Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

“Ζωντανό” ρεπορτάζ επιτόπου, στο κέντρο της Μυτιλήνης




Λάβαμε, διασταυρώσαμε, μιλήσαμε με τον αναγνώστη μας και σας παραθέτουμε το μήνυμα που λάβαμε από το κέντρο της Μυτιλήνης, το οποίο παρουσιάζει ενδιαφέρον. Όταν μάλιστα μας λέει ότι συγκεκριμένες πραγματικότητες ΔΕΝ μεταδίδονται από τα μέσα ενημέρωσης, πιθανότατα ως μη πολιτικώς ορθά. Απλά να προσθέσουμε ότι μας είπε πολλά περισσότερα από όσα καταγράφει στο μήνυμά του.
Σχολιάζοντας το άρθρο σας, ότι στη Μυτιλήνη το πρόβλημα ήταν «το παραδάκι», εξ ου και τα επεισόδια, σας ενημερώνω καταρχάς ότι δεν είμαι ντόπιος, αλλά ζω και δουλεύω μόνιμα στη Μυτιλήνη. Δεν έχω συμφέροντα ή/και οικονομική εξάρτηση από ό,τι θα σας περιγράψω.


2ον. Δεν υπάρχουν τουρίστες, των οποίων την «πίτα» λιμπίστηκαν κάποιοι. Κανένας τουρίστας. Ούτε για δείγμα.
3ον. Η μεγάλη αλήθεια. Ο κόσμος «τα έχει πάρει» με την κατάσταση. Δεκάδες νέοι, στρατεύσιμης ηλικίας, Αφγανοπακιστανοί, κάθε πρωί, με κάποιον από ΜΚΟ να δίνει το αρχικό σύνθημα, να φωνάζουν συνθήματα και Αλαχού Άκμπαρ, μέσα στα μούτρα μας. Από το πρωί μέχρι όποτε τους καπνίσει.
Αυτά, σε συνδυασμό με
1. την κατάσταση όπου έχουν ενοικιαστεί εκατοντάδες σπίτια σε αλλοδαπούς, όχι αναγκαστικά με οικογένειες,
2. έχουν διασπαρθεί πολύ προσεκτικά μέσα στην πόλη, ώστε να μη μείνει γειτονιά ανεπηρέαστη
3. τις πολύ συχνές ληστείες και ξυλοδαρμούς, που αποκρύπτουν τα τοπικά και πανελλαδικά μέσα
4. την εικόνα Ισλαμαμπάντ που παρουσιάζει πλέον η Μυτιλήνη κάποιες ώρες και μέρες (ξαφνικά βγαίνουν από ένα στενό 30-40 πακιστανοί «γαμπροί» και προχωράνε μπουλούκι)…
…έκαναν την κατάσταση να εκτραχυνθεί. Η υποστολή της σημαίας κάθε Κυριακή απόγευμα, προσελκύει πάντα πολύ κόσμο και χειροκροτήματα. Το κάλεσμα για παρουσία στην υποστολή πιστεύω ήταν αυθόρμητο, έτσι κι αλλιώς πάντα μαζεύεται κόσμος τη συγκεκριμένη ώρα στην πλατεία. Τα υπόλοιπα δεν ξέρω πόσο αυθόρμητα ήταν.
Πάντως η εικόνα ταλαίπωρων παιδιών, μανάδων κ.λπ. είναι κατασκευασμένη, οι ΜΚΟ τους παρέχουν τα ΠΑΝΤΑ. Ρούχα, παπούτσια, σε μάρκες που εγώ προσωπικά δεν μπορώ να αγοράσω. Σπίτια, λογαριασμούς πληρωμένους. Οι ΜΚΟ «λύνουν και δένουν» σε καθεστώς αυτονομίας, είναι η επικίνδυνη εσωτερική απειλή, την οποία επιτέλους οσμίστηκαν οι ντόπιοι.
Σας ευχαριστώ πολύ, ακόμα και τώρα που σας γράφω, είμαι δίπλα στην πλατεία, έχω προσωπική εικόνα για όλα αυτά. Παναγιώτης Καλδής.



 http://www.defence-point.gr/news/zontano-reportaz-apo-filo-tou-dp-epitopou-sto-kentro-tis-mytilinis#.WuDhxgiT-F0.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου