Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Πάστορας δέχθηκε απειλές από ΛΟΑΤ ότι θα του κάψουν την εκκλησία και όταν πήγε στην αστυνομία του είπαν να προσέχει μην κατηγορηθεί για «έγκλημα μίσους»

 

Από την στιγμή που ο πάστορας Josh Williamson δημοσίευσε τις πεποιθήσεις του για την ομοφυλοφιλία στο Facebook αυτός και η σύζυγός του αντιμετώπισαν αρκετές απειλές και λεκτική κακοποίηση από την κοινότητα των ΛΟΑΤ, μεταξύ των οποίων είναι οι απειλές ότι θα κάψουν την εκκλησία του, και θα κάνουν σεξουαλικές πράξεις και διαμαρτυρίες μπροστά από την εκκλησία του και σωματικές επιθέσεις. Η φωτογραφία του χρησιμοποιήθηκε επίσης σε πορνογραφικό περιεχόμενο και κοινοποιήθηκε στο διαδίκτυο, μεταξύ άλλων παραπλανητικών πληροφοριών σχετικά με αυτόν. Όταν ο Ουίλιαμσον απευθύνθηκε στην Αστυνομία, οι αστυνομικοί του είπαν να προσέχει να μην παραβιάσει το νόμο προσβάλλοντας την κοινότητα των ΛΟΑΤ και κατηγορηθεί για «ρητορική μίσους». Οι απειλές εναντίον του και κατά της εκκλησίας του δεν ερευνήθηκαν ούτε οι πράξεις δυσφήμισης.

"Η οικογένειά μου και εγώ, και η εκκλησιαστική μας κοινότητα, ανησυχούσαμε πολύ για το επίπεδο της αντιχριστιανικής κακοποίησης και των απειλών βίας με τις οποίες  στοχοποιούμαστε τις τελευταίες εβδομάδες. Κανένας από την αστυνομία δεν μου είπε  επίσημα τίποτα για έγκλημα μίσους ή μου ζήτησε μια δήλωση μάρτυρα για να εξετάσει τα διάφορα διαδικτυακά σχόλια που περιείχαν απειλές για την καταστροφή της εκκλησίας μας".

«Γίνεται ολοένα πιο ανησυχητικό στο Ηνωμένο Βασίλειο το γεγονός ότι βλέπουμε απειλές και εκκλήσεις για βία εναντίον χριστιανών που εκφράζουν την απλή αντίθεσή τους στα "pride" των ΛΟΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις πρέπει να δείξουν στους Χριστιανούς ότι το παίρνουν αυτό σοβαρά προστατεύοντας την ελευθερία του λόγου τους από απειλές όχλου παρά με την επιδίωξη να μείνουν ήσυχοι".

ΚΟ / εδώ κι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου