Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Συμβολισμοί και βιαιότητα

www.newsbreak.gr


Η σκηνή έπαιζε σε όλο τον πλανήτη, προφανέστατα σκηνοθετημένη από τον Ερντογάν, για να δείξει την περιφρόνησή του στη Δύση και στις γυναίκες, όχι μόνο στο πρόσωπο της Φον ντερ Λάιεν.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Αφού στρογυλοκάθισε με τον Μισέλ, την άφησε όρθια και αμήχανη, χωρίς καρέκλα, αναγκασμένη να πάει να κάτσει σαν φτωχή συμπεθέρα σε έναν καναπέ πιο μακριά τους. Αυτοί είναι οι Τούτοι, δεν υπάρχουν άλλοι. Εδώ έχουμε ηλίθιους και ηλίθιες που πουλάνε «πολιτική ορθότητα» με βλαμμένους όρους ποιοτικής διαβάθμισης των δολοφονιών, όπως «γυναικοκτονία», στην Τουρκία όμως σφάζεις την κόρη στο γόνατο, γιατί απλά μίλησε σε κάποιον στον δρόμο, τη θάβεις στο κοτέτσι μαζί με τον περήφανο αδελφό και εν γνώσει της μάνας, και η κοινή γνώμη σε θεωρεί… ήρωα! Έγινε πριν από λίγα χρόνια. Δεν το έβγαλα από το κεφάλι μου.

Αυτή η εθιμική βαρβαρότητα διαπερνά όλη την κοινωνική κλίμακα του κράτους-συμμορία, που πρόσφατα κατήγγειλε και τη Συμφωνία της Κωνσταντινούπολης κατά της βίας σε βάρος των γυναικών. Οι καθημερινές κακοποιήσεις και δολοφονίες σε βάρος συζύγων, θυγατέρων, αδελφών ή οποιασδήποτε γυναίκας δεν άντεχαν ευρωπαϊκές σάλτσες περί δικαιωμάτων. Κοριτσάκια δολοφονούνται γιατί μίλησαν σε άντρα, κόρες γιατί έσπασαν αρραβώνα ή τόλμησαν να ερωτευτούν ελεύθερα, κακοποιημένες σύζυγοι γιατί έφυγαν από το σπίτι φυλακή και άντρο βασανιστηρίων.

Τα εφαρμόζουν και στις γκετοποιημένες από τη νοοτροπία τους κοινότητές τους στην Ευρώπη, έχοντας αναπτύξει νέες τεχνικές για να αποφύγουν τη φυλακή. Κλειδώνουν τα κορίτσια στο σπίτι και όλοι μαζί, γονείς και αδέρφια, τους κάνουν ψυχολογικό πόλεμο για να αυτοκτονήσουν μόνα τους, ώστε να απαλλάξουν τους βαρβάτους αρσενικούς, πατέρα, αδελφό, από το να λερώσουν τα υπερεύθικτα χέρια τους. Τι διεστραμμένη σέχτα βαρβαρότητας, που κάνει ακόμη και το μητρικό φίλτρο να κάμπτεται και μανάδες να συμμετέχουν στη δολοφονία του κοριτσιού τους καλύπτοντας τα αρσενικά ζώα της οικογένειας ή και συμμετέχοντας έργω στην κτηνωδία. Εγιναν και οι πρώτες δίκες τα τελευταία χρόνια για τέτοιους εξαναγκασμούς σε αυτοκτονία στην Ευρώπη, όμως στο ίδιο το κράτος-συμμορία αποφάσισαν αυτό το θεσμικό πισωγύρισμα, ώστε να είναι πάλι εναρμονισμένοι με τη διάχυτη και παλλαϊκή βαρβαρότητα της νοοτροπίας αιώνων.

Το κωμικό είναι πως οι ίδιοι φελλοί και οι ψευτοπροοδευτικές σουρλουλούδες, όπως κάτι δημαρίτισσες που πατάνε το ρο και χαριεντίζονται με στόμφο για «γυναικοκτονίες», είναι που υπερασπίζονται την επέλαση των φορέων αυτής της αρρωστημένης σέχτας. Αυτή την κτηνωδία σε βάρος γυναικών και παιδιών τη θεωρούν «διαφορετικότητα» και βγάζουν με θράσος γλώσσα περί «ρατσισμού», όταν τους υποδείξεις πως η ισλαμοφασιστική βαρβαρότητα είναι εχθρός των ελευθεριών μας και ασύμβατη με τις αξίες και τον νομικό πολιτισμό μας. Ο πανάρχαιος εχθρός που ελλοχεύει δίπλα μας και επιδιώκει τον εποικισμό μας, τη διάλυση του κοινωνικού ιστού μας και τη βίαιη αλλαγή της καθημερινότητάς μας δεν μας απειλεί μόνο με τα όπλα αλλά και με τη βαρβαρότητα των διεστραμμένων «αξιών» του.

Ας έρθουμε όμως και στη διεθνή πολιτική διάσταση του επεισοδίου με την «τιμωρία» της Φον ντερ Λάιεν. Ο Τούρκος έδειξε την περιφρόνησή του σε όλη την Ε.Ε., σε όλη τη Δύση. Έδειξε πως ξαναβλέπει τη χριστιανοσύνη με την ψευδαίσθηση του ακμαίου σουλτάνου και όχι με την πραγματικότητα ενός Μεγάλου Ασθενούς, που είναι πάλι σε πορεία όξυνσης οι αρρώστιες του.

Ο Ερντογάν είναι επικίνδυνος διότι οδηγείται σε συνεχή αδιέξοδα και πώλωση. Σε λίγο θα συλλάβει και τον εαυτό του! Έχει εκμηδενίσει έναν προς έναν τους πάντες. Από τον μέντορά του, τον Γκιουλέν, ως τον Νταβούτογλου και τον Γκιουλ, έχουν γίνει εχθροί ή, στην καλύτερη, περιθωριοποιημένοι ξένοι. Η μόνιμη κρίση μεγαλείου που ζει ο απόγονος εξωμοτών Ποντίων από την Ποταμιά της Ριζούντας δεν λύνει όμως τα υπαρκτά ζητήματα αυτοϋπονόμευσης, που δημιουργεί με τα κύματα διώξεων κατά πάντων. Στρατηγοί, τώρα ναύαρχοι, είχαν προηγηθεί κύματα μπαγλαρωθέντων αεροπόρων. Το πράγμα πάει καλά. Σε λίγο η Τζιαντάρμα θα αρχίσει να συλλαμβάνει τους αξιωματικούς από πρωτοετείς, μην προλάβουν και μεγαλώσουν και γίνουν ύποπτοι ως υποστηρικτές του FETO.

Εάν έχουμε στρατηγική ψυχραιμίας και εγρήγορσης, δημιουργία διεκδικητικών συμμαχιών, ο γιαλαντζί σουλτάνος είναι μυστικό μας όπλο. Κρατάει το κράτος-συμμορία σε διαρκείς εσωτερικές συγκρούσεις. Ως περιτετμημένος Στάλιν έχει τους Γιέζοφ, τους Γιάγκοντα και τους Μπέριά του. Προσβάλλει τους πάντες, απειλεί πυρηνικές δυνάμεις, σφαίρες συμφερόντων ισχυρών. Κάποια στιγμή η υπομονή και οι ελιγμοί θα είναι ασύμφοροι για τους συνομιλητές και θα έρθει η ώρα της συντριβής. Το τρένο της Ιστορίας δεν σταματάει ποτέ. Επόμενος σταθμός η εκδίωξη από Λιβύη και Καύκασο. Επόμενος η Κουρδική Ανεξαρτησία και η Διχοτόμηση του κράτους-συμμορία.

Ο τελευταίος δε σταθμός, εάν έχουμε την υπομονή, την ευφυΐα και την τόλμη, είναι η εκδίωξή τους από την Κύπρο. Θυμίζω ότι πλέον ούτε το Ισραήλ αισθάνεται άνετα με την ύπαρξη ισλαμικών τουρκικών όπλων σε ένα νησί σε απόσταση αναπνοής από την επικράτειά του. Η δε κυβέρνηση Νετανιάχου και όλο το σύστημα ασφάλειας του Ισραήλ έχουν εμπεδώσει την εκπληκτική αιτία της τουρκικής επιθετικότητας απέναντι στην πατρίδα τους: ο νεοοθωμανικός αναθεωρητισμός, οι Τούρκοι τους βλέπουν, όπως και μας, ως πρώην οθωμανική επαρχία προς ανάκτηση…

*Δικηγόρος, πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, εταίρου του συνασπισμού ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
www.neadexia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου