Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

NYT: Περίπου 1.000 Τούρκοι ανήκουν πλέον στο Ισλαμικό Κράτος

ISIS

Έως και 1.000 Τούρκοι έχουν ενταχθεί στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.
Τα τουρκικά μέσα αναφέρουν πως το Ισλαμικό Κράτος "αντλεί" μέλη με σταθερά αυξανόμενη ροή από την Τουρκία. Αυτή τη στιγμή, υπολογίζεται πως περίπου 1.000 Τούρκοι έχουν γίνει μέλη, ενώ οι NYT αναφέρουν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την..
περίπτωση του 27χρονου Καν, ο οποίος πέρασε παράνομα στη Συρία μαζί με 10 φίλους του για να ενταχθεί στον ISIS. Έπειτα από 15ήμερη εκπαίδευση ξεκίνησε τη δράση του, σκοτώνοντας δύο άτομα κατά τη διάρκεια μάχης και λαμβάνοντας μέρος σε δημόσια εκτέλεση. Ο ίδιος ανέφερε στην εφημερίδα πως οι τζιχαντιστές τον αναγνώρισαν ως ισάξιό τους όταν έθαψε ζωντανό έναν άνθρωπο.
Οι ΗΠΑ υπολογίζουν πως το Ισλαμικό Κράτος διαθέτει συνολικά από 20.000 μέχρι 31.500 μαχητές.
Η Τουρκία έχει μέχρι στιγμής αντισταθεί στη διεθνή πίεση να συμμετάσχει σ' ένα συνασπισμό κρατών για την αντιμετώπιση της οργάνωσης με στρατιωτική ισχύ, λέγοντας πως είναι διατεθειμένη να διαδραματίσει μόνο ανθρωπιστικό ρόλο.

Η Άγκυρα υποστηρίζει πως δεν θέλει να δώσει στους εξτρεμιστές το πρόσχημα να βλάψουν 49 διπλωμάτες της που κρατούνται ως όμηροι εδώ και τρεις μήνες.
Δείτε ΕΔΩ το δημοσίευμα των New York Times.

 http://www.koutipandoras.gr/article/122537/nyt-peripoy-1000-toyrkoi-anikoyn-pleon-sto-islamiko-kratos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου