Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Δεν υποχωρούμε! Ούτε βήμα ούτε όνειρο πίσω!

Κάποτε βγήκαμε έξω. Το αποφασίσαμε! 
Όλοι πιασμένοι χέρι χέρι. Κοιτώντας ψηλά και με καθαρή ματιά. Με όνειρα ελπίδες και χαμόγελο που περίσσευε από τον καθένα μας για τον διπλανό μας! Δεν είχαμε σχέδια! Δεν οργανώσαμε κάτι! Απλά βγήκαμε έξω! 
Από εκείνη την μέρα είμαστε όλοι μαζί . 
Άλλοι καθισμένοι κάτω, άλλοι όρθιοι αλλά πάντα όλοι μαζί στις λαϊκές συνελεύσεις όλων των πλατειών σε όλη την Ελλάδα! 
Από το ένα άκρο της ως το άλλο! Αποφάσεις, ψηφίσματα, χέρια σηκωμένα, μάτια βουρκωμένα! Ρίγος πιάνει τον καθένα μας 'οταν βγαίνει να μιλήσει στην συνέλευση! Επιτέλους Δημοκρατία και ισονομία! Ένα όνειρο για όλους μας βγαίνει αληθινό! 
Επιτέλους προχωράμε! Σε αυτό που θέλαμε πάντα! 
Για εμάς, για τους δίπλα μας, για τα παιδιά μας! Κάθε μέρα μαζευόμαστε, άντρες γυναίκες παιδιά κάθε ηλικίας! Συζητάμε γελάμε! Ζούμε επιτέλους! Αλλάζουμε ως άνθρωποι επιτέλους! Δεν το καταλαβαίνουμε αλλά γίνεται μέσα μας αργά και σταθερά. 
Ποταμάκι στην αρχή. 
Αλλά σιγά σιγά θεριεύει! Και οι αλλαγές ήδη φαίνονται! Δείτε γύρω σας! Όλα αλλάζουν! Εξαιτίας μας! Δεν είναι υπέροχο, μεγαλειώδες, κυρίως ανθρώπινο;
 
Εχθές οι ''Αρχές'' ως σύγχρονοι ''εφιάλτες'' ζηλεύοντας την Δικαιοσύνη την ισονομία την ελευθερία και την Δημοκρατία της πλατείας Συντάγματος πήγαν και ''επέβαλαν τάξη'' σε άψυχα αντικείμενα! 
Ναι κατάφεραν και έδιωξαν σκηνές τραπέζια καρέκλες! Κατόρθωμα μεγάλο για να το εξιστορούν στα παιδιά τους στα εγγόνια τους με περηφάνια! 
Οι σύγχρονοι πολιτικοί μας είχαν άλλη μία ιδέα που μας άφησε άφωνους! Επίδειξη ήθους και Δημοκρατίας ήταν η απόφαση! Αποφάσεις σαν αυτές γίνονται οδηγός για τα παιδιά μας! Σας ευχαριστούμε πολύ! Δεν έχετε ιδέα πόσο μεγάλο καλό μας κάνετε. Και δεν μας εξοργίζετε. Όχι βέβαια. Απλά μας κάνετε να χαμογελάμε περισσότερο γιατί μόνοι σας ξεσκεπάζεστε. 
Δεν χρειάζεστε βοήθεια τελικά! Είστε πραγματικά υπέροχοι! Πρέπει όμως να σας πούμε κάτι! Αν θέλετε βέβαια τα διαβάζετε. 
Εντάξει λοιπόν διώξατε σκηνούλες και τραπεζάκια. Εμάς όμως; Δεν μας διώξατε! Πως να διώξεις όνειρο, όραμα, ελπίδα; Δυσκολεύει το πράγμα τώρα ε; Σας δώσαμε τροφή για σκέψη! Σκέψη είπαμε; Απουσιάζει από εσάς! Συνεχώς το ξεχνάμε βρε παιδιά της Βουλής! 
Ένα θα σας πούμε. Η Πλατεία είναι μέσα μας! Δεν υποχωρούμε ούτε βήμα πίσω!
 
Δεν υποχωρούμε λοιπόν! Ούτε βήμα πίσω! Ούτε σκέψη ούτε όνειρο πίσω! Όλοι μας κάθε μέρα θα είμαστε εκεί! Γιατί απλά δεν σας θέλουμε πλέον! 
Δεν μας προσφέρετε αυτά που θέλουμε! Καταφέρατε να κάνετε στην χώρα αυτή ότι και ο ''Εφιάλτης''. Μας προδώσατε! Προδώσατε τα όνειρα μας και κυρίως τους εαυτούς σας. Αλλά εδώ είμαστε εμείς ο λαός να τα διορθώσουμε αυτά! Φτάνει πιά. Κάθε μέρα το φωνάζουμε σε κάθε πλατεία!
Με συζητήσεις, γέλια, τραγούδια, χορούς, ψηφίσματα και αποφάσεις! Και εσείς απαντάτε με βία, λογοκρισία και περιορισμό ελευθερίας! Αλλά ξεχνάτε ότι είμαστε πλέον Ο Λ Ο Ι μαζί! Και εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε απέναντι σας. Σιωπηλοί κοιτώντας σας με μία ματιά που σας ρωτά ''Τι σας κάναμε και μας πατάτε; Τι σας κάναμε και μας προδίδετε; 
Τι σας κάναμε και κόβετε το μέλλον από τα παιδιά μας;'' Αλλά εσείς τι να απαντήσετε; Χωρίς επικοινωνιολόγους, αρθρογράφους και ένα μάτσο κόσμο πίσω σας δεν είστε ικανοί να πείτε ούτε μία απλή καλημέρα! Είστε απλά ξύλινοι. Άψυχοι! Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν θέλουμε απαντήσεις πλέον! Έχουμε χορτάσει!
 
Έτσι λοιπόν και ΣΗΜΕΡΑ και ΚΑΘΕ μέρα θα είμαστε εκεί! Να σας τονίζουμε με την παρουσία μας ότι πλέον έχετε αντίπαλο! Τον λαό! Που θα είναι ο τελικός σας κριτής! Αυτό τον λαό που του ρίξατε τόνους χημικά στις 28-29 Ιουνίου. Ρίχτε ότι θέλετε! Και άλλα χημικά και βία! 
Αντέχουμε! 
Εδώ αντέχουμε εσάς τόσα χρόνια! Εμείς όμως θα σας απαντάμε με ήθος! Με ψηφίσματα, τραγούδια, κέφι και πολλές καλημέρες. Γιατί πάνω από όλα σεβόμαστε ο ένας τον άλλον! 
Άλλη μία λέξη που έχει χαθεί στον σκοτεινό λαβύρινθο της Βουλής! Όπως και το φιλότιμο, η ντροπή και άλλες πολλές ''ασήμαντες'' λεξούλες που τις αγνοείτε! Εμείς όμως τις γνωρίζουμε και τις τηρούμε!
Καλούμε όλο τον κόσμο κάθε μέρα κάθε ώρα να είναι ΟΛΟΙ μαζί και έξω! 
Εμείς ανήκουμε ο ΕΝΑΣ στον ΑΛΛΟΝ! Γιατί μόνο εκεί αξίζουμε να ανήκουμε! Σας καλούμε να σταθείτε απέναντι τους! Η συμμετοχή και η παρουσία σας στις πλατείες μας κάνει όλους πιο δυνατούς! 
Όχι στα χέρια αλλά στις αποφάσεις και στις σκέψεις για νέες ιδέες!
Όλοι έξω επιτέλους για να καταργήσουμε τα ξύλινα μυαλά!

Από το http://real-democracy.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου