Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Διαβάστε τι λέει ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης: Η Κομμουνιστική Διεθνής έφτιαξε μία πλαστή Μακεδονία

Διαβάστε τι λέει ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης: Η Κομμουνιστική Διεθνής έφτιαξε μία πλαστή Μακεδονία
Ο γείτονας στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας που είναι γνωστός ως “Βόρεια Μακεδονίας” έχει μία πολιτική να επιβάλλει μία τεχνητή ταυτότητα με μία παραποίηση της βουλγαρικής ιστορίας. Αυτή η πολιτική δεν κάνει καλό σε τίποτα και διαχωρίζει περισσότερο την κοινωνία, όπως είπε o αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης Κρασιμίρ Καρακαχάνοφ, σύμφωνα με το Focus News.
Το σχόλιο έγινε ως απάντηση στον πρόεδρο της ομάδας συνεργασίας μεταξύ των κοινοβουλίων της “Βόρειας Μακεδονίας” και Βουλγαρίας. Ο Ιλία Ντιμόφσκι, ο οποίος έκανε μία σκανδαλώδη ανάγνωση της ιστορίας μας κατέληξε, ότι “Οι Μακεδόνες (σ.σ. Σκοπιανοί) είναι όσο Βούλγαροι όσο οι Βούλγαροι είναι Έλληνας”.

“Πριν μερικές ημέρες ο πρώην (Σκοπιανός) πρωθυπουργός, Γκρουέφσκι, έγραψε μία αναλυτική ερμηνεία της ιστορίας στο διαδίκτυο και απάντησα διαφωνώντας σε κάθε σημείο. Δεν κυκλοφόρησε από καμία σκοπιανή ιστοσελίδα ή Μέσο, αλλά το σχόλιο μου διαβάστηκε πάνω από 36.000 κόσμο στα Σκόπια μέχρι τις 2 Μαΐου”, είπε ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης.
“Προφανώς αυτό το θέμα προκαλεί εκνευρισμό και δημόσια συζήτηση στα Σκόπια. Η κοινωνία και εμείς είμαστε μάρτυρες ενός ακόμα ανιστόρητου πολιτικού και ο κόσμος προσπαθεί να ερμηνεύσει τα γεγονότα με ένα εξαιρετικά αστοιχείωτο ή, θα έλεγα, με αναλφάβητο τρόπο” πρόσθεσε.
Ο Καρακαχάνοφ επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν εκδοθεί πάνω από 20 βιβλία στα Σκόπια, μερικά εκ των οποίων είναι ντοκουμέντα και άλλα αυθεντικά απομνημονεύματα βουλγαρικών παραστρατιωτικών που επιχείρησαν στη Μακεδονία κατά τη διάρκεια της οθωμανικής περιόδου. Αυτά τα ντοκουμέντα μιλούν για Βούλγαρους και όχι για “Μακεδόνες” και “μακεδονικό έθνος”.
“Αν αυτοί οι πολιτικοί όπως ο κ. Ντιμκόφσκι είχε ασχοληθεί να διαβάσει μερικά βιβλία, μη δημοσιευμένα στη Βουλγαρία αλλά τυπωμένα από τη “Μακεδονική” Ακαδημία της Επιστήμης ή τα “μακεδονικά” αρχεία θα έπρεπε να επιμείνουν λίγο περισσότερα στα ριψοκίνδυνα και αγράμματα σχόλια και ερμηνείες της ιστορίας” είπε.
Σύμφωνα με τον Καρακαχάνοφ, τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι καταστροφικά – ο “μακεδονικός” πληθυσμός μειώνεται και τα αλβανικά κόμματα κερδίζουν σημαντικό έδαφος. Σύμφωνα με το τωρινό σύνταγμα στα Σκόπια δεν είναι πιθανός ο σχηματισμός κυβέρνησης χωρίς την ύπαρξη συνασπισμού με αλβανικό κόμμα.
Η προοπτική είναι δυσάρεστη με τόσους πολιτικούς που παγίδευσαν τους εαυτούς στον δικό τους γυάλινο κόσμο από διαστρεβλωμένους καθρέπτες και υπερασπίστηκαν τον Κομμουνισμό. Υπάρχουν γραπτές αποδείξεις, ότι το “μακεδονικό έθνος” είναι μέρος στρατηγικής της Κομμουνιστικής Διεθνούς της Μόσχας, για να δημιουργήσει νέα έθνη. Η ιδέα ενός ξεχωριστού “μακεδονικού έθνους” επιβλήθηκε με τη βία στη “Δημοκρατία της Μακεδονίας” επειδή παρέμεινε μέρος της κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας. Δεν μπορείς να δημιουργήσεις μία ταυτότητα παραποιώντας την ιστορία χιλιάδων χρόνων», συμπέρανε ο Καρακαχάνοφ.

Μετάφραση: ΧΑΚ
ΠΗΓΗ: greekcitytimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου