Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Να γιατί ΔΕΝ πρέπει να υπάρχει εξέταση ασύλου στα σύνορα. Τι σηματοδοτεί ο Έβρος;


Της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα

Ποιος θα περίμενε ότι η ίδια η κυβέρνηση θα ερχόταν να επιβεβαιώσει τον εγκλωβισμό των μεταναστών στα νησιά και κατ’ επέκταση σε όλη την Ελλάδα;

Από τους 16.290 μετανάστες , που βρίσκονται στα νησιά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι 3.427 έχουν λάβει θετική απόφαση ασύλου κατά την Υφυπουργό κ. Βούλτεψη.

Δηλαδή το 21% παραμένουν εγκλωβισμένοι στα νησιά ενώ δεν υπάρχει κανένας λόγος να παραμένουν. Η θετική απόφαση ασύλου σημαίνει αυτομάτως ότι μπορεί αυτός που την έλαβε να ταξιδέψει και εκτός Ελλάδας! Συγκεκριμένα ανά νησί είναι: Λέσβος 2.385, Χίος 501, Σάμος 73, Λέρος 275 και Κως 193.

Εύλογα αναρωτιέται κάποιος:

Εντάξει είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση με τις επιστροφές έχει αποτύχει παταγωδώς, αλλά γιατί ακόμα και τους χαρακτηρισμένους πρόσφυγες τους κρατάει στα νησιά;

Γιατί η Ύπατη Αρμοστεία ελέγχει το ποιος και πότε, ενώ αυτό από την άλλη βολεύει και το αφήγημα του υπουργού κ. Μηταράκη περί αναγκαιότητας δημιουργίας των υπερκέντρων στα σύνορα.

Είναι η απόδειξη ότι η κυβέρνηση εγκλωβίζει εσκεμμένα πάνω στα σύνορα μεταναστευτικό πληθυσμό, εκβιάζοντας τις τοπικές κοινωνίες ώστε να εγκρίνουν τον καταστροφικό σχεδιασμό. Είναι δε τέτοια η μανία που έχει ο κ. Μηταράκης, που έφτασε να απειλεί ωμά τους ακρίτες του Έβρου ότι αν δεν συναινέσουν στα σχέδιά του, θα τους στείλει 10.000 μετανάστες!

Πού θα τους στείλει; Ακριβώς πάνω στα σύνορα τα οποία ήθελε πέρσι τον Μάρτιο να παραβιάσει ο Ερντογάν χρησιμοποιώντας ακριβώς τους ίδιους τους οποίους θέλει να εγκαταστήσει εκεί η Ελληνική Κυβέρνηση!!

Για αυτό είναι εθνική ανάγκη να φύγει η εξέταση ασύλου από τα σύνορα.

Γιατί ο εγκλωβισμός λειτουργεί αποσταθεροποιητικά και εις βάρος όλης της Ελλάδας. Μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα εγκλωβισμού και τα σύνορα σε παρκινγκ χιλιάδων μεταναστών. Τι άλλο άλλωστε σηματοδοτεί η τοποθέτηση Γερμανών αστυνομικών στα ελληνικά αεροδρόμια, υπό τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης; Ποιες άραγε διεκδικήσεις έχει κάνει η κυβέρνηση ώστε το άσυλο να μεταφερθεί εκτός Ε.Ε., ή σε μέρος το οποίο δεν θα υπονομεύει τα εθνικά συμφέροντα, αντί να απειλεί τους ακρίτες και να μετατρέπει τα ελληνοτουρκικά σύνορα σε γκρίζα ζώνη;

Το χθεσινό Βατερλό του κ. Μηταράκη στον Έβρο, όμοιο με το περσινό σε Χίο και Λέσβο έρχεται να υπενθυμίσει στην κυβέρνηση ένα πράγμα. Ότι ο σχεδιασμός που ανέλαβε να υλοποιήσει ο πρόθυμος κ. Μηταράκης, υπογράφοντας μάλιστα και μνημόνια δέσμευσης αρχίζοντας από την Λέσβο, ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ!

Γιατί όπως και πέρσι με την αποστολή των ΜΑΤ στα νησιά, έτσι και χθες στον Έβρο, η αντίθεση των τοπικών κοινωνιών είχε εκφραστεί με πλήθος αρνητικών μηνυμάτων, ανακοινώσεων και αποφάσεων από συλλόγους, φορείς, δημοτικά συμβούλια, περιφέρειες. Όλα αυτά αγνοήθηκαν, με αποτέλεσμα άλλο ένα στραπάτσο.

Είναι παλλαϊκή η αντίδραση. Αυτό που σίγουρα δεν γίνεται αντιληπτό από τα κέντρα αποφάσεων είναι το πόσο αποφασισμένες είναι οι ακριτικές κοινωνίες. Ο υπουργός το μόνο που κάνει καλά, είναι να σπέρνει διχασμό και ποταπές απειλές, λες και μιλάει σε κομματικά όργανα και όχι σε ανθρώπους που προστατεύουν τα σύνορα.

Οι ακρίτες κάτοικοι τα τελευταία χρόνια λόγω μνημονίων και πανδημίας έχουν χάσει πολλά ,παρατημένοι χωρίς στήριξη σε πολλές περιπτώσεις. Όμως αυτό που δεν θα χάσουν ποτέ γιατί θα το υπερασπίζονται μέχρι τέλους και με κάθε τρόπο θα είναι ο τόπος τους.

Γι’ αυτό και από την οργή που ακούστηκε παντού από τον ‘Έβρο, σείστηκε όλη την Ελλάδα. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για όλους.

Παγχιακή Επιτροπή ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου