Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

Κορονοϊός: Πότε θα ολοκληρωθεί η ανοσοποίηση στη Ρωσία

sputniknews.gr

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν εκτιμά πως το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού των πολιτών κατά της πανδημίας του κορονοϊού, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το φθινόπωρο.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στο ερευνητικό κέντρο Vector, που ανέπτυξε το εμβόλιο EpiVacCorona, τόνισε πως: «Είμαι βέβαιος ότι θα πρέπει σίγουρα να ολοκληρώσουμε το μεγαλύτερο μέρος του μαζικού εμβολιασμού έως το φθινόπωρο», συμπληρώνοντας παράλληλα πως υπάρχει ανάγκη αύξησης της παραγωγής των εμβολίων.

«Είναι πολύ σημαντικό να το κάνουμε γρηγορότερα. Οι άνθρωποι το χρειάζονται. Γνωρίζω ότι το Vector έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, εκφράζοντας την ελπίδα του πως «σύντομα θα εξασφαλίσουμε ένα σημαντικό επίπεδο βιομηχανικής παραγωγής, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο μαζικός εμβολιασμός πριν από τον επόμενο κύμα της πανδημίας, ανεξάρτητα από το πότε έρχεται».

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωί της Παρασκευής, το ρωσικό εμβόλιο EpiVacCorona εγκρίθηκε και για πολίτες άνω των 60 ετών, συμβάλλοντας σημαντικά στην «οικοδόμηση» του απαραίτητου «τείχους ανοσίας».

Στην ανακοίνωση της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής για την προστασία της υγείας του καταναλωτή Rospotrebnadzor, τονίζεται πως: «Όπως έδειξαν έρευνες που διεξήχθησαν, το εμβόλιο είναι ασφαλές για μεγαλύτερους ασθενείς και εγκρίθηκε για άτομα των 60 ετών και άνω».

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19 στη Ρωσία ανέρχονται συνολικά σε 4.301.159 ενώ οι νεκροί υπολογίζονται σε 88.285.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου