Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Aπίστευτο και όμως αληθινό: Καταργούν το ελληνικό κράτος. Kάνουν στόχο όλη τη χώρα!


Και νέες βάσεις των Αμερικάνων σε Σύρο και Κάλυμνο


Βροχή οι πληροφορίες για εγκατάσταση πλήθους αμερικανικών βάσεων κάθε λογής και μορφής στην χώρα μας επί κυβέρνησης Τσίπρα. Κάτι χειρότερο από στρατιωτικό ψυχροπολεμικό προτεκτοράτο των ΗΠΑ και των πολιτικοπολεμικών τυχοδιωκτισμών τους μετατρέπεται η χώρα. Ουδέποτε η Ελλάδα είχε μια πιο εθελόδουλη ηγεσία και ένα τόσο σάπιο πολιτικό κατεστημένο.
Η κρίση στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Τουρκία, έχει κάνει εντονότερο το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για εξεύρεση νέων σημείων για τις στρατιωτικές δραστηριότητες του ΝΑΤΟ. Στις ήδη γνωστές πληροφορίες για την αναβάθμιση της Ανδραβίδας και του Αράξου, για τη δημιουργία βάσεων drones στη Λάρισα και ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη προστίθενται και δύο νέες

βάσεις σε Σύρο και Κάλυμνο. Διαβάστε τη συνέχεια στο www.iskra.gr

Βαση drones ΗΠΑ στη Λαρισα

24/03/2018
Μέσα στον προσεχή Μάιο αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναμένεται να αρχίσουν να επιχειρούν από βάση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα. Επειτα από μια διπλωματική και στρατιωτική διελκυστίνδα σχεδόν πέντε ετών που ξεκίνησε στα τέλη του 2013, τα αμερικανικά drones θα έλθουν στην Ελλάδα, έστω και όχι στο Καστέλλι της Κρήτης που ήταν η αρχική (και σφοδρή) επιθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η νομική βάση έχει βρεθεί (π.χ. το απόρρητο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο χώρες το 1992 ή κάποια άλλη από τις περισσότερες από 100 συμφωνίες αμυντικού περιεχομένου και η τελική συμφωνία δεν αναμένεται να χρειαστεί κύρωση από τη Βουλή), ενώ το υπουργείο Εξωτερικών έχει παράσχει την πολιτική έγκρισή του. Ηδη τις τελευταίες εβδομάδες στη συγκεκριμένη βάση στη Λάρισα πραγματοποιούνται εργασίες υποδομής από αμερικανικό εξειδικευμένο προσωπικό.
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.tovima.gr

Αμερικανικη βαση και η Κυπρος…

31/12/2002
Σε «αεροπλανοφόρο» των ΗΠΑ μετατρέπεται και η Κύπρος… Με μυστική συμφωνία της Ουάσιγκτον και της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, προβλέπεται άμεσα η ίδρυση αμερικάνικης βάσης στο έδαφος του νησιού για την παροχή κυρίως αεροπορικών αλλά και άλλων διευκολύνσεων στους Αμερικανούς!! Αυτό αποκάλυψε με δημοσίευμά της, την Κυριακή 29 Δεκέμβρη η εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ».
Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ότι η συγκεκριμένη «συμφωνία εγκρίθηκε το καλοκαίρι απ’ την κυπριακή κυβέρνηση σε μυστική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και αφού είχαν προηγηθεί μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ αντιπροσώπων των δυο κυβερνήσεων (Ουάσιγκτον και Λευκωσίας)». Μια συμφωνία, η οποία δεν είδε ποτέ το φως της δημοσιότητας!! Το περιεχόμενό της, όπως τονίζεται στην εφημερίδα, περιγράφεται με τον αριθμό 51 «non paper», με ημερομηνία 23 Μάη 2002 της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία προς το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο και ολόκληρο παρουσίασε στην κυριακάτικη έκδοσή του «ΤΟ ΠΑΡΟΝ».
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.rizospastis.gr

Την Καρπαθο προτεινει ο Καμμενος για βαση του ΝΑΤΟ

21|05|2015
Ο υπουργός Αμυνας, κατά τη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας με την υφυπουργό Αμυνας των ΗΠΑ Κριστίν Γουόρμουθ, στο αμερικανικό Πεντάγωνο, επανέλαβε ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις έχουν να κάνουν με την ελληνική οικονομία ενώ η αμερικανική πλευρά επιβεβαίωσε τη βοήθεια της στη στήριξη της Ελλάδος για την οικονομική κρίση.
Στη δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αναφέρθηκε στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας μέσα από τη δημιουργία νατοϊκής αεροπορικής βάσης στην Κάρπαθο σε συνδυασμό με την υφιστάμενη ναυτική βάση στη Σούδα. Σύμφωνα με πληροφορίες η αμερικανική πλευρά σε πρώτη φάση αντιμετωπίζει θετικά την ελληνική πρόταση.
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.iefimerida.gr/

Οι ΗΠΑ φευγουν από το Ιντζιρλικ – Θελουν τεσσερις βασεις στην Ελλαδα

04/04/2018
Ενα γιγαντιαίο μεταγωγικό αμερικανικό αεροσκάφος C-5M Super Galaxy προσγειώθηκε στην βάση  του Iντζιρλίκ στην Τουρκία και παρέμεινε για αρκετές ώρες σε διάδρομο μακριά από τη βάση. Το πλησίασαν βαρέα οχήματα του αμερικανικού στρατού που μετέφεραν κοντέινερ με οπλικά συστήματα βάρους 40 τόνων τα οποία φόρτωσαν στο Galaxy.
Η πληροφορία αυτή διανθισμένη και από εικόνες και βίντεο του γιγαντιαίου αυτού αεροσκάφους έκανε γρήγορα τον γύρο της Τουρκίας μέσα από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τις ειδήσεις των τηλεοπτικών καναλιών της. Τι ακριβώς συμβαίνει; Μήπως άρχισε η μεταφορά της κυριότερης βάσης που έχουν οι Αμερικανοί (αλλά και το ΝΑΤΟ) στην Τουρκία και η μεταστέγασή της σε άλλη χώρα, όπως για παράδειγμα την Ελλάδα ή τη Ρουμανία; Κανείς δεν βρέθηκε  έως τώρα να πει το παραμικρό, αν και είναι το τρίτο cargo μέσα σε λίγες ημέρες που φορτώνει βαρύ οπλισμό από την αμερικανική βάση στην Τουρκία και απογειώνεται προς άγνωστη (για μας) κατεύθυνση. Πάντως αντικαθεστωτικές τουρκικές ιστοσελίδες έγραψαν μόλις προχθές ότι άρχισε η μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην αεροπορική βάση του Iντζιρλίκ.
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.tanea.gr


 http://www.konstantakopoulos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου