Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Νέος γύρος προπηλακισμού βουλευτών του ΠΑΣΟΚ


Αποδέκτες των έντονων αποδοκιμασιών από μεγάλη μερίδα έγιναν και τη Δευτέρα πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μία ημέρα μετά την επικήρυξη των μελών της κυβέρνησης στο νομό Έβρου. Τα περιστατικά προστίθενται σε μια μακρά ακολουθία ανάλογων γεγονότων, τα οποία έχουν θορυβήσει όσους διαβαίνουν το κατώφλι της Βουλής.

Δύο πράγματα επιβεβαιώνονται. Πρώτον ότι ο χείμαρρος της αγανάκτισης ξεχειλίζει και δεύτερο ότι η αποστροφή του κόσμου προς το σαθρό πολιτικό σύστημα δεν περιορίζεται στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά σε όλη την περιφέρεια

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

Πάνσοφη αποδεικνύεται η λαϊκή ρήση. Αγανακτισμένοι πολίτες και συνδικαλιστές της μονάδας ‘Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα’ στο Αίγιο υποδέχθηκαν με αποδοκιμασίες και συνθήματα τον υφυπουργό Εργασίας, Γιάννη Κουτσούκο, ο οποίος άνοιξε το νέο γύρο αποδοκιμασιών κατά πολιτικών.

Λίγες ώρες αργότερα, ομάδα ατόμων από τα Τρίκαλα, εισέβαλε σε στούντιο τοπικού τηλεοπτικού καναλιού και, φωνάζοντας συνθήματα, διέκοψαν την εκπομπή, τη χρονική στιγμή κατά την οποία παραχωρούσε συνέντευξη η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη.

Οι εισβολείς εξαπέλυσαν και φραστική επίθεση στη βουλευτή Τρικάλων, η οποία αποχώρησε με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης, ενώ ένας από τους εισβολείς διάβασε κείμενο με τις θέσεις της ομάδας.

Στις 19:00 περίπου το απόγευμα, στο στόχαστρο των οργισμένων πολιτών μπήκε ένας ακόμη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σωκράτης Ξυνίδης.
Ο πολιτικός αποδοκιμάστηκε στην έδρα του, την Ξάνθη, σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, του οποίου ήταν για χρόνια γραμματέας, πριν βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής. Ο αναπληρωτής υπουργός δέχθηκε έντονη φραστική επίθεση από «Αγανακτισμένους» πολίτες και χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκε «σύρραξη».
Από τις αποδοκιμασίες δε γλύτωσε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη. Να σημειωθεί ότι χθες, ο κ. Καρχιμάκης κατήγγειλε ευθέως ως δράστες, των επιθέσεων κατά βουλευτών, οπαδούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με μείγμα ακροδεξιών στοιχείων -όπως ανέφερε- κατηγορώντας τους ότι «δημιουργούν συνθήκες βίας και φόβου και κινούνται ανάμεσα στα όρια του κοινοβουλευτισμού και του μπάχαλου».

Το βράδυ της Δευτέρας, δεκάδες πολίτες, επεφύλασσαν θερμή υποδοχή στον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος έξω από το Grand Hotel όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για τα 15 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.
«Ξεπουλάνε τις ζωές μας, δεν θα τους αφήσουμε», αναγράφεται στην αφίσα των κατοίκων της Άρτας, μαζί με τις φωτογραφίες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Τσιρώνη και Παύλου Στασινού, όπως και του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Παπασιώζου.

«Μετωπική» σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά προπηλακισμού βουλευτών, λαμβάνει διαστάσεις η πολιτική αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον, oι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δέχθηκαν επίθεση αλλά και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος κ. Μ. Καρχιμάκης δείχνουν το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ για εμπλοκή σε επεισόδια, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για προσπάθεια στοχοποίησής του.

Μάλιστα, καθώς είχε πυροδοτηθεί σφοδρή πολιτική επίθεση από την κυβέρνηση κατά της Κουμουνδούρου, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Δ. Παπαδημούλης κ. Π. Λαφαζάνης, από χθες το πρωί ζητούσαν από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που προπηλακίστηκαν, όπως ο κ. Τσώνης, να κατονομάσουν ποιοι τους χτύπησαν.
Aπό το www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου