Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Πού ήταν οι Αγανακτισμένοι; Δούλευαν κ. Παπακωνσταντίνου

Γράφει ο Πέτρος Κατσάκος

«Πού ήταν όλοι αυτοί οι Αγανακτισμένοι τα περασμένα χρόνια;  Γιατί δεν αντέδρασαν τότε, στις πολιτικές που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Μα καλά δεν βρέθηκε ούτε ένας να του απαντήσει; Δούλευαν κύριε Παπακωνσταντίνου! Ναι, όσο και αν σας ακούγεται παράξενο κύριε υπουργέ, όλος αυτός ο κόσμος δούλευε. Σε κανονικές δουλειές, με νορμάλ μισθούς , και δεν θησαύριζαν ούτε με «αρπαχτές» ούτε με θαλασσοδάνεια.. Και προσπαθούσαν να τα φέρουν βόλτα με τον μισθό τους που καλώς ή κακώς τον δούλευαν και δεν τους χάριζε κανείς.

Και τώρα που έχασαν αυτά που είχαν βγήκαν στις πλατείες.

Την εποχή δε -προ δεκαετίας-  που φορτώνατε το χρέος με υπέρογκα και αναίτια δάνεια για Ολυμπιακούς Αγώνες και εξοπλιστικά προγράμματα,  δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ που προέτρεπε τον κόσμο να παίξει Χρηματιστήριο γιατί οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας ήταν άριστες;

Αμετανόητος ο κ. Παπακωνσταντίνου, χαρακτηρίζει επίσης ως "δείγμα φασισμού" τους οργανωμένους προπηλακισμούς ενώ για τις πραγματικά αυθόρμητες εκδηλώσεις δηλώνει πολύ ανήσυχος καθώς "δείχνουν ένα ευρύτερο εκτροχιασμό στις στάσεις και στις συμπεριφορές συμπολιτών μας".  "Η απόλυτη ισοπέδωση, οι μούντζες στη Βουλή και οι κρεμάλες προσβάλλουν βαθύτατα όλες τις κατακτήσεις μας ως κοινωνία".

Προφανώς, ως κατακτήσεις ο ίδιος δεν θεωρεί τα εργασιακά δικαιώματα που πλέον αποτελούν ανάμνηση: βασικοί μισθοί,  δώρα, το ύψος των συντάξεων και όλα αυτά που η πολιτική του πετσόκοψε ή κατάργησε.

Αλλά ο ύψιστος φασισμός κ. υπουργέ είναι η ανεργία, η περιθωριοποίηση του ατόμου, η σύνθλιψή του.
Ο θάνατός του...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου