Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Καραγκιόζ μπερντέ



του Περικλή Δανόπουλου

Πολιτική: «Όσο μεγαλύτερο το ψέμα, και όσο περισσότερο επαναλαμβάνεται, τόσο πιο πιστευτό γίνεται» Γκέμπελς (Goebbels), Υπουργός Προπαγάνδας του Χίτλερ.
Θεολογία: «Έχω να πω ότι η μεγαλύτερη τέχνη του σατανά είναι να κρύβεται, να προσπαθεί να πείσει ότι δεν υπάρχει! Αυτό είναι το μεγάλο όπλο του.» π. Φιλόθεος, ηγούμενος της Μονής Καρακάλλου
Στην Ελλάδα, η μεγαλύτερη εξαπάτηση είναι ότι τα κόμματα του κοινοβουλίου, έχουν ουσιαστικές διαφορές, όχι ιδεολογικές, αλλά με όρους κυβερνησιμότητας. Γιατί μόνο με τα δίπολα μπορούν να ελέγχουν και ταυτόχρονα να διασπούν τον λαό. Τα αντιδεξιά η αντιαριστερά ανακλαστικά, υφίστανται ακόμα. Η προπαγάνδα δουλεύει αριστοτεχνικά και συστηματικά. Μόνο
που τα γεγονότα, διαψεύδουν και σιγά σιγά όλα μπαίνουν στην θέση τους.
Πολύ απλά, όσο και αν κάποια πρόσωπα δημιουργούν συνειρμούς (πχ. Βορίδης), στην πραγματικότητα, διαφορές δεν υπάρχουν στην μνημονιακή εφαρμοζόμενη πολιτική.
Καμία διαφορά δεν υπάρχει ανάμεσα σε Σταθάκη και Χατζηδάκη, εκτός από το κατά δήλωση αριστερός, κεντρώος, ή δεξιός.
Η ψήφιση του μνημονίου, τον Αύγουστο 2015,με την νδ να δίνει χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση, έριξε την κουρτίνα και φάνηκε ο κοινοβουλευτικός καραγκιοζ μπερντές.
Κατά τα άλλα, στον συριζα ψηφίζουν τα μέτρα λιτότητας με δάκρυα στα μάτια, στην νδ δεν συμφωνούν(!!) αλλά θα τα εφαρμόσουν ως κυβέρνηση. Το πόσο «ο νεοφιλελευθερισμός μας ενώνει», φαίνεται και από τα διάφορα κόμματα τσόντες, τύπου ποτάμι, που οι βουλευτές του μεταπηδούν με χάρη, είτε «δεξιά» είτε «αριστερά», στερούμενοι κάθε ιδεολογίας, πρόθυμοι να υπηρετήσουν τις πολιτικές των κερδοσκόπων.
Δεν ξέρω κατά πόσο όλα αυτά είναι αντιληπτά από το σύνολο της κοινωνίας. Γιατί διαβάζω από φίλους, για… μπολσεβίκους που κυβερνούν, η για την δεξιά που έρχεται με φόρα. Ούτε δεξιά ,ούτε φυσικά μπολσεβίκοι υφίστανται. Το μόνο που υπάρχει είναι ένας αποϊδεολογικοποιημένος εσμός αδίστακτων πολιτικών τζουτζέδων της αποκαλούμενης παγκοσμιοποίησης. Και αυτοί αύριο θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων.
Από εδώ και μπρος, όσοι θέλουν να τους ψηφίσουν δεν μπορούν να επικαλεσθούν το «δεν γνώριζα». Όσοι ξεγελαστούν, θα είναι όσοι… θέλησαν να ξεγελαστούν.
Τα αποτελέσματα όμως της επιλογής των λίγων, τα υφίσταται όλο το κοινωνικό σύνολο. Και αυτό δεν μπορεί να διαρκεί εσαεί.
Από εδώ και πέρα, ο καθένας από μας ας αναλάβει τις ευθύνες του!!!!!!
 http://www.hereticalideas.gr/2018/07/karagioz-mpernte.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου