Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Νέο σκάνδαλο στο Χόλιγουντ: 38 γυναίκες κατηγορούν σκηνοθέτη για σεξουαλικές επιθέσεις




Νέο σκάνδαλο στο Χόλιγουντ: 38 γυναίκες κατηγορούν σκηνοθέτη για σεξουαλικές επιθέσεις


«Άπλωσε» τα χέρια του πάνω μου και μου είπε ότι θα εκσπερματώσει, αν του τραβούσα τις θηλές του, λέει η ηθοποιός Echo Danon για τον 72χρονο σήμερα, σκηνοθέτη και σεναριογράφο, Τζέιμς ΤόμπακΘρυαλλίδα έχουν αποτελέσει οι αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές επιθέσεις του Χάρβεϊ Γουάινσταιν, καθώς και νέα παρόμοια περίπτωση έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τον κόσμο του Χόλιγουντ. Αυτή τη φορά αφορά τον 72χρονο σκηνοθέτη και σεναριογράφο Τζέιμς Τόμπακ (James Toback), ο οποίος δραστηριοποιείται για περισσότερα από 40 χρόνια στο Χόλιγουντ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Los Angeles Times, 38 γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Τόμπακ για σεξουαλική παρενόχληση. Πολλές από τις γυναίκες ισχυρίζονται ότι ο σκηνοθέτης τις πλησίασε στους δρόμους της Νέας Υόρκης και

υποσχόταν «σταριλίκι».
Οι επακόλουθες συναντήσεις τελείωναν συχνά με σεξουαλικές απαιτήσεις ή αν δεν ενέδιδαν, ο Τόμπακ τις περισσότερες φορές αυνανίζονταν μπροστά τους, εκσπερματώνοντας στα παντελόνια τους ή πάνω στο σώμα τους.  Επίσης, κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, ο Τόμπακ τους απηύθυνε ταπεινωτικές προσωπικές ερωτήσεις, όπως: «Πόσο συχνά αυνανίζεσαι; Πόση ηβική τρίχα έχεις;». Τους έλεγε ότι δεν μπορούσε να λειτουργήσει σωστά, αν δεν εκσπερμάτωνε αρκετές φορές την ημέρα. 

Ο 72χρονος αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς, μιλώντας στους Los Angeles Times, λέγοντας ότι ποτέ δεν συναντήθηκε με καμία από τις γυναίκες αυτές, ή εάν το είχε κάνει, «θα ήταν για πέντε λεπτά και δεν θυμάται τίποτα».

Στην αμερικανική εφημερίδα, 31 από τις 38 γυναίκες μίλησαν για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, μεταξύ αυτών η Λουίζ Ποστ (Louise Post), η οποία είναι κιθαρίστρια και τραγουδίστρια στο συγκρότημα Veruca Salt. 

Η ηθοποιός 'Εκο Ντάνον (Echo Danon) αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας του Τόμπακ, Black and Λευκό, όπου «άπλωσε» τα χέρια του πάνω της και της είπε ότι θα εκσπερματώσει, αν τον κοίταζε στα μάτια και τραβούσε τις θηλές του. «Όλοι θέλουν να δουλέψουν, γι΄αυτό το ανέχονται», δήλωσε η Ντάνον στους Los Angeles Times. «Αυτός είναι ο λόγος που το ανέχτηκα. Επειδή ήλπιζα να βρω και άλλη δουλειά». Ο 72χρονος σκηνοθέτης δεν σχολίασε τη συγκεκριμένη αναφορά.

Δεν συνέβησαν όλα τα περιστατικά σε ιδιωτικό χώρο. Η ηθοποιός Τέρι Κον (Terri Conn) ήταν 23 ετών και έπαιζε στη σαπουνόπερα "As the World Turns" όταν, όπως λέει, ο Τόμπακ την πλησίασε στο δρόμο. Ενθουσιάστηκε από τα διαπιστευτήριά του και ονειρευόταν ότι θα έπαιζε σε μια ανεξάρτητη ταινία. Ο σκηνοθέτης της ζήτησε να τον συναντήσει στο Σέντραλ Παρκ για να συζητήσουν. Την πήγε σε μια κάπως απομονωμένη περιοχή -υπήρχαν άνθρωποι, αλλά μακριά- και της είπε ότι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις κάποιον, είναι να δεις την ψυχή του. Και ο τρόπος για να δεις την ψυχή κάποιου, είναι να κοιτάξεις τα μάτια του, όταν είναι σε οργασμό. Και τότε γονάτισε μπροστά της και άρχισε να τρίβετε στο πόδι της, λέγοντας της να τον κοιτάει στα μάτια. 

«Είχα σοκαριστεί, πάγωσα και δεν ήξερα τι να κάνω», είπε η Κον. «Σκέφτηκα ότι αν αντιστεκόμουν, θα γίνονταν χειρότερα τα πράγματα». Γρήγορα εκσπερμάτωσε στο παντελόνι του, σηκώθηκε και της ζήτησε να συναντηθούν για δείπνο αργότερα. Η Κόν αγνόησε τα επακόλουθα τηλεφωνήματά του και δεν τον ξαναείδε.
«Ο τρόπος με τον οποίο παρουσίαζε τα πράγματα, ήταν ότι έτσι γίνεται», δήλωσε  η ηθοποιός Adrienne LaValley για μια συνάντηση σε αίθουσα ξενοδοχείου το 2008. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον Τόμπακ να προσπαθεί να τρίψει το πέος του στο πόδι της και όταν εκείνη αντιστάθηκε, ο σκηνοθέτης εκσπερμάτισε στα παντελόνια του. «Ένιωθα σαν πόρνη, μια απόλυτη απογοήτευση για τον εαυτό μου, για τους γονείς μου, για τους φίλους μου. Και μου άξιζε να μην πω τίποτα σε κανέναν».

Το δημοσίευμα έρχεται μετά την πτώση του παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταιν, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση από περισσότερες από τρεις γυναίκες. Ο Weinstein αρνείται τους ισχυρισμούς αυτούς, ωστόσο έχει απολυθεί από την εταιρεία που ίδρυσε και έχει καταδικαστεί ευρέως από ανθρώπους του Χόλιγουντ.

Ποιος είναι ο Τζέιμς Τόμπακ

Αν και λιγότερο γνωστός από τον Γουάινσταιν, ο Τόμπακ έχει μια επιτυχημένη σταδιοδρομία τεσσάρων δεκαετιών στο Χόλιγουντ. Κατάγεται από τη Νέα Υόρκη, είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ, καθηγητής δημιουργικής γραφής, αλλά και τζογαδόρος, γεγονός που τον ενέπνευσε να γράψει το πρώτο του σενέριο. Πρόκειται για την ταινία «The Gambler»,  η οποία γυρίστηκε το 1974, με πρωταγωνιστεί τον James Caan. Η ταινία ξαναγυρίστηκε το 2014 με τους Mark Wahlberg και Brie Larson.

Επίσης, έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία του Χάρβει Καϊτέλ, «Fingers», το αυτοβιογραφικό «The Pick-up Artist», στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι Robert Downey Jr και Molly Ringwald, «Two Girls and a Guy» επίσης με τον Robert  Downey Jr και με την Heather Graham, τον Harvard Man, με τη Sarah Michelle Gellar, καθώς και το ντοκιμαντέρ «Tyson» του Mike Tyson.

Η μοναδική του υποψηφιότητα για Όσκαρ αφορά τη συγγραφή της ταινίας «Bugsy» με σκηνοθέτη τον Μπάρι Λέβινσον (Barry Levinson) και πρωταγωνιστή τον Γουόρεν Μπίτι (Warren Beatty). Η επόμενη ταινία του Τόμπακ, «The Private Life of a Modern Woman», με πρωταγωνιστές τη Σιένα Μίλερ (Sienna Miller) και ον Άλεκ Μπόλντουιν (Alec Baldwin), έκανε ντεμπούτο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας νωρίτερα φέτος.
 http://www.protothema.gr/life-style/article/724687/neo-skandalo-sto-holigoud-38-gunaikes-katigoroun-skinotheti-gia-sexoualikes-epitheseis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου