Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Όταν οι Έλληνες αντιφά ταυτίζονται με τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν


Όταν οι Έλληνες αντιφά ταυτίζονται με τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν
Του Γιάννη Ξένου από την Ρήξη φ. 137 
Το περιστατικό με την αφισοκόλληση εκατοντάδων αφισών στην Αθήνα με το πρόσωπο του καθηγητή Άγγελου Συρίγου και τίτλο: «Αυτός είναι ο Φασίστας!» είναι το τελευταίο κρούσμα των φασιστικών αντιλήψεων που κυριαρχούν στους Έλληνες αντιφά. Στο κείμενο της συγκεκριμένης αφίσας ξεχωρίζουμε δύο πράγματα: Πρώτον, την απειλή ότι είναι πολλοί και κάποια στιγμή μπορεί να το πάρουν απόφαση και να στείλουν στον διάολο τον Συρίγο και τους όμοιούς του (καθηγητές και φοιτητές του Παντείου). Το μένος τους με τον Συρίγο είναι τέτοιο που σε πρόσφατη εκδήλωση στα Γιάννενα που μιλούσε, μια ομάδα τριάντα πέντε ατόμων προσπάθησε, με το «έτσι θέλω», να διακόψει την εκδήλωση. Το ότι δεν το κατάφεραν, επειδή οι παρευρισκόμενοι τους εμπόδισαν, τους εξόργισε
περισσότερο, γιατί οι συγκεκριμένες ομάδες θεωρούν ότι έχουν μονοπώλιο στη βία. Δεύτερο (και πιο ανησυχητικό) είναι ότι οι αντιφά φασίστες παρουσιάζονται πολύ καλά ενημερωμένοι για τη δραστηριότητα του καθηγητή, π.χ. πόσο συχνά επισκέπτεται τη Θράκη με ποιους συναντιέται κ.ά., πληροφόρηση που μπορούν να έχουν ή από την ΕΥΠ ή την τουρκική MIT, που είναι γνωστό ότι στη Θράκη αλωνίζει.
Αν ασχοληθούμε εν συντομία και με τις υπόλοιπες αφίσες που βγάζουν αυτές οι ομάδες με τις πολυάριθμες υπογραφές, το ιδεολογικό τους στίγμα γίνεται σαφέστερο και άρα και οι ιδεολογικές τους συγγένειες. Στις αρχές Απριλίου κυκλοφόρησαν δύο αφίσες που ήταν της λογικής ότι η Ελλάδα περικυκλώνει την Τουρκία! Στην πρώτη με τίτλο: «Αναρωτιέστε τι προκαλεί την “τουρκική προκλητικότητα”;» απαντούν: «Τα σχέδια του ελληνικού κράτους!». Στο κείμενο αντιστρέφουν πλήρως την πραγματικότητα και, παρουσιάζοντας πάγιες τουρκικές θέσεις, ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα άνοιξε το 2010 θέμα ΑΟΖ, ενώ πρώτα θα έπρεπε να ρωτήσει την Τουρκία. Ότι επαναφέρει θέμα Ιμίων, ενώ τα Ίμια, όπως επιδιώκουν οι Τούρκοι, εδώ και είκοσι χρόνια είναι αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη. Η Ελλάδα ακόμα επιδιώκει την ανάμειξη του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για να μην αναγκαστεί να αποστρατιωτικοποιήσει τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Ουσιαστικά με αυτές τις θέσεις τοποθετούνται ανοιχτά υπέρ της διχοτόμησης του Αιγαίου στον 25ο μεσημβρινό. Θέση που, όσο και αν την επιδιώκει το τουρκικό κράτος, ποτέ δεν έχει τολμήσει μέχρι τώρα να τη δηλώσει ανοιχτά. Οι Έλληνες αντιφά έχουν πιο προωθημένες θέσεις και από το ισλαμοφασιστικό καθεστώς του Ερντογάν. Επιπλέον, σε αυτή την αφίσα κατηγορούν την Ελλάδα ότι στήνει τριμερείς συμμαχίες για να περικυκλώσει την Τουρκία και ότι στο Κυπριακό μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις! Και κλείνουν με το ότι ο στόχος του ελληνικού κράτους από το 2010, δηλαδή επί κυβερνήσεως ΓΑΠ (ή μάλλον τότε που επισκέφτηκε για πρώτη και τελευταία φορά την Ελλάδα ο Ερντογάν;) είναι η περικύκλωση της Τουρκίας και η θαλάσσια κυριαρχία από την Κέρκυρα έως τον Λίβανο.


Η δεύτερη αφίσα είναι μονοθεματική και ασχολείται με τον ελληνικό εναέριο χώρο. Η Ελλάδα, κατά τους αντιφά (και την Τουρκία), κακώς θεωρεί παραβίαση εθνικού εναέριου χώρου το διάστημα μεταξύ των έξι μιλίων των χωρικών υδάτων και των δέκα μιλίων του εναέριου χώρου. Για τους αντιφά, η Ελλάδα κακώς θεωρεί αυτό το χώρο ελληνικό και επομένως δεν υπάρχει καμιά παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά. Φυσικά οι αντιφά (όπως και η Τουρκία) ψεύδονται ασύστολα, γιατί η Ελλάδα, βάσει του Διεθνούς Δίκαιου, έχει δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων της στα 12 ναυτικά μίλια. Δικαίωμα που δεν ασκεί γιατί, από το 1995, η τουρκική εθνοσυνέλευση έχει λάβει απόφαση ότι αν η Ελλάδα κάνει χρήση του νόμιμου δικαιώματός της, θα της κηρύξει πόλεμο. Φυσικά, η Τουρκία από το μακρινό 1964 έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ. στον Εύξεινο Πόντο και τη Μεσόγειο. Αλλά για αυτά, οι λαλίστατοι αντιφά δεν γράφουν μια αράδα.


Μια τρίτη αφίσα, από το πλήθος που έχουν τυπώσει για τα εθνικά θέματα, και πιο πρόσφατη, είναι αυτή που κυκλοφόρησε στις αρχές Σεπτεμβρίου με τίτλο: «Κατά τα άλλα… φασίστας είναι μόνο ο Ερντογάν» (με υπογραφή antifa selanik), αναπαράγονται οι γνωστές θέσεις περί Ιμίων, το δικαίωμα της Ελλάδας για θαλάσσια ύδατα στα 12 ν.μ. βαφτίζονται ως ελληνικό «νταηλίκι», η ΑΟΖ κ.ά. Προστίθενται η στήριξη στους Κούρδους ως εχθρική ενέργεια κατά της Τουρκίας και η μη έκδοση των Τούρκων ικετών στρατιωτικών, δηλαδή όλη η ατζέντα του Ερντογάν.


Φυσικά δεν λησμονούν και το Κυπριακό, σε αφίσα με τίτλο: «Η Κύπρος είναι καμερουνέζικη!». Με αφορμή το γεγονός ότι κάποιος καθηγητής είχε στο e-class ως κωδικό εισόδου το «δεν ξεχνώ 1974», αναπαράγουν την τουρκική προπαγάνδα, ότι δηλαδή πριν το 1974 γίνονταν «πολύχρονες σφαγές των Τουρκοκυπρίων από την ελληνοκυπριακή εξουσία» και υπερασπίζονται το «δικαίωμα» της Τουρκίας να εισβάλει στην Κύπρο το 1974, αφού η χούντα είχε προηγουμένως «οργανώσει πραξικόπημα και στρατιωτική επέμβαση».
Οι συγκεκριμένες ομάδες διακινούν σε πανεπιστήμια, νεολαιίστικους χώρους κ.α. την πιο χονδροκομμένη μορφή προπαγάνδας της ισλαμοφασιστικής Τουρκίας του Ερντογάν και είναι καιρός οι θέσεις τους να συζητηθούν από τον δημοκρατικά σκεπτόμενο κόσμο. Καιρός να ασχοληθούμε σοβαρά με τους υποτιθέμενους αντιφά, που χύνουν το δηλητήριο της φασιστικής Τουρκίας.


 http://ardin-rixi.gr/archives/205871

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου