Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Οι ψηφίδες της υπονόμευσης σε κοινή θέα


Οι ψηφίδες της υπονόμευσης σε κοινή θέα
Η αναβολή της άσκησης «Καταιγίδα 2020», το αίτημα της Τουρκίας για «επιστροφή» 12 νησιών μεταξύ των οποίων και η Κρήτη αλλά και οι δράσεις των ΜΚΟ στην Μυτιλήνη εξοργίζουν τον Λάμπρο Καλαρρύτη, ο οποίος μέσα από το blog του στο pagenews.gr τονίζει πως αυτά που γίνονται στη χώρα παραπέμπουν σε ταχεία σήψη και ραγδαίως ωριμάζουσα εθνική κρίση.
Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, πολύ σοβαρότερα απ’ όσο υποψιάζεται ο μέσος πολίτης, και ο λόγος για την σε μεγάλο βαθμό άγνοια είναι ότι αφενός το πολιτικό σύστημα υποβαθμίζει καταστάσεις ή τις υποτιμά λόγω αδιαφορίας και αδυναμίας αντίληψης.
Ή, ακόμα χειρότερα, ως ένα βαθμό συμμετέχει. Αυτά που γίνονται παραπέμπουν σε ταχεία σήψη και ραγδαίως ωριμάζουσα εθνική κρίση για την οποία όταν ξεσπάσει -και θα ξεσπάσει σύντομα- οι ίδιοι που τώρα είτε δεν ασχολούνται είτε αποκρύπτουν γεγονότα, θα λένε ότι ενέσκηψε ξαφνικά και «τι να κάνουμε;».

Αυτά που έρχονται δεν είναι κορωνοϊός ο οποίος έπιασε εξ απήνης τον πλανήτη.

Εξελίσσονται σταδιακά μπροστά στα μάτια όλων και αφήνονται να λάβουν τη μορφή εθνικής πολυοργανικής ανεπάρκειας. Τα συμβάντα που εκτυλίσσονται σε όλη τη χώρα είναι ψηφίδες ενός αναδυόμενου παζλ το οποίο συμπληρώνεται ταχέως και όταν ολοκληρωθεί θα έχει μορφή ταφόπλακας η οποία θα πέσει επάνω σε μια Ελλάδα η οποία επί χρόνια βρίσκεται πεσμένη και προσπαθεί να σηκωθεί.
Ας ξεκινήσουμε από την αναβολή της άσκησης «Καταιγίδα 2020» η οποία αρχικά είχε αποδοθεί, από πηγές του ΓΕΕΘΑ, σε κίνηση πρόληψης για τυχόν εξάπλωση κρουσμάτων κορωνοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις. Κανείς δεν το πίστεψε, αλλά έχει σημασία ότι λίγες ώρες μετά τις «εξηγήσεις», πάλι πηγές του ΓΕΕΘΑ, τελικά έλεγαν την αλήθεια και αυτό που όλοι είχαν καταλάβει. Ότι η άσκηση αναβλήθηκε κατόπιν συνεννόησης του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον Τούρκο ομόλογό του, δηλαδή για να μην ενοχλεί η Τουρκία… Αυτά την ώρα που η Άγκυρα οργιάζει εις βάρος της Ελλάδας σε κάθε επίπεδο, στρατιωτικό, διπλωματικό επικοινωνιακό και σε όλο το γεωγραφικό εύρος, από τον Έβρο μέχρι το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Screenshot_10-4
Εν τω μεταξύ, η Τουρκία βλέποντας ότι δεν υπάρχει σοβαρή αντίδραση σε όσα κάνει, αντιθέτως οι ελληνικές ηγεσίες πάσχουν από το «σύνδρομο της Στοκχόλμης» και συνεχίζουν να αναμασούν τα περί «χείρας φιλίας», «αποφυγής στρατιωτικοποίησης» και διάφορα άλλα χαριτωμένα, αποφάσισε να διεκδικήσει την… Κρήτη. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, «Αναντολού», 100 τουρκικές μη κυβερνητικές οργανώσεις ετοιμάζονται να προσφύγουν στη διεθνή δικαιοσύνη διεκδικώντας την «επιστροφή» της Κρήτης και 12 νησιά του Αιγαίου στην Τουρκία…
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, Ιλίας Τοπσακάλ, και ο πρόεδρος του «Συνδέσμου Αλληλεγγύης και Αλληλοστήριξης του Τουρκικού Κόσμου» (!), Χαλίτ Κανάκ, δηλώνουν, μεταξύ άλλων, τα εξής σχετικά με την Κρήτη και άλλες ελληνικές και όχι μόνο περιοχές. Κρατήστε μόνο την ψυχραιμία σας. «Την υπόθεση έχουν αναλάβει οι νομικοί σύμβουλοι του συνδέσμου μας. Σκεφτόμαστε να φέρουμε την υπόθεση αυτή ενώπιον της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), καθώς και των οργανώσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η υπόθεση αυτή δεν θα περιοριστεί μόνο στα δικαιώματα της Τουρκίας, αλλά θα περιλαμβάνει και τα δικαιώματα της ΤΔΒΚ.
Οι ΜΚΟ εκεί θα ενεργήσουν από κοινού. Στην κίνηση αυτή θα συμμετάσχουν και ΜΚΟ από το Καζακστάν, την Κιργισία, το Ουζμπεκιστάν και το Αζερμπαϊτζάν, παρακολουθώντας και στηρίζοντας τη νομική διαδικασία. Ομοίως, υπάρχουν αρκετές αδελφές ΜΚΟ και στα Βαλκάνια, που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία. Η έναρξη της διαδικασίας θα ξεκινήσει με μία συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σύντομα. Ο σύνδεσμός μας μαζί με άλλες 100 μη κυβερνητικές οργανώσεις, θα φέρουμε εις γνώση της διεθνούς κοινότητας τα δικαιώματα που έχει η Τουρκία βάσει του διεθνούς δικαίου πάνω στα Δωδεκάνησα που της ανήκουν στο Αιγαίο, στην Κρήτη, τη Λιβύη, το Κιρκούκ και τη Μοσούλη, την Κριμαία και τη δυτική Θράκη (…)».

Εντάξει μπορεί να ακούγεται κα να είναι αστείο, αλλά η Τουρκία δεν το κάνει αστειευόμενη.

Κατάλαβε ότι το σύστημα εδώ είναι περισσότερο χαλαρό απ’ ό,τι πίστευε, οπότε απλώνει και ό,τι πιάσει. Και το Μνημόνιο με τη Λιβύη για την ΑΟΖ -χωρίς να υπάρχουν αναλογίες με τη γελοιότητα για την Κρήτη– αστείο φαινόταν στην αρχή και τώρα η Αθήνα η οποία δεν έχει καταθέσει ακόμα συντεταγμένες για τις ελληνικές θαλάσσιες ζώνες τρέχει και δεν φτάνει.  Το γεγονός ότι οι Τούρκοι θέτουν, με όλη την αστειότητα του θέματος, ζήτημα «επιστροφής» νησιών μεταξύ των οποίων και η Κρήτη, δεν καταδεικνύει μόνο το δικό τους θράσος, διότι αυτό είναι συνάρτηση της ελληνική ανυποληψίας.
Μιλώντας για ΜΚΟ, τα «Λευκά Κράνη της Μόριας» (!!!), «Moria White Helmets», (ονομασία που παραπέμπει στην ισλαμική, ΜΚΟ «White Helmets» η οποία ιδρύθηκε από Βρετανό πρώην στρατιωτικό και δραστηριοποιείται στη Συρία ως «διασώστες» και πολιτοφυλακή, κατά του Άσαντ, ο δε ιδρυτής της σκοτώθηκε πέρυσι από πτώση στην Τουρκία) έκανε μία ανάρτηση, συνοδευόμενη από φωτογραφίες που δείχνει οικοδομικές εργασίες (με ποιου άδεια;), στην οποία αναφέρει: «Σήμερα ξεκινήσαμε το νέο μας project στη νέα μας γη, που θα φιλοξενήσει την Ακαδημία της Μόριας»!

Ξεκίνησαν το «νέο project» στη «νέα τους γη», στη Λέσβο, τα «Λευκά Κράνη»… Και δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη αντίδραση από πουθενά, πόσο μάλλον απέλαση.

Στη δε Σκάλα Συκαμινιάς, οι ΜΚΟ έχουν φτιάξει φυλάκιο (!) και έχουν τοποθετήσει χάρτη που με οδηγίες για τους μετανάστες που αποβιβάζουν οι λαθροδιακινητές ή κάποιες ΜΚΟ, που σε κάποιες περιπτώσεις και οι δύο την ίδια δουλειά κάνουν, κόσμο μεταφέρουν παράνομα στα ελληνικά νησιά. Ξανά, αναρωτηθείτε σε ποια άλλη χώρα θα συνέβαινε αυτό. 1518454992444_mko
Μία άλλη ΜΚΟ, Ολλανδική, σε ανάρτησή της και αυτή, επίσης διαφημίζει εργασίες στον κατεστραμμένο ελαιώνα στη Μυτιλήνη: «Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετεγκατάστασης κάνουμε τώρα τα επόμενα βήματα για τη βελτίωση της ζωής επιπλέον 2.000 ανδρών γυναικών και παιδιών. Ανεβάζουμε το έδαφος στη ζώνη 7 του καταυλισμού ελαιώνα. Η ισοπέδωση του εδάφους και το χτίσιμο του επιπέδου οικοδόμησης, είναι από τα πιο σημαντικά βήματα στη διαδικασία κατασκευής μιας νέας ζώνης. Βοηθά στη δημιουργία μιας σταθερής βάσης για εκατοντάδες βελτιωμένα καταφύγια για χιλιάδες κατοίκους».
Ο εποικισμός και η δημιουργία μουσουλμανικών πόλεων στην καρδιά των νησιών στην πράξη. Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε σελίδες επί σελίδων με τα πριόνισμα που γίνεται σε όλη τη χώρα δίχως κάποιος από τους πολιτικούς και άλλους αρμοδίους να ασχολείται. Είναι λάθος να νομίζουν ότι όταν με την υπονόμευση και του τελευταίου αρμού θα πέσει το οικοδόμημα με πάταγο θα μπορούν να επικαλεστούν άγνοια. Τα πάντα γίνονται σε δημόσια θέα και με την ανοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου