Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Μερικές σκέψεις για την ιστορία με τα Σκόπια…



του Γιώργου Ιεροδιάκονου
Το θέμα δεν είναι η δημοκρατία ή όχι, Ποια δημοκρατία άλλωστε; Αυτή που γράφει στα πέλματα των παπουτσιών της τα δημοψηφίσματα; Είτε αυτά πραγματοποιούνται για να τα αντιστρέψουν (όπως στα Σκόπια), είτε δεν πραγματοποιούνται καθόλου (όπως στην Ελλάδα);
Το θέμα είναι αυτός καθ’ αυτός ο ερέβινος κόσμος που καλούμαστε να αναθρέψουμε τα παιδιά μας. Είναι η πίστη και η υποταγή! Όχι μόνο των κυβερνώντων, αλλά και των κυβερνωμένων…
Καθότι, δεν είναι μόνον εκείνοι οι οκτώ αποστάτες της Βουλής των Σκοπίων… Είναι ο πακτωλός βρώμικου χρήματος που εξαχρειώνει τους πάντες! Κι όταν λέω τους πάντες, δεν περιορίζομαι μόνο στις πέντε “εξουσίες” (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική, δημοσιογραφική και θρησκευτική). Ναι, ναι!
Και η θρησκευτική, εξουσία είναι! Και έχουν όλοι τον ίδιο Θεό. Τον μαμωνά!
Η πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, θα έπρεπε να είχαν ενεργοποιήσει και το τελευταίο αντιστατικό μας κύτταρο. Να οπλίσουν την αγανάκτησή μας, να μας εξεγείρουν. Κι εμείς απλά κλαψουρίζουμε σαν τα νιάνιαρα. Αυτός είναι ο κόσμος μας. Τι να κάνουμε;
Ε ναι λοιπόν! Αυτός είναι ο κόσμος του μαμωνά! Ο κόσμος των ισχυρών, των προσκυνημένων, το μαύρου χρήματος, της εξουσίας, των εξαγορασμένων… Αυτό τον κόσμο θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας;
Οι αποκαλύψεις είναι τόσο κραυγαλέα ανατριχιαστικές, που δεν επιδέχονται άλλης ανάγνωσης. Η επιχείρηση εξαγοράς των βουλευτών στα Σκόπια για να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, ήταν γνωστή σε όλους. Ξέραμε ποιοι είναι οι επιρρεπείς στην εξαγορά, ξέραμε και ποιοι κινούν τα νήματα. Γνωρίζαμε και για τον Σόρος και για τους δύο αμερικανούς πρέσβεις σε Σκόπια και Αθήνα (Jess Lippincott Baily και Geoffrey Pyatt), ότι κατευθύνουν την επιχείρηση εξαγοράς. Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι για την όλη αυτή την επιχείρηση επιστρατεύτηκαν και τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος.
Το μάθαμε κι αυτό. Και μάλιστα από τα πιο επίσημα χείλη. Από τον ίδιο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο! Το είδαμε και στους διαλόγους στο υπουργικό συμβούλιο ανάμεσα στον Νίκο Κοτζιά και τον Πάνο Καμμένο. Εξαγορά δημοσιογράφων σε Αθήνα και Σκόπια, εξαγορά πολιτικών, εξαγορά των πάντων! Ακόμα και του αρχιεπισκόπου!!!
Δύο εκατομμύρια δολάρια εδώ, 250.000 εκεί, άλλα 5,5 εκατομμύρια παραπέρα… Τα τελευταία μάλιστα, είχαν δοθεί στον Ιερώνυμο, απευθείας από το Υπουργείο Οικονομικών, όπως ανέφερε ο Κοτζιάς.
Μαύρο χρήμα στην εκκλησία; Μα είναι δυνατόν; Ναι! Τόσο δυνατό, όσο και η ευκολία με την οποία έσπευσε τότε ο αρχιεπίσκοπος να καταδικάσει να συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας. Θυμάστε; Θυμάστε και ποιοι άλλοι ακόμα έσπευσαν αγκομαχώντας να καταγγείλουν τα “εθνικιστικά” συλλαλητήρια τότε; Φέρτε τους στο μυαλό σας έναν-έναν. Και μην εκπλήσσεστε. Κοινός είναι ο “Θεός” όλων αυτών. Ο ουσιαστικός κυβερνήτης αυτού του χάρτινου κόσμου που μας έταξαν να ζούμε. Ο μαμωνάς!
Όχι, όχι! Δεν πρόκειται για κάποια εξωσυμπαντική, δαιμονική οντότητα, που λένε οι θρησκευτές. Ο μαμωνάς είναι τόσο πραγματικός και γήινος, όσο και τα χάρτινα τραπεζογραμμάτια που επινόησε για να μας καθυποτάξει. Είναι ο χρηματοοικονομικός δυνάστης που ορίζει τις ζωές μας, το παρόν και το μέλλον μας. Είναι ένα τέρας αδηφάγο και αδυσώπητο που καταπίνει ολόκληρο τον πλανήτη μας.
Ξεχάστε τις πεπερασμένες έννοιες. Καπιταλισμός, ιμπεριαλισμός, Νέα Τάξη Πραγμάτων, Παγκοσμιοποίηση… Είναι κάτι πέραν και πάνω απ’ όλα αυτά. Πέραν και πάνω από πολιτικά συστήματα. Είναι το ίδιο ένα ανατροφοδοτούμενο Σύστημα! Μια γάγγραινα που τρώει τα ίδια τα λυσσακά της.
Σε ‘μας εναπόκειται πλέον να αναλογιστούμε τον βαθμό της ανοχής μας. Μια ανοχή, που μας καθιστά, όσο δεν αντιδρούμε, το ίδιο ένοχους όσο και το Σύστημα που μας αναλώνει.
Αυτή η ιστορία με τα Σκόπια, ανέδειξε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο το πραγματικό πρόσωπο της εξουσίας, Ένα πρόσωπο τόσο απεχθές και τόσο πρόστυχο, όσο και η ζοφερή εικόνα μπροστά στον καθρέφτη μας.
Σπάστε τον, γαμώτο μου! Σπάστε τον, γιατί δεν σας αξίζει να ζείτε μέσα σ’ αυτόν τον καθρέφτη!

από το «https://iskra.gr/»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου