνήσαμε. 

Σε αυτήν όμως τη συμφωνία η οποία φέρνει πολλά νέα δεδομένα, μιλά για 50 δισεκατομμύρια εγγυήσεις της δημόσιας περιουσίας, μιλά για διατάξεις αλλαγών νόμου, όπως τον κώδικα πολιτικής δικονομίας που θα οδηγήσει σε κατασχέσεις σπιτιών, αναφέρεται σε πλήρη κατάρρευση ακόμα και των συνταγματικών αξιών, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε.

Στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία υπάρχουν διαδικασίες τις οποίες εμείς σεβόμαστε. Αύριο θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, θα λειτουργήσουν και τα όργανα του Κινήματος.

Θέλω όμως να πω, ότι η ολονύχτια προσπάθεια του Πρωθυπουργού ήταν μία προσπάθεια η οποία είχε τη συμπαράσταση όλων των Ελλήνων και η κίνηση των εταίρων αποτελεί πραξικόπημα. Θα προχωρήσουμε μαζί, προκειμένου ενωμένοι, ο ελληνικός λαός και η νόμιμη κυβέρνηση, να διεκδικήσουμε το δίκαιο των Ελλήνων πολιτών.

Άλλαξαν πολλά από χθες το βράδυ και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια εκείνες τις δυνάμεις της Ευρώπης, αλλά και εκτός Ευρώπης, που συμπαραστάθηκαν στην ελληνική Κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό. Να ευχαριστήσω πολιτικούς και πολίτες, αλλά και δημοσιογράφους που έσπασαν το εμπάργκο του τρόμου. Στη Δημοκρατία υπάρχουν όλες εκείνες οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε λύση. Ο Πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο σε αυτό το εκβιαστικό δίλημμα το οποίο του τέθηκε χθες τη νύχτα. Η Βουλή των Ελλήνων έχει το λόγο».

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κυβέρνηση εθνικού σκοπού ή ο Πρωθυπουργός σας είπε ότι θα στηριχθεί σε κάποια άλλη πολιτική δύναμη;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακούστε κάτι, είναι ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή και με δημόσιες δηλώσεις τους, ότι ήθελαν αυτή η Κυβέρνηση, η συνεργασία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, να σπάσει. Αυτή η συμφωνία δεν έσπασε, παρ’ όλους τους εκβιασμούς και τις συμβουλές, μέχρι και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην αρχή. 

Θα παραμείνουμε μαζί για να αγωνιστούμε. Δεν πρόκειται, όμως, εμείς να δεχθούμε να συμμετέχουμε σε μία κυβέρνηση δήθεν εθνικού σκοπού με εταίρους εκείνους, που την ώρα που ο Πρωθυπουργός διαπραγματευόταν σκληρά για την Ελλάδα, τα έδιναν όλα. Είναι απίστευτο ότι την ώρα που ο Πρωθυπουργός της χώρας πάλευε ανάμεσα σε τέσσερις ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδος δήλωναν δημόσια ότι τα δίνουμε όλα, ακρωτηριάζοντας ουσιαστικά την προσπάθεια του Πρωθυπουργού.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Ο Πρωθυπουργός έχει ανάλογη άποψη κ. Καμμένε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα τα ακούσετε όλα.

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Ποιους εννοείτε κ. Καμμένε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εννοώ τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και του Ποταμιού, που την ώρα που ο Πρωθυπουργός της χώρας διαπραγματευόταν, έλεγαν ότι θα πρέπει να τα δώσουμε όλα για να παραμείνουμε στο ευρώ. Ακόμα και σε αντίθεση με την απόφαση, για την οποία είχαν συμφωνήσει στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου