Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

«Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και οι προοπτικές του ελληνικού κράτους» (βίντεο)

Οι ιστοσελίδες Ανιχνεύσεις, Αντίβαρο, Άρδην, cognoscoteam, defence-point, infognomonPolitics και ResPublica συνδιοργανώνουν την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 στις 19.00 κοινή διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

«Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση και οι προοπτικές του ελληνικού κράτους»

Συζητούν οι:

Παντελής Σαββίδης, δημοσιογράφος – anixneuseis.gr

Ανδρέας Σταλίδης, αναλυτής – antibaro.gr

Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας – ardin-rixi.gr

Μάριος Νοβακόπουλος, διεθνολόγος – cognoscoteam.gr

Σάββας Καλεντερίδης, γεωπολιτικός αναλυτής – infognomonpolitics.gr

Μιχάλης Θεοδοσιάδης, λέκτορας πολιτικής θεωρίας – respublica.gr

Συντονιστής: Γιάννης Ξένος, αρθρογράφος

Την εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε από το διαδικτυακό κανάλι Ανιχνεύσεις του Παντελή Σαββίδη, καθώς και στις ιστοσελίδες που την διοργανώνουν. 

Εισαγωγικό για την Εκδήλωση των Ιστοσελίδων την 1η Απριλίου 2021

Η επέτειος για την συμπλήρωση των διακοσίων ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 τιμήθηκε από τον ελληνικό λαό στον βαθμό που του επέτρεψε η πανδημία. Φυσικά δεν τιμήθηκε από την «αρμόδια» Επιτροπή της κας Αγγελοπούλου, αφού αρκετά από τα μέλη της (Αρ. Χατζής, Ρ. Μπήτον, Μ. Μαζάουερ) έχουν ως σκοπό τους μάλλον την αμαύρωση των αγωνιστών και των προσπαθειών των Ελλήνων της εποχής. Η επέτειος τιμήθηκε με τους εορτασμούς (παρέλαση, δοξολογία στην Ι.Μ. Αθηνών κ.λπ.) της 25ης Μαρτίου που τις παρακολούθησαν εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες, δυστυχώς από τους δέκτες τους, αλλά και από τις εκατοντάδες διαδικτυακές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν το προηγούμενο δεκαπενθήμερο στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια από σωματεία, συλλόγους, ιστοσελίδες κ.λπ. Πραγματικά, η «κοινωνία των πολιτών» τίμησε το ’21 με τα μέσα που διέθετε. 

Για ένα διάστημα οι Έλληνες ξέφυγαν από το πνιγηρό κλίμα της πανδημίας, της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής παρακμής αναλογιζόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι πρόγονοί τους, τα κατορθώματα, αλλά και τα σφάλματα της Επανάστασης.

Ο τρόπος που τιμάται φέτος η έναρξη της Επανάστασης δεν έχει να κάνει μόνο με το ίδιο το γεγονός (συμπλήρωση 200 ετών), αλλά και με το ότι ο ελληνισμός σύσσωμος αναγνωρίζει ότι αντιμετωπίζουμε τον ίδιο με τότε θανάσιμο εχθρό, την τουρκική επιθετικότητα. Και είναι προφανές πως εάν ο ελληνισμός δεν ανακάμψει σήμερα, δημογραφικά, παραγωγικά, αμυντικά, εκπαιδευτικά, εάν δεν αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της Τουρκίας, του μεταναστευτικού και της φυγής των νέων δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει το ανολοκλήρωτο ’21. Άλλωστε  η 1η Απριλίου, ημέρα που εγκαινιάστηκε το 1955 ο εθνικοαπλευθερωτικός αγώνας της Κύπρου είναι εδώ για να μας θυμίζει αυτή την ανολοκλήρωτη επανάσταση.

Μιας και ολόκληρο το 2021 θα είναι έτος τιμής στην Επανάσταση, οι ιστοσελίδες Ανιχνεύσεις, Αντίβαρο, Άρδην, cognoscoteam, defence-point, infognomonPolitics και ResPublica συνδιοργανώνουν την σημερινή εκδήλωση για να συνδέσουν το χθες με το αύριο, δηλαδή να εξετάσουν τα απαιτούμενα βήματα για να μπορέσουν τα δύο ελληνικά κράτη και ο απόδημος ελληνισμός να ανταπεξέλθουν στην τουρκική πίεση. 

Ευελπιστούμε αυτή να είναι η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων που θα συμβάλλουν σε αυτό τον σκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου