Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Το τρένο του Πάνου Τσίπρα και του Αλέξη Καμμένου



Του Σαράντου Θεοδωρόπουλου
«Ο Χέγκελ κάνει κάπου την παρατήρηση, πως όλα τα μεγάλα κοσμοϊστορικά γεγονότα και πρόσωπα παρουσιάζονται, σαν να πούμε, δυο φορές Ξέχασε να προσθέσει, τη μία φορά σαν τραγωδία, την άλλη σαν φάρσα» γράφει  ο Κάρολος  στις πρώτες σειρές της 18ης Μπρυμαίρ.
Στις 13 Απριλίου 1992, με  οξυμένο και πάλι το ζήτημα με την πΓΔΜ, ο πρωθυπουργός  Κων/νος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αποπομπή του Υπουργού Εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά και ανέλαβε ο ίδιος το Υπουργείο. Στις 17 Οκτώβρη 2018 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει την αποπομπή του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά και αναλαμβάνει ο ίδιος το υπουργείο. Τα καλά του Μητσοτάκη τα γνωρίζουμε. Απομένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με τον κ. Τσίπρα.  Στη δεύτερη περίπτωση το κωμικό της υπόθεσης είναι ότι ο Νίκος Κοτζιάς ήταν ο υπουργός που συμφωνούσε με τον πρωθυπουργό. Και οι δύο ήθελαν να λυθεί η αντιπαράθεση με τη γειτονική χώρα σύμφωνα με τις  επιθυμίες  του Διεθνούς Παράγοντα.

Σήμερα όλοι απορούν γιατί απολύθηκε ο υπουργός που συμφωνούσε με τον πρωθυπουργό. Η απάντηση είναι απλή. Αυτό ήθελε ο Πάνος Καμμένος.

Αν ο Ντοστογιέφσκι  γνώριζε τον Πάνο Καμμένο, θα  έγραφε  διαφορετικά τον Παίχτη. Ο κατεστραμμένος πολιτικά Πάνος Καμμένος, έπαιξε  στην  πολιτική ρουλέτα  το ζερό στο μακεδονικό ζήτημα και το ζερό τον έκανε να  ρεφάρει  και  να  φύγει  από  το τραπέζι και με κέρδη.

Το  θύμα  του  ο Νίκος Κοτζιάς πίστεψε  ότι  μόνο αυτός  είχε  προνομιακή  σχέση  με  το διεθνή παράγοντα. Ο Πάνος τζόγαρε τα ασημικά του σπιτιού του, αυτά του είχαν απομείνει. Με  δεδομένη την αντίθεση του VMRO στη συμφωνία των Σκοπίων, έπαιξε  τα ρέστα του κάνοντας προσωπικό παιχνίδι με  τους Αμερικανούς τάζοντας βάσεις με αντιπαροχή και AirBnB. Με την αποχώρηση του VMRO από τις  εργασίες της Βουλής  της πΓΔΜ για την  αναθεώρηση του Συντάγματος της γείτονος, που καθιστά προς  το παρόν «κλινικά νεκρή» τη συμφωνία, έκανε και ρελάνς στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο διευθυντής της εταιρείας Τσίπρας – Καμμένος ΕΠΕ, προτίμησε να διώξει τον υπουργό, από το να θέσει την επιχείρηση σε εκκαθάριση.
Ο Καμμένος τώρα δικαιώνεται, που λέγαμε παλιά.  Δεν  θα  χρειαστεί  να  ψηφίσει  τη  συμφωνία στη Βουλή.  Τυχοδιωκτισμός λέγεται αυτό, αλλά και το ψοφίμι που έπαιξε , βγήκε γκανιάν.

Και σήμερα ο κ. Πάνος σήκωσε τα λεφτά από τη μπάνκα, καπνίζει το πούρο του, και ευλογεί με το γνωστό σημείο, που  του αρέσει να σχηματίζει με το δάχτυλο. Ευλογεί και τον κ. Κοτζιά , και τον κ. Τσίπρα  και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευλογεί όλο το προσωπικό του ΣΥΡΙΖΑ που  του  έχει κάνει κατά  καιρούς οξύτατη κριτική και θα ευλογήσει και άλλους. Δεν είναι ο Κοτζιάς ο πρώτος υπουργός που τρώει ο «υπουργοφάγος» Πάνος Καμμένος.  Έχει  φάει και τον Νίκο Φίλη. Ποιον θα  φάει ακολούθως; Πότε θα  ξανακουνήσει το δάχτυλο στους αυλικούς του πρωθυπουργού; Θα δούμε στο προσεχές μέλλον. Γιατί  ο κ. Καμμένος εκεί θα είναι και θα τους κουνάει το δάχτυλο. Οι άλλοι θα φεύγουν.

Το αξίωμα όποιου απολύεται θα το αναλαμβάνει ο Τσίπρας, και θα το ασκεί ο Καμμένος. Ελπίζω ο επόμενος που θα δυσαρεστήσει τον Καμμένο να μην είναι ο κ. Ιερώνυμος, διότι ο Τσίπρας θα  αναγκαστεί  να χειροτονηθεί και Αρχιεπίσκοπος.

Ο Αλέξης Τσίπρας, δεν μπορεί να ξεχωρίσει  από το συνεταίρο  του που του έμαθε  να οδηγεί το τρένο της εξουσίας, χωρίς αυτό να βγαίνει από τις ράγες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Τον άνθρωπο που το Φθινόπωρο του 2015 τον έμαθε να γράφει με  το δεξί. Το αριστερό το είχε σπάσει, αν θυμάστε. Έχουν, πλέον γίνει ένα οι δυο τους. Δεν  μπορείς να ξεχωρίσεις τον Πάνο Τσίπρα από τον Αλέξη Καμμένο. Είναι κάτι σαν το δικέφαλο αετό της ΑΕΚ. Όποιος ενοχλεί αυτή τη δισυπόστατη  προσωπικότητα, τον Πάνο  Τσίπρα ή τον Αλέξη  Καμμένο, κατεβαίνει  από  το  τρένο.

Το  τρένο του Αλέξη Καμμένου  προχωρεί , με  οδηγό τον Πάνο Τσίπρα.

Τι αφήνει πίσω του δεν απασχολεί κανένα. Μόνο  το  φτωχό και εξαθλιωμένο Έλληνα, που ήταν ο πρώτος που τον κατέβασαν από το τρένο και παρακολουθεί σήμερα τα παιδιά να παίζουν στην πλάτη του.

Πηγή: iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου