Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Όχι, δεν συμφωνώ με μερικούς ξένους δημοσιογράφους: Γίνονται (άθελά τους;) “βαποράκια” του Ερντογάν και απαξιωμένων ΜΚΟ


metanastes
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Να με συγχωρούν μερικοί ανταποκριτές ξένων μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα, αλλά ούτε με τον τρόπο της δημοσιογραφίας, που ασκούν συμφωνώ, ούτε με τον τρόπο που χρησιμοποιούν την άποψη του κάθε πικραμένου, ως να είναι ο πρόεδρος της Αμερικής και της Ρωσίας.
Μερικές φορές «μπάζουν» τόσο πολύ οι πληροφορίες που μεταδίδουν, που αναρωτιέσαι τι θα συνέβαινε στους Έλληνες ανταποκριτές, που εργάζονται σε άλλες χώρες, αν παρουσίαζαν με τον ίδιο τρόπο τα ρεπορτάζ τους. Χωρίς αμφιβολία, θα τους είχαν καλέσει οι κυβερνήσεις και θα τους είχαν «επιστήσει την προσοχή».
Φανταστείτε, ας πούμε, να πάνε στο Τέξας, να πάρουν δηλώσεις από τον κάθε ένα που παρουσιάζεται ως πρόσφυγας ή μετανάστης ή κατατρεγμένος, χωρίς να ερευνήσουν αν πραγματικά είναι, και να το δημοσιεύσουν. Θα μας είχαν κατηγορήσει, δικαιολογημένα, ότι κάνουμε κακή δημοσιογραφία και ότι κάποιο παιγνίδι παίζουμε εναντίον της Αμερικής. Θα είχαν άδικο;

Οι δημοσιογράφοι δεν είμαστε ο Πάπας της Ρώμης, που έχει το …αλάθητο! Ούτε εισαγγελείς, ούτε δικαστές είμαστε. Διότι πάνω απ’ όλα δεν έχουμε τις γνώσεις. Το ακούτε από δημοσιογράφο: Οι δημοσιογράφοι έχουν-έχουμε ξεφύγει. Όποιος καταγγείλει κάτι, γίνεται σημαία.
Μετά την απόπειρα εισβολής της Τουρκίας στον Έβρο μέσω “μεταναστών”, όπου η κατοχική δύναμη έπαθε το απόλυτο στραπάτσο, ξεκίνησε μία εκστρατεία βρώμικης παραπληροφόρησης από την Άγκυρα και δυστυχώς μερικοί (ακόμα και σοβαροί) ξένοι και Έλληνες δημοσιογράφοι έπεσαν στην παγίδα.
  • Μέχρι στρατόπεδο …συγκέντρωσης, στο πρότυπο του …Γκουαντανάμο ανακάλυψε η πολύ καλή εφημερίδα New York Times.
  • Μέχρι δολοφονία μετανάστη σκαρφίστηκε το πολύ καλό περιοδικό Σπίγκελ.
  • Και τώρα, η επίσης πολύ καλή Wall Street Journal «είδε» μετανάστες να εκδιώκονται από την Ελλάδα.
Και αναρωτήθηκε ένας σοβαρός διπλωμάτης… Ρώτησε η κ. Raja Abdulrahim, που έγραψε το θέμα, αν μήπως η ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να στείλει μερικούς μετανάστες από εκεί που ήρθαν, στην Τουρκία, δηλαδή, επειδή οι ξένες μυστικές υπηρεσίες, που μοιράζονται πληροφορίες με όλες τις χώρες, τους θεωρούσαν «τζιχαντιστές»; Αυτό είναι το ζητούμενο σε τούτο το ρεπορτάζ που μπάζει από παντού.
Δεν γνωρίζω βέβαια αν όντως η Ελλάδα επέστρεψε στην Τουρκία τους «μετανάστες» που έστειλε η κατοχική δύναμη στη διάρκεια της επιχείρησης εισβολής του Έβρου, αλλά και πριν. Αν το έκανε, πληροφορούμαι, θα ήταν για λόγους εθνικής ασφάλειας και μόνο. Διότι, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ένας τουλάχιστον από του βομβιστές των Παρισίων, πέρασε από τη Λέρο, δηλωμένος ως «πρόσφυγας-μετανάστης» και έσπειρε το θάνατο στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι καθημερινά οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες λαμβάνουν υλικό (με φωτογραφίες) για τρομοκράτες που (μπορεί) να πέρασαν στην Ελλάδα ως «πρόσφυγες» και «μετανάστες».
Τι θα συμβεί αν αύριο έχουμε μία έκρηξη -έργο “μεταναστών”- στην Αθήνα, ως προβοκάτσια της τουρκικής ΜΙΤ; Τι θα έχουν να πουν αυτοί οι λίγοι δημοσιογράφοι που δεν σέβονται τη δεοντολογία;
  • Είχα μία κουβέντα παλαιότερα με αξιωματούχο που στο πλαίσιο της εργασίας του συνεργάζεται με τις δυτικές υπηρεσίες, ο οποίος μου είπε ότι στις Βρυξέλλες πίστευαν ότι όλοι οι τρομοκράτες που αιματοκύλισαν ευρωπαϊκές χώρες πέρασαν από την Τουρκία -όπου εκπαιδεύτηκαν, λέω εγώ- και στη συνέχεια μέσω της Ελλάδας και της Βουλγαρίας έφτασαν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.
Αλλά και με δεδομένο ότι η Τουρκία κάνει εξαγωγή τρομοκρατών. Είναι γνωστό άλλωστε. Έχουμε τα παραδείγματα της Λιβύης και της Συρίας. Δεν το ξέρω, αλλά μπορεί να έστειλαν και στην Κύπρο. Δεν το αποκλείω. Με το δεδομένο αυτό, λοιπόν, η Ελλάδα πρέπει να υποδέχεται τον κάθε τρομοκράτη που στέλνει η Τουρκία και να τον περιθάλπει;
Αυτοί οι λίγοι ξένοι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να σκεφθούν και πέρα από τα …αυτιά τους; Δεν γνωρίζουν ότι η Τουρκία επέλεξε 200 τόσες χιλιάδες, πρόσφυγες από τη Συρία και τους εκπαίδευσε; Αν δεν το γνωρίζουν είναι κακοί δημοσιογράφοι…
Πρόκειται για τους τρομοκράτες που χρησιμοποίησε η Τουρκία κατά την εισβολή στη βόρεια Συρία και τις 13 χιλιάδες που έστειλε στη Λιβύη και πολεμούν τις δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ. Είμαι βέβαιος ότι τον Φεβρουάριο μέλη από αυτή την ομάδα των τρομοκρατών επιχείρησε να στείλει η κατοχική δύναμη και στην Ελλάδα.
Μου κάνει και κάτι άλλο εντύπωση: Πως γίνεται αυτό ως το χέρι του …”Θεού” να κινεί τα νήματα: Κάθε φορά που τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης γεμίζουν με θετικά άρθρα και σχόλια για την Ελλάδα, τα οποία δικαιούται η χώρα μας διότι οι πολίτες και οι κυβερνώντες ξεπέρασαν εαυτούς τώρα με την πανδημία του «κινέζικου ιού», εμφανίζονται αρνητικά δημοσιεύματα, που πάντα εκπορεύονται από την Τουρκία και τις απαξιωμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), οι οποίες παίζουν βρώμικα παιγνίδια και εναντίον των προσφύγων και των μεταναστών, και εναντίον της Ελλάδας.
  • Είναι …ΜΚΟ (τονίζω το μη Κυβερνητικές), αλλά πληρώνονται από κυβερνήσεις ξένων χωρών και περίεργους δισεκατομμυριούχους, που χρησιμοποιούν χρήμα, που κέρδισαν στην πλάτη των εργαζομένων, για να ορίζουν χώρες και λαούς.
Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει στο τελευταίο ατόπημα της δημοσιογράφου της Wall Street Journal. Και αν επέστρεψε μερικούς «μετανάστες» στην Τουρκία, ας υπογραμμίσει αυτό που πραγματικά συμβαίνει: ότι αν έγινε… Έγινε για λόγους εθνικής ασφάλειας και μόνο…
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Η ιστοσελίδα μας δεν έκρυψε τα αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα. Τα δημοσίευσε για τους αναγνώστες μας (ΕΔΩ και ΕΔΩ) για να έχουν πλήρη εικόνα και να καταλήξουν στα δικά τους συμπεράσματα.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Η ευαισθησία μου για τους πραγματικούς πρόσφυγες και τους νόμιμους μετανάστες είναι ΔΕΔΟΜΕΝΗ. Έρχομαι άλλωστε από οικογένεια μεταναστών, και από την πλευρά του πατέρα μου και από την πλευρά της μητέρας μου. Όλοι οι συγγενείς μου σεβάστηκαν και τους νόμους, και τον τρόπο ζωής, της Αμερικής, της Αγγλίας και όπου αλλού κατέληξαν για να έχουν καλύτερη τύχη. Δεν παρανόμησαν ποτέ. Όταν πρόκειται για πραγματικούς πρόσφυγες και νόμιμους μετανάστες θα μπω μπροστά όταν παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Απ’ εκεί και πέρα προβληματίζομαι σε ότι αφορά όσους στέλνει ο Ταγίπ Ερντογάν στον Έβρο και τα ελληνικά νησιά, στο πλαίσιο του υπόγειου πολέμου εναντίον της Ελλάδας. Πότε θα ασχοληθούν οι ξένοι δημοσιογράφοι με αυτή την απειλή και θα πουν την αλήθεια και μόνο την αλήθεια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου