Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Παγχιακή: Χειρότεροι από τους ανίκανους είναι οι ικανοί για όλα!

Υπάρχουν κάποιοι χειρότεροι από τους ανίκανους: είναι αυτοί που είναι ικανοί για όλα.
Της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα
Τους τελευταίους μήνες έχει γίνει πλέον προφανές ότι δεν υπάρχει κανένας σοβαρός σχεδιασμός στο μεταναστευτικό.
Η απουσία κάποιου ολοκληρωμένου σχεδίου, οι συνεχόμενοι ερασιτεχνισμοί και ο καιροσκοπισμός, έχουν σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει εμπιστοσύνη από κανέναν είτε στα νησιά είτε στην ενδοχώρα.
Οι καθημερινές πομπώδεις εξαγγελίες πέφτουν στο κενό. (Συνεχίζεται η επιδοματική πολιτική πρόσκλησης ροών, η διακοπή προγράμματος ΕΣΤΙΑ στα νησιά ενώ αυτά ασφυκτιούν και δέχονται ασύμμετρο πόλεμο παραπέμπεται για το τέλος του έτους, οι αποσυμφορήσεις που έχουν καταντήσει πλέον το πιο σύντομο ανέκδοτο).

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να καταδικάσει τα νησιά μετατρέποντας τα σε αποθήκες ψυχών αφού περιορίζοντας γεωγραφικά το πρόβλημα, αποφεύγει τις αντιδράσεις στις περιοχές της ενδοχώρας στις οποίες επιχειρεί να μεταφέρει μετανάστες. Πρόσφατο παράδειγμα οι αντιδράσεις τόσο στο Καρπενήσι όσο και στο Μεσολόγγι με αποτέλεσμα η πολυδιαφημισμένη αποσυμφόρηση 2500 ατόμων να αποδειχθεί ακόμη μια επικοινωνιακή φούσκα.
Το βασικό άγχος και ο κυβερνητικός στόχος είναι η κατασκευή νέων κέντρων στα νησιά, μεγάλης χωρητικότητας. Εφευρίσκονται κάθε φορά διαφορετικές ονομασίες (πολυδύναμα, πολυλειτουργικά κ.λπ.) για να φανεί δήθεν ότι υπάρχει σχεδιασμός και πρόγραμμα.
Ένας είναι ο μοναδικός στόχος, ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ.
Στο υπουργείο επικρατεί οργασμός. Ιδρυση τεχνικής υπηρεσίας, πρωτοφανείς αντισυνταγματικές νομοθετικές προβλέψεις για καταστρατήγηση κάθε πολεοδομικής νομοθεσίας και αδειοδότησης για δημιουργία δομών. Όργιο προσλήψεων, εξασφαλισμένα ευρωπαϊκά κεφάλαια (το πακέτο από τον Έβρο των 700 εκατ. €) και η μοναδική φορά στα χρονικά που νεοσυσταθείσα τεχνική υπηρεσία μόλις 2 μηνών, μελετά, αναθέτει έργα, πληρώνει τους εργολάβους και επιβλέπει με την χρηματοδότηση Δ Ε Δ Ο Μ Ε Ν Η !
Μετά από την εγκληματική πρόθεση δημιουργίας δομής στο Καστελόριζο, έρχεται η σειρά ενός άλλου νησιού.
Στις 28 Απριλίου ο δήμαρχος Λέρου ενημερώνοντας τις δημοτικές παρατάξεις, καταγγέλει ότι συνεργάτες του υπουργού κ. Μηταράκη επισκέφθηκαν χωρίς ενημέρωση το νησί αναζητώντας τοποθεσία για την κατασκευή νέας δομής, συνοδευόμενοι από τοπικά στελέχη της Ν.Δ., εκπρόσωπο εταιρείας Catering, τοπικό δημοσιογράφο και εργολάβο – ιδιοκτήτη εταιρείας Real Estate!!
Το μεγαλεπήβολο πρόγραμμα είναι σε πλήρη εξέλιξη. Κέντρα παντού για την εξυπηρέτηση των ροών. Των ροών που πολλαπλασιάζονται απο την πολιτική έλξης (επιδόματα, στέγαση) αλλά και απο την απεμπόληση του δικαιώματος της Ελλάδας να μην δέχεται αιτήσεις ασύλου λόγω εκτάκτων συνθηκών απο νεοεισερχόμενους. (“εφαρμόσθηκε” μόνο σαν εξαγγελία στον Έβρο).
Προχθές με αφορμή τα επεισόδια στην Σάμο, πολλά δημοσιεύματα αναφέρονταν στις φοβίες των ελληνικών αρχών για ύπαρξη εντός των κέντρων αποσταθεροποιητικών κύκλων από ξένες χώρες. Το περίεργο βέβαια είναι ότι όλα αυτά ξεχνιούνται και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την επιθυμία δημιουργίας νέων μεγάλων δομών στα νησιά, ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΛΟΓΩΝ!!
Ο τρόπος που χρησιμοποίησε ο Ερντογάν το μεταναστευτικό στον ‘Εβρο δεν φαίνεται να απασχολεί τις ελληνικές αρχές με την ίδια ένταση, αφού τα νησιά αντιμετωπίζονται σαν να αποτελούν ουδέτερη ζώνη.

Στην εφαρμοζόμενη αλλοπρόσαλλη πολιτική χρειάζεται και η απαραίτητη “δημοσιογραφική” προστασία. Ετσι μπαίνουν στο σχέδιο “εξαγορές” ΜΜΕ. Ειδικά στην Χίο χωρίς να εξετασθεί καμμία εναλλακτική λύση, νοικιάζονται εγκαταστάσεις ΜΜΕ, με αδιαφανείς και μεθοδευμένες διαδικασίες, προξενώντας τεράστιες αντιδράσεις από θεσμικούς, επαγγελματικούς φορείς και κατοίκους της περιοχής.
Το εξωφρενικό είναι ότι η ενοικίαση γίνεται “λόγω εξαιρετικά επείγουσας ανάγκης”, για την δημιουργία δομής καραντίνας. ‘Ομως ο χώρος είναι ακατάλληλος (πόρισμα Ιατρικού συλλόγου Χίου), χρειάζεται επιπλέον εργασίες και διαμορφώσεις άρα και επί πλέον έξοδα. Δεν εξετάζεται καμία εναλλακτική, για παράδειγμα χρήση πλοίων με άμεση μεταφορά εκτός νησιών ώστε να μην διογκώνεται το πρόβλημα σ’ αυτά .
‘Ολα τελείως ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΑ και βιαστικά, με την συνδρομή του δημάρχου και της σύμμαχης παράταξης Βουρνού για να επιτευχθεί η επιλογή των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.
Τό ότι δέν υπάρχει κανένας σχεδιασμός αλλά διάσπαρτες ενέργειες, πολλές φορές μόνο για την εξυπηρέτηση λανθασμένων προσωπικών πολιτικών, ή ακόμη πελατειακών εξυπηρετήσεων και μικροπολιτικών επιδιώξεων, φαίνεται από το εξής παράδοξο:
Την ίδια περίοδο που σπαταλιούνται χρήματα δεξιά και αριστερά χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα και αποτέλεσμα, την ίδια στιγμή η Αυστρία παραχωρεί ΔΩΡΕΑΝ 181 κοντέινερ -καραντίνες τα οποία φτάνουν αύριο κιόλας στην Ελλάδα ( 30/4 ) έτοιμα για χρήση, ενώ οι ενοικιασμένοι χώροι και ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ, αλλά και θα επιδεινώσουν την κατάσταση της ΒΙΑΛ αφού σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού, μετά το πέρας 14 ημερών οι νεοεισερχόμενοι θα μεταφέρονται στο Χαλκειός. (**)


ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου