Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Η ελληνική ιδιαιτερότητα και το ρωσικό οπλοστάσιο

232
.
Η μετατροπή των Ελλήνων σε μία άβουλη μάζα, καθώς επίσης η προετοιμασία της τελικής οικονομικής σύγκρουσης της Ρωσίας με τις Η.Π.Α. – με τη συνδρομή της Κίνας στο παρασκήνιο, η οποία διεκδικεί μαζί της την ηγεμονία του πλανήτη.
 .

Άρθρο  

Ασφαλώς ο πρωθυπουργός της χώρας μας γράφει την ιστορία του, έχοντας αναδειχθεί στο μακροβιότερο της εποχής των μνημονίων, καθώς επίσης της «αριστεράς» στην εξουσία – την οποία (αριστερά) υφάρπαξε, ξεπουλώντας την στο «βαθύ πράσινο κράτος». Μπορεί δε να γράφει την ιστορία του με το αίμα των Ελλήνων, της ιδεολογίας και των πρώην «συντρόφων» του, αλλά είναι
αναμφίβολα ο μοναδικός που κατάφερε να εξασφαλίσει την πλήρη απουσία αντίδρασης των πολιτών – επίσης, την είσπραξη των περισσοτέρων φόρων σε σχέση με το ΑΕΠ στην πρόσφατη ιστορία, κατορθώνοντας επί πλέον να τον συγχαρεί ακόμη και ο κ. Σόιμπλε.
Εκτός αυτού, πέτυχε να προσκληθεί επίσημα από τον αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος έχει σήμερα ανάγκη την Ελλάδα γεωπολιτικά – γνωρίζοντας πως ο πρωθυπουργός της δεν έχει κανέναν ενδοιασμό, όσον αφορά το «μοίρασμα των ιματίων της», αρκεί να παραμείνει στην εξουσία. Τέλος, έχει πείσει έναν μεγάλο αριθμό Ελλήνων πως τα μνημόνια και η ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, είναι η ιδανική συνταγή για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση – με βασικότερο το έωλο επιχείρημα πως τα κατάφεραν όλες οι άλλες χώρες, εκτός από τη δική μας, παρά το ότι η σύγκριση είναι πλασματική (με κριτήριο το εντελώς διαφορετικό πρόγραμμα που μας επιβλήθηκε, τα «λάθη» του ΔΝΤ, κοκ.).
Πώς τα κατάφερε; Κατανοώντας πως εμείς οι σημερινοί Έλληνες είμαστε ένας δειλός λαός που προτιμάει την ελεγχόμενη φτώχεια, την υποδούλωση και την παρανομία (=μαύρη οικονομία) για την όποια καλοπέραση του, παρά να αγωνισθεί για την ελευθερία και την εθνική του ανεξαρτησία – αδιαφορώντας εντελώς για την πατρίδα του, τα παιδιά του που μεταναστεύουν, καθώς επίσης για τη συλλογική του αξιοπρέπεια. Δεν μπορεί λοιπόν παρά να υποκλιθεί κανείς στο ταλέντο του – καθώς επίσης στην ικανότητα του να μετατρέπει υπερήφανους πολίτες σε άβουλη μάζα.
Αυτός που όμως γράφει πραγματική Ιστορία, της πατρίδας του βέβαια και όχι τη δική του, είναι ο πρόεδρος Putin – ο οποίος, μη ανεχόμενος την ηγεμονία των Η.Π.Α. στον πλανήτη, την υποταγή στο δυτικό σύστημα του χρέους, το μονοπώλιο του δολαρίου (πάνω από το 60% των παγκοσμίων συναλλαγματικών αποθεμάτων των κεντρικών τραπεζών είναι σε δολάριο, καθώς επίσης το 80% των συνολικών συναλλαγών), καθώς επίσης την αμερικανική κυριαρχία στο ΔΝΤ, αυξάνει συνεχώς το οικονομικό οπλοστάσιο του – με επιθετικότερο ίσως όπλο το χρυσό (ανάλυση).
231
Ειδικότερα, η Ρωσία έχει τριπλασιάσει τα αποθέματα χρυσού από 600 τόνους στους 1.800 περίπου – ενώ συνέχιζε να αγοράζει ακόμη και όταν οι τιμές πετρελαίου κατέρρεαν (γράφημα). Η Κίνα την ακολουθεί, έχοντας μία ανάλογη ποσότητα σήμερα, με στόχο την αποδυνάμωση των πετροδολαρίων, καθώς επίσης την έμμεση επαναφορά του κανόνα του χρυσού – έχοντας δημιουργήσει το χρηματιστήριο χρυσού στη Σαγκάη, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να αγοράζει πετρέλαιο με το δικό της νόμισμα καταργώντας το δολάριο, με αντίκρισμα το πολύτιμο μέταλλο.
Ο χρυσός βέβαια δεν είναι το μοναδικό όπλο στο οικονομικό οπλοστάσιο της Ρωσίας – χωρίς να υποτιμούμε το γεωπολιτικό/στρατιωτικό, μέσω του οποίου πέτυχε πάρα πολλά στον πόλεμο της Συρίας, εξασφαλίζοντας επί πλέον την κρίσιμη συνεργασία της με τη Σαουδική Αραβία. Γνωρίζοντας την τεράστια σημασία του δυτικού συστήματος συναλλαγών «Swift» και ενώ έχει ήδη συμβάλλει στην ίδρυση ενός εναλλακτικού ΔΝΤ και μίας αντίστοιχης Παγκόσμιας Τράπεζας (ανάλυση), δημιούργησε ένα δικό του σύστημα πληρωμών – για να αποφύγει την αποκοπή του από τις Η.Π.Α. όπως συνέβη με το Ιράν.
Οφείλουμε να γνωρίζουμε εδώ πως το «Swift» είναι το κεντρικό νευρικό σύστημα της παγκόσμιας κυκλοφορίας χρημάτων – στο οποίο οι Η.Π.Α. χρησιμοποιούν την κυριαρχική τους επιρροή, για να βγάλουν από την «χρηματοπιστωτική πρίζα» κράτη που θεωρούν ως απειλές. Από οικονομικής πλευράς, παρομοιάζεται με το να σταματάει κανείς την παροχή οξυγόνου σε κάποιον βαριά ασθενή που ευρίσκεται σε μία μονάδα εντατικής θεραπείας (Rickards) – σημειώνοντας πως η εξαιρετικά ταλαντούχα επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας είπε τα εξής στον πρόεδρο Putin:
«Υπήρχε απειλή να κλείσει το Swift. Ενημερώσαμε ως εκ τούτου το σύστημα συναλλαγών μας οπότε, εάν συμβεί κάτι τέτοιο, όλες οι λειτουργίες μορφής Swift δεν θα σταματήσουν – αφού έχουμε κατασκευάσει ένα ανάλογο σύστημα«.
Επόμενο όπλο τώρα της Ρωσίας είναι η τεχνολογία «Block chain», επάνω στην οποία στηρίζονται τα κρυπτογραφημένα ψηφιακά νομίσματα (ανάλυση) – κάτι που δεν έχει σχέση με το Bitcoin, το οποίο είναι ένα διαφορετικό «ψηφιακό σήμα». Εν προκειμένω πρόκειται για μία καινοτόμο πλατφόρμα συναλλαγών, η οποία μπορεί να διευκολύνει μία μεγάλη ποικιλία μεταφορών χρημάτων – ενώ είναι δυνατόν να συνδυαστεί με ένα ρωσικό ψηφιακό νόμισμα που θα στηρίζεται στο χρυσό, αντί για το χρυσό ρούβλι. Το γεγονός δε ότι, η Ιαπωνία σχεδιάζει την εισαγωγή ενός ψηφιακού νομίσματος για την αντικατάσταση των μετρητών (J-coin, πηγή), τεκμηριώνει τη σημασία αυτής της τεχνολογίας – η οποία είναι το μέλλον στον πλανήτη.
Φυσικά θα υπάρξουν αντιδράσεις εκ μέρους των μεγάλων δυτικών τραπεζών, οι οποίες κινδυνεύουν να χάσουν τα προνόμια τους, καθώς επίσης των Η.Π.Α.- με πρώτο στόχο την τεχνολογία κρυπτογράφησης, εναντίον της οποίας θα τοποθετηθούν οι ικανότεροι Hackers του πλανήτη. Εν τούτοις, πάντοτε οι σύγχρονες τάσεις επιβιώνουν, παρά το ότι δέχονται επιθέσεις – ενώ μάλλον οχυρώνονται και εξελίσσονται, ακριβώς από τις συγκεκριμένες επιθέσεις.
Ολοκληρώνοντας, η Δύση ευρίσκεται αναμφίβολα σε πορεία παρακμής, βυθισμένη σε βουνά χρεών που σύντομα θα πυροδοτήσουν την επόμενη κρίση – η οποία θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από την προηγούμενη. Στα πλαίσια αυτά το δολάριο δεν πρόκειται να αντέξει – όσο και αν προστατεύεται από το καρτέλ και από τον αμερικανικό στρατό (ανάλυση).
233
Μπορεί δε η Ρωσία να ευρίσκεται στην πρώτη γραμμή, επειδή διαθέτει ισχυρά στρατιωτικά όπλα και έναν πραγματικά αποφασισμένο λαό, ο οποίος αγαπάει όσο τίποτα άλλο την ελευθερία και την εθνική του αξιοπρέπεια, αλλά στο παρασκήνιο είναι η Κίνα. Μία χώρα που κατέχει πλέον τη δεύτερη θέση όσον αφορά την παγκόσμια οικονομία, αναπτυσσόμενη με εντυπωσιακούς ρυθμούς παρά τα προβλήματα που της προκαλούν – όπως φαίνεται από τον τετραπλασιασμό του ΑΕΠ της (γράφημα, μπλε στήλες αριστερή κάθετος), σε σχέση με τη μικρή άνοδο του αμερικανικού ΑΕΠ (δεξιά κάθετος, διακεκομμένη γραμμή), η οποία άλλωστε στηρίχθηκε στο διπλασιασμό του χρέους! Επομένως είναι θέμα χρόνου η κατάκτηση της παγκόσμιας ηγεμονίας εκ μέρους της Κίνας – ενώ το μέλλον του πλανήτη ευρίσκεται πλέον στην Ασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου