Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΙ 'ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΦΙΛΟΙ' ΤΟΥ ΜΠΡΕΪΒΙΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΤΙΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ 1500 ΣΕΛΙΔΩΝ ΤΟΥ ΜΠΡΕΪΒΙΚ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ Α' και Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ! ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ 11.312 ΕΛΛΗΝΕΣ! 
Ο φερόμενος ως δράστης των επιθέσεων στη Νορβηγία Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ είναι κατά πάσα πιθανότητα «παρανοϊκός», δήλωσε ο συνήγορός του. «Όλη αυτή η υπόθεση δείχνει ότι είναι παρανοϊκός», δήλωσε ο Γκέιρ Λίπσταντ στους δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να πει αν ο πελάτης του θα επικαλεστεί το ελαφρυντικό της παράνοιας στη δίκη.
Ο συνήγορος του κρατούμενου, που έχει ομολογήσει ότι είναι υπεύθυνος για τη βομβιστική επίθεση στο Όσλο και τις εκτελέσεις στο νησί Οτόγια, ισχυρίζεται ότι ανήκει σε αντι-ισλαμικό δίκτυο που έχει δύο πυρήνες στη Νορβηγία και αρκετούς στο εξωτερικό. Η νορβηγική αστυνομία αμφισβητεί παρόμοιες δηλώσεις στη χθεσινή του κατάθεση.
«Κάνει λόγο για δύο πυρήνες στη Νορβηγία, αλλά αρκετούς πυρήνες στο εξωτερικό», είπε ο Λίπσταντ.
Επιχειρώντας να εξηγήσει τον τρόπο σκέψης του, ο Λίπσταντ είπε: «Λέει πώς λυπάται που έπρεπε να το κάνει, αλλά είναι απαραίτητο. Μισεί όλες τις ιδέες της Δύσης και τις αξίες της δημοκρατίας… πιστεύει ότι αυτή είναι η αρχή ενός πολέμου που θα διαρκέσει 60 χρόνια».
«Θεωρεί το εαυτό του πολεμιστή. Αρχίζει αυτόν τον πόλεμο και νιώθει κάποιου είδους υπερηφάνεια γι' αυτό», είπε ο Λίπσταντ.
Πρόσθεσε ότι είχε κάνει χρήση «κάποιου είδους ναρκωτικών» πριν το έγκλημα για να τον κρατήσει δυνατό, ενώ δηλώνει έκπληκτος που δεν σκοτώθηκε στη διάρκεια των επιθέσεων ή κατά τη μετάβασή του στο δικαστήριο τη Δευτέρα.
oslo_vomva
Ο Λίπσταντ, που είναι μέλος του Εργατικού Κόμματος που ήταν και ο στόχος των επιθέσεων του Μπρέιβικ, δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από συνήγορός του εάν ο πελάτης του δεν δεχθεί να υποβληθεί σε ψυχολογικά τεστ.
Σε συνέντευξή του στο Reuters, o δικηγόρος τόνισε πως ο κρατούμενος μπορεί να είναι αντίθετος στην ιδέα να δηλώσει στο δικαστήριο ότι δεν είχε σώας τας φρένας, καθώς πιστεύει ότι είναι «ο μόνος που καταλαβαίνει την αλήθεια»

ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΙ ΦΙΛΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΜΠΡΕΪΒΙΚ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Εν τω μεταξύ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως ο Μπρέιβικ, στο 1500+ σελίδων μανιφέστό του με τίτλο, «2083 Μια ευρωπαϊκή διακήρυξη ανεξαρτησίας», σταχυολογεί τις πολιτικές δυνάμεις της ακροδεξιάς ανά την Ευρώπη, μαζί με κάποιες "ενοποιητικές αρχές", που θα βοηθούσαν, πιθανόν, στην ενοποίηση της παρέμβασης τους (αντιισλαμισμός, αντιμαρξισμός, αντιμετανάστευση κλπ).
Συγκεκριμένα για την Ελλάδα αναφέρει, ως φίλιες δυνάμεις,  τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (σημειώνοντας ότι είχε ποσοστό 3,7% στις εκλογές του 2007), το Ελληνικό Μέτωπο του Μ. Βορίδη το οποίο προσχώρησε στο ΛΑΟΣ (σήμερα Ελληνικές Γραμμές, www. metopo.gr), τη Χρυσή Αυγή, το περιοδικό "Αντεπίθεση" και την Πατριωτική Συμμαχία (η οποία, όπως γράφει ο Μπρέιβικ, διαλύθηκε το 2007 αλλά η εφημερίδα της «Ελεύθερος Κόσμος» συνεχίζει να υφίσταται).
Η Νέα Δημοκρατία κατατάσσεται ως " προσωρινώς ουδέτερη" δύναμη, που τίθεται υπό παρακολούθηση.
Ιδιαίτερη εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι στο κείμενο καταγράφονται πληροφορίες για την παραγωγή πετρελαίου και τα διυλιστήρια που λειτουργούν στη χώρα, καθώς και για τους πυρηνικούς σταθμούς σε όλη την Ευρώπη - στην Ελλάδα αναφέρεται ο ερευνητικός σταθμός του «Δημόκριτου».
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με όσα γράφονται στη σελίδα 817 του βιβλίου,  προκύπτει ότι ανάμεσα στα ιδρυτικά στελέχη της αντιισλαμικής οργάνωσης PCCTS Ναΐτες Ιππότες, υπήρχε και ένας Έλληνας. Σύμφωνα με τον Μπρέιβικ, εκπρόσωποι από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες συμμετείχαν σε «ιδρυτική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο τον Απρίλιο του 2002». Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, ήταν δύο Άγγλοι, και από ένας Γάλλος, Γερμανός Ολλανδός, Ρώσος, Νορβηγός (προφανώς ο ίδιος), Σέρβος και Έλληνας. Τα ονόματά τους δεν αναγράφονται για να αποφευχθούν οι «εκπολιτιστικές μαρξιστικές/πολυπολιτισμικές διώξεις», σύμφωνα με τον Μπρέιβικ.
Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα, τα κυρίαρχα ΜΜΕ, για περίεργους αλήθεια λόγους, υποβαθμίζουν το ενδεχόμενο ο δράστης ή πιθανοί συνεργάτες του να έχουν σχέση, με πολιτικές οργανώσεις της άκρας δεξιάς στη χώρα μας, δίνοντας απλά έμφαση στο ενδεχόμενο υπάρξης ενός και μόνο Έλληνα ως συνδέσμου. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως ορισμένα από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, αναμετέδιδαν τα αποτρόπαια γεγονότα στη Νορβηγία αποφεύγοντας οποιοδήποτε χρήση του όρου ακροδεξιός και των παραγώγων του, παρουσιάζοντας τον Μπρέιβικ απλά ως διαταραγμένο αντιισλαμιστή, ο οποίος έδρασε μόνος του, τη στιγμή που ο ίδιος ισχυρίζοταν κατηγορηματικά πως είχε συνεργάτες.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ''ΦΑΚΕΛΩΜΕΝΟΙ'' ΣΕ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΝΟΡΒΗΓΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟ  
Όπως έγινε γνωστό, λίγο πριν τις επιθέσεις της 22ας Ιουνίου ο Μπρέιβικ ανέβασε στο Διαδίκτυο ένα αντι-ισλαμικό μανιφέστο 1.500 σελίδων με τον τίτλο "2083-Μια Ευρωπαϊκή Διακήρυξη Ανεξαρτησίας".  Στο κείμενο περιγράφει το σχεδιασμό, την παρασκευή των εκρηκτικών και τη βίαιη φιλοσοφία που οδήγησαν στη βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο, όπως και στο μακελειό που ακολούθησε στο νησί.
Στο μανιφέστο, επιτίθεται στην «ισλαμική αποικιοκρατία και τον εξισλαμισμό της δυτικής Ευρώπης», όπως και στην «άνοδο του πολιτιστικού Μαρξισμού/της πολυπολιτισμικότητας».
 Σε ένα από τα σημεία του έργου, γίνεται αναφορά σε ποιους θεωρεί προδότες στην Ευρώπη. Τους χωρίζει σε δύο κατηγορίες, "Προδότες Α' και Β'" . Ανάμεσά τους και 11.312 Έλληνες, χωρίς να τους αναφέρει συγκεκριμένα.
 Στους «Προδότες Α' κατηγορίας» συγκαταλέγονται πολιτικοί ηγέτες, τα διευθυντικά στελέχη των ΜΜΕ, οι διαμορφωτές άποψης, ειδικά στον πολιτισμό και οι βιομήχανοι. Η προβλεπόμενη τιμωρία γι' αυτούς είναι η θανατική ποινή και η δήμευση περιουσιακών στοιχείων.
Οι «Προδότες Β' κατηγορίας» είναι οι μαρξιστές-πολυπολιτισμικοί πολιτικοί και οι αντίστοιχοι ευρωβουλευτές. Γι' αυτούς προβλέπονταν ποινές για προδοσία «Β' κατηγορίας» με θανατική ποινή και δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων, αλλά υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Για την Ελλάδα ο Μπρέιβικ έχει καταγράψει 11.312 περιπτώσεις «Προδοτών Α' και Β' κατηγορία. Για τη Γερμανία κατέγραψε 82.820. Στο κείμενο περιγράφεται η μέθοδος που θα ακολουθηθεί για τη θανάτωση όλων των «προδοτών».
Το κείμενο φέρει την υπογραφή «Άντριου Μπέργουικ», που πιθανολογείται ότι είναι η αγγλική απόδοση του ονόματος του Μπρέιβικ. Είναι πιθανόν να μην ήταν μόνο ο Μπρέιβικ ο συντάκτης του κειμένου. Υπάρχουν εκτενείς αναφορές για την ιστορία της Ελλάδας στο πλαίσιο μιας αντιοθωμανικής και αντιτουρκικής λογικής.
«Το μανιφέστο δημοσιεύτηκε την ημέρα που έγιναν τα γεγονότα» δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας του Όσλο Σβέινουνγκ Σπόνχαϊμ σε συνέντευξη Τύπου. «Όταν αποφασίσεις να χτυπήσεις, είναι καλύτερο να σκοτώσεις πολύ περισσότερους από αρκετούς, ειδάλλως διατρέχεις τον κίνδυνο να μειώσεις τον επιθυμητό ιδεολογικό αντίκτυπο του πλήγματος», σημειώνεται στο έργο.
Μία ευρωπαϊκή αντι-ισλαμική οργάνωση ανακοίνωσε ότι ο συλληφθείς είχε επιχειρήσει να εγγραφεί στη σελίδα της στο Facebook, αλλά είχε απορριφθεί εξαιτίας των νεοναζιστικών του διασυνδέσεων.
Ο Αντερς Γκρέιβερς, ιδρυτής της οργάνωσης «Σταματήστε την ισλαμοποίηση της Ευρώπης» εξήγησε ότι ο δράστης είχε κάνει αίτηση πριν από 18 μήνες.
Πρόσθεσε ότι ένα από τα μέλη της οργάνωσης στις Νήσους Φερόες είχε ελέγξει τους «φίλους» του Μπρέιβικ στο Facebook και είχε διαπιστώσει ότι ένας από αυτούς χρησιμοποιούσε ως φωτογραφία στο προφίλ του μία του Δανού νεοναζί ηγέτη Γιόνι Χάνσεν.
«Μας συμβούλευσε να μην επιτρέψουμε σε αυτόν τον τύπο να ενταχθεί στην οργάνωση ή να μπορεί να γράφει στον 'τοίχο' της σελίδας μας στο Facebook» είπε ο συνιδρυτής της οργάνωσης Στίβεν Γκας.
Η οργάνωση, η οποία υποστηρίζει ότι διαθέτει 30.000 οπαδούς στο Facebook, ιδρύθηκε από τον Γκρέιβερς και τον Γκας το 2007 με στόχο «να εμποδίσει το Ισλάμ να μετατραπεί σε κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη».
Ο Γκας είπε ότι η οργάνωση δεν είναι πολιτική και είναι αντίθετη τόσο στο Ισλάμ όσο και στο ναζισμό.
Πραγματοποίησε την πρώτη της διαδήλωση το 2007 στις Βρυξέλλες την ημέρα της επετείου της 11ης Σεπτεμβρίου παρότι οι Αρχές το είχαν απαγορεύσει.
Πηγή: ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παραθέτουμε, επίσης σχετικό ρεπορτάζ από το www.antinews.gr
Το "μανιφέστο" του τρελαμένου εκτελεστή
Ο Andrew Berwick είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο ένα μανιφέστο με τίτλο «2083: Μια Ευρωπαϊκή Διακήρυξη Ανεξαρτησίας». Το σάιτ στο οποίο το ανέβασε είναι το ρατσιστικό Stormfront.org.
Στο μανιφέστο, ο Berwick περιγράφει τον εαυτό του ως ιππότη-διοικητή, και συνιδρυτή των Ναϊτών Ιπποτών. Ο σκοπός της ομάδας αυτής περιγράφεται ως «η ανάληψη του πολιτικού και στρατιωτικού ελέγχου της Δυτικής Ευρώπης, και η επιβολή μιας πολιτιστικά συντηρητικής πολιτικής ατζέντας».
Με μια σκληρή, αποκαλυπτική γλώσσα, το μανιφέστο υποστηρίζει την ανάγκη επιθέσεων εναντίον των προδοτών, που έχουν σκοπό να βοηθήσουν τους Μουσουλμάνους να καταλάβουν την Ευρώπη.
«Δεν θα πρέπει να ξεπεράσουμε τους 45.000 νεκρούς, και περίπου 1 εκατομμύριο τραυματίες μαρξιστές και οπαδούς της πολυπολιτισμικότητας στη Δυτική Ευρώπη... τα λόγια τελείωσαν. Δώσαμε στην ειρήνη μια ευκαιρία. Τώρα ήρθε η ώρα της ένοπλης αντίστασης».
Μέσα στο πολυσέλιδο κείμενο, υπάρχουν λεπτομερείς οδηγίες για διάφορα ζητήματα, από τη κατασκευή βομβών, ως τη ψυχολογική και σωματική προετοιμασία για τον επερχόμενο εμφύλιο πόλεμο, τριών φάσεων, μεταξύ των εθνικιστών πατριωτών και των πολυπολιτισμικών, που «θέλουν να καταστρέψουν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό».
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το λεπτομερές ημερολόγιο που κρατούσε ο Berwick για τις 82 ημέρες που χρειάστηκε για να προετοιμάσει τη βόμβα από λίπασμα, που τελικά χρησιμοποίησε.
Περιέργως, παρά το μίσος του για τους Ισλαμιστές και τους Άραβες, ο Berwick θαυμάζει την Αλ Κάιντα, την οποία χαρακτηρίζει μια από τις δυο πιο πετυχημένες οργανώσεις στο κόσμο, «χάρη στην δομή της». «Αν σήμερα ζούσε ο Μωάμεθ, θα είχε τον Μπιν Λάντεν υποδιοικητή του...», γράφει.
Σε ένα άλλο σημείο περιγράφει τα εκπαιδευτικά εγχειρίδια της Αλ Κάιντα ως πηγή του, και ανακοινώνει πως «όπως οι πολεμιστές της τζιχάντ ... έτσι και εμείς θα είμαστε ο καρπός του δένδρου για την Ευρώπη και τον Χριστιανισμό...».
Παράλληλα, ζητάει την πραγματοποίηση αποστολών αυτοκτονίας για τον μεγάλο σκοπό. «Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: Αν δεν είσαι έτοιμος να γίνεις μάρτυρας για τον αγώνα, τότε οι Ναίτες Ιππότες δεν είναι για σένα...».

Aπό το www.iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου