Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Ο Άγιος Παΐσιος, η ομοφυλοφιλία και οι διεμφυλικοί


 

Ο σύγχρονος Άγιος απαντά στους Φαρισαίους. Διότι η Ορθοδοξία είναι τρόπος ζωής και όχι κάποια δογματική αερολογία με τελετές. Ένας τρόπος ζωής που εγγυάται την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη στην πιο γνήσια και απόλυτη μορφή της και τέλος την δικαιοσύνη. Και οι πράξεις των Αγίων μαζί με την διδασκαλία του Χριστού καθορίζουν τον Ορθόδοξο βίο και όχι ο κάθε εφήμερος κλειδοκράτορας ενός ναού, όπως οι «γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές».

Αντιγράφουμε λοιπόν:

Κάποτε ένα ομοφυλόφιλος που αισθανόταν ντροπή για το πάθος του και αδιέξοδο εκ της αδυναμίας του να το ξεπεράσει, πήγε κατά θεία πρόνοια σαν έσχατη λύση να δει «κάποιον Παΐσιο» για τον οποίο άκουσε. Όταν πήγε και χωρίς να προλάβει να μιλήσει, ο Όσιος τον χαστούκισε δυνατά. Ο άνθρωπος έπεσε στα γόνατα χαμένος και αναλύθηκε σε δάκρυα απόγνωσης. Ο γέροντας μετ’ ολίγον έσκυψε, τον αγκάλιασε, τον ασπάσθηκε, τον ανασήκωσε και του είπε: «δεν σε χτύπησα για αυτό που κάνεις, αλλά για αυτό που σκέπτεσαι να κάνεις». Διότι σκεπτόταν σοβαρά την αυτοκτονία. Του εξήγησε ότι με την τραγική αυτή κατάληξη θα έχανε την ψυχή του, ενώ η οδύνη για το πάθος του θα ήταν στεφάνι και το κλειδί της εισόδου του στην αιωνιότητα.

Αυτό δίνει περίτρανα και την Ορθόδοξη στάση για τους διεμφυλικούς συμπολίτες μας, τα αγόρια που γεννιούνται σε ένα σώμα κοριτσιού και το αντίστροφο. Κάτι που εάν δεν το έχεις βιώσει στο στενό σου περιβάλλον, είναι δύσκολο να το κατανοήσεις και φυσικά δεν έχει καμμία σχέση με την επιλογή ενός ενηλίκου να έχει σχέση με ενήλικο του ιδίου φύλου. Εάν ένα νομοσχέδιο αρκούσε για να σωθεί έστω και μία ζωή από την αυτοκτονία ή την κατάθλιψη, τότε ο ο κατά βίον Ορθόδοξος και όχι ο χριστιανός της ταμπέλας, θα το ψήφιζε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Πάμε και στην δεύτερη καταγεγραμμένη επαφή του Αγίου Παϊσίου για το θέμα:
Θα θέλαμε να μεταφέρουμε το διάλογο του αγίου Γέροντα Παΐσιου (1924-1994) με ένα νεαρό ομοφυλόφιλο, που αγωνιζόταν ενάντια στην ομοφυλοφιλία αλλά ένιωθε αδύναμος γι’ αυτό τον αγώνα (φυσικά ένας άθεος θα θεωρήσει πως ένας τέτοιος αγώνας ισοδυναμεί με ακρωτηριασμό του εαυτού μας, αλλά τώρα δεν απευθυνόμαστε σε άθεους, αλλά σε ορθόδοξους χριστιανούς αδελφούς μας). Ο νέος είπε στο Γέροντα ότι δε μπορούσε να σταματήσει να ζει ως ομοφυλόφιλος. Και ο Γέροντας, αφού του είπε να εξομολογηθεί, τον ρώτησε:
«Μπορείς να διαβάζεις ένα κεφάλαιο από την Αγ. Γραφή;».
«Μπορώ».
«Μπορείς να πηγαίνεις κάθε Κυριακή στήν Εκκλησία;».
«Μπορώ».
«Μπορείς να νηστεύεις Τετάρτη και Παρασκευή;».
«Μπορώ».
«Μπορείς ένα μικρό ποσό να το δίνεις ελεημοσύνη;».
«Μπορώ».
«Μπορείς…».
«Μπορώ…» (πολλά ακόμα).
Στο τέλος του λέει: «Βλέπεις ότι μπορείς να κάνεις χίλια πράγματα και δε μπορείς ένα. Κάνε εσύ τα χίλια και άφησε στο Θεό το ένα!!!».

Πηγές: https://www.pemptousia.gr/2015/01/osios-paΐsios-giati-den-itan-omofovikos-oute-ethnikistis/

http://www.oodegr.com/oode/koinwnia/koinwnia/omofylofilia_orthod_kliron_1.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου