Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη: Ας την μαζέψουν, επιτέλους!

 

 

«Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Πρέσβη του Μπαγκλαντές Ashud Ahmed. H 200η επέτειος ανεξαρτησίας της Ελλάδας συμπίπτει με την 50η επέτειο ανεξαρτησίας του Μπαγκλαντές. Ανταλλάξαμε ιδέες & συμφωνήσαμε να εξετάσουμε τη δυνατότητα συνδυασμού δράσεων στο πλαίσιο των εορτασμών». Μια ανάρτηση από τον επίσημο λογαριασμό της Γιάννάς Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στο τουΐτερ, είναι αρκετή για να μας δείξει πως αντιμετωπίζει η ίδια την 200η επέτειο από τον Εθνικό μας Αγώνα.

Εξετάζει, λοιπόν, «συνδυασμό δράσεων» με ένα κράτος το οποίο αναπτύσσει στρατηγική σχέση με την Τουρκία, μάλιστα στο κρίσιμο για τις απειλές που δέχεται η Ελλάδα πεδίο των εξοπλισμών, κι επίσης, ήταν από τα ελάχιστα εκείνα κράτη που το 1983-1984 αποπειράθηκαν να αναγνωρίζουν το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα της Κύπρου. Οι φήμες και τα σενάρια, δε, θέλουν το κράτος να επανέρχεται στο ζήτημα καθώς τον τελευταίο καιρό, πυκνώνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν το Μπαγκλαντές να προετοιμάζεται να αναγνωρίζει την ΤΔΒΚ, προς διπλωματική ενίσχυση της νέας, ‘σκληρής’ γραμμής του Ερντογάν στο Κυπριακό.

Καθώς συμβαίνουν όλα αυτά λοιπόν,  το «Greece 2021», με το να τείνει χείρα συνεργασίας σε αυτό το κράτος είναι σα να λέει ένα μεγάλο «μπράβο, συνέχισε». Κι ας πάει στο παλιάμπελο η ελληνική εξωτερική πολιτική που επιδιώκει τα τελευταία χρόνια να δημιουργήσει «δίχτυ αποτροπής» εναντίον του τουρκικού επεκτατισμού. Άραγε, το υπουργείο εξωτερικών είναι σύμφωνο και ενήμερο με τις κινήσεις της προέδρου της Επιτροπής 2021, ή η ίδια νομίζει ότι κραδαίνοντας το «brand» Greece 2021, μπορεί να εφαρμόζει την δική της, ανεξάρτητη ατζέντα;

Πάντως, η κυβέρνηση έχει εκτεθεί ουκ ολίγες φορές με την επιλογή και την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπο της Προέδρου του Greece 2021, για το εν πολλοίς εθνομηδενιστικό προφίλ που επιδιώκει ντε και καλά, και με το ζόρι να επιβάλει στους επίσημους εορτασμούς η «σιδηρά κυρία».

Κατάφερε με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν, το 1821, που παραμένει το ισχυρότερο σημείο ενότητας του σύγχρονου ελληνισμού, καθώς είναι η συντριπτική πλειοψηφία του έθνους που ακόμα συσπειρώνεται γύρω από τον νόημα και την σημασία του, να το μεταβάλει σε… χάσμα μεταξύ κοινωνίας και επίσημων εορτασμών. Από τη σκοπιά δε, της ιδεολογίας που εκπέμπει η εν λόγω Επιτροπή, με την συχνή διάθεση αποδόμησης αν όχι διασυρμού των πρωταγωνιστών της Εθνεγερσίας μας που επιδεικνύει, έχει φτάσει να ταυτίζεται με τις σκοτεινές εκείνες φιγούρες των μηδενιστών που πηγαίνουν νύχτα και βανδαλίζουν τις προτομές Αγωνιστών του ’21.

Ίδιος είναι ο εθνομηδενισμός, «με τις κουκούλες ή με τα κοστούμια», λοιπόν; Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη τα κατάφερε σε αυτό το τόσο κρίσιμο για την συνείδηση και τον ψυχισμό των απανταχού Ελληνίδων και Ελλήνων ζήτημα, να ταυτίζει την ελληνική πολιτεία με τους… μπαχαλάκηδες.

Πρόκειται, όντως, για την μεγαλύτερη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά… φτάνει. Ας την μαζέψουν, επί τέλους.

  «Δεκεμβριστής»

 https://ardin-rixi.gr/archives/232589

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου